Home » TIFF 2011

Dub Pistols intr-un concert legendar cu suisuri si fara coborasuri

4 June 2011 scris de 1 comentariu

CoolRank: 9/10

Fade in: eu si Lucian, pe straile Clujului, indepartandu-ne de centru. Am incercat sa ajungem catinel, pe jos, la Fabrica de Pensule – acolo era pitit Boiler Club-ul unde se anuntase concertul britanicilor de la Dub Pistols. Eventual, desigur, ne-am dat batuti si am oprit un taxi, care, spre linistea noastra sufleteasca de bucuresteni comozi, abunda in Cluj. Anuntat la 23, gig-ul baietilor care sfideaza etichetele a demarat pe la 1, dupa un opening act electrifiant, pe parcursul caruia DJ-ul a reusit sa se faca indragit.

E greu, cand incalzesti sala fara sa fii motivul umplerii ei, sa mixezi cat sa misti tot piciorul de om dinauntru. Dar tanarul s-a achitat de warm-up, ridicand mainile-n aer si talpile de pe podea cu un show bine legat, piese deformate ca un elastic pe-o prastie sub presiunea unor beat-uri antrenante si o atentie la continuitatea si intrepatrunderea curgatoare ale liniilor melodice peste care n-am dat prea des nici in Capitala.

Dupa ce NDJ si-a spus cuvantul in Boiler, acompaniat cand si cand la pupitru de solistul maestrilor skank, a fost momentul lor sa intre in forta. Mai vazusem un concert marca Dub Pistols, la Iarmarocul din 2010, cand, in mod total necaracteristic mie, friguroasa din fire, am tremurat sub cerul liber fara chef de-ntors la caldurica sacului de dormit. Ieri am dansat pe ritmurile ska alambicate de Dub Pistols in ciuda caldurii sufocante din subsolul Boiler – la fel, nu era chip sa fac cale-ntoarsa spre pat, oricat mi-ar fi dat ghes mereu inoportunul Ene dupa 10 ore petrecute pe tren.

DJ Set-ul baietilor a inceput la fel cum s-a terminat, la intensitate maxima si fara intreruperi superflue pentru prezentari sau ramas-bun-uri. Frontman-ul si fondatorul Barry Ashworth, intruchiparea showmanship-ului, a luat in primire platanele, si castile, si publicul. Pe tot parcursul, n-a dat stafeta prim-performerului din mana, a sarit in sus si-n jos, a incins distractia cu frecvente descinderi in public, pentru poze, s-a urcat pe pupitru, si ne-a adresat cuvinte de lauda: datorita noua – “you fucking people,” repetat cu insufletire ca o chemare la arme – “Boiler will become a legend! It’s your history!”

Toata verva asta chiar daca “I can’t hear myself” (nici noi, de altfel, n-am scapat nici pan-acum de tiuitul din urechi) si chiar daca a cedat la greu pana si sistemul de proiectii, lasandu-ne in bezna pret de vreo 5 minute. Insa atmosfera daduse deja pe dinafara, concertul-monstru nu mai putea fi varat inapoi in sticla – ca nota de… subsol, sticlele de bere se-aliniasera ca ciupericile de-a lungul peretilor clubului subteran, dar nicio clipa veselia nu a degenerat in pierderea mintilor chefliilor.

Toti erau hipnotizati de Barry. Solistul, urmat pe rand in spatele platanelor de colegii din formatie, mi-a reconfigurat in suflet notiunea de fun, iar blast-urile muzicale – un melanj neconventional de punk-reggae – sau mai curand efectul lor asupra salii ultra-pline, mi-au amintit de dansul Zionului din Matrix Reloaded.

Pozele au fost realizate de Ioanina Pavel in Boiler Club, la concertul Dub Pistols, pentru KoolHunt.ro. Preluarea neautorizata de echipa KoolHunt.ro a acestor poze este interzisa.

1 comentariu »

Spune-ne parerea ta! Poti arunca cu rosii sau ne poti aproba, ramanem oricum prieteni. Si speram ca si tu sa ramai alaturi de noi.

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Sa stii ca apreciem atunci cand esti dragut si nu ne spui cuvinte urate nici daca le meritam. La fel si ceilalti cititori ai nostri.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.

*