Home » Teatru

Doi pe o banca – Intre minciuna si adevar

3 February 2014 scris de 1 comentariu

doi-pe-o-banca-teatrul-metropolis1“Doi pe o banca” este o poveste cu un barbat si o femeie care se intalnesc intr-o seara oarecare, intr-un parc oarecare, si, trecand de la ras la plans, de la minciuna la adevar, emotioneaza publicul cu iubirea lor ratata, analizand suferinta, singuratatea, iubirea pierduta si alte astfel de teme.

“Mi se spune Piulita. Are nevoie de mine doar cand e vorba de aprovizionare sau reparat ceva.”

Piesa de teatru debuteaza cu Florin Zamfirescu, in rolul personajului masculin, caruia ii place sa joace rolul de Don Juan. Doar ca el nu stie ca femeia e cucerita cu mult inainte, nu datorita farmecului lui, ci din cauza vulnerabilitatii proprii.

doi-pe-o-banca-teatrul-metropolis2Actiunea se intampla intr-un parc oarecare, pe o banca de lemn, unde vom surprinde o mica drama. Este drama unui cuplu trecut de prima tinerete, ce se vaneaza timp de o ora si jumatate. Fiecare priveste viata dintr-o miopie afectiva si isi doreste de la celalalt ceva care sa ii faca lui bine. El isi doreste o aventura, ca multe altele avute pana acum. Ea e femeia care vrea o casatorie, cand foarte nesigura pe ea, cand hotarata, cand misterioasa, cand prea deschisa. O contradictie de femeie, care ar face toate eforturile sa il transforme intr-un sot. El, casatorit, pregateste discursul perfect pentru sufletul ei vulnerabil. Plecand de la un firesc construit, sfarseste prin a deveni patetic din cauza minciunilor si inadvertentelor provocate in discutie.

doi-pe-o-banca-teatrul-metropolis3

Piesa scrisa de Aleksandr Ghelman si regizata de Emanuel Parvu, are in distributie 2 nume celebre Tania Filip si Florin Zamfirescu. Dupa succesul din anii trecuti in care doi tineri si foarte talentati actori, Adela Popescu si Mihai Bendeac au umplut salile Teatrului Metropolis, propunandu-ne o poveste ce a creionat universul emotional al unei varste la început de viata, Teatrul Metropolis ne invita sa imaginam impreuna un arc peste timp de aceasta data, fiind martorii unui scenariu ce sintetizeaza, toata gama de emotii pe care o traverseaza un cuplu ce face cunostinta intr-un parc.

Unde mergem sa vedem piesa?

Piesa de teatru Doi pe o Banca poate fi vizionata la Teatrul Metropolis, pe strada Mihai Eminescu nr 89, iar programul il aveti aici.

Care este concluzia piesei?

Piesa are toate coordonatele pentru a avea success la public: actori foarte buni, umorul, tristetea si empatia, caci multi dintre noi s-ar putea recunoaste cel putin intr-una dintre situatiile asemanatoare din viata.

Fotografiile au fost realizate de Maria Stefanescu pentru Teatrul Metropolis in timpul spectacolului “Doi pe o banca”. 

1 comentariu »

  • Doi pe o banca – Intre minciuna si adevar | Ioanaoncioiu's Blog said:

    […] Actiunea se intampla intr-un parc oarecare, pe o banca de lemn, unde vom surprinde o mica drama. Este drama unui cuplu trecut de prima tinerete, ce se vaneaza timp de o ora si jumatate. Fiecare priveste viata dintr-o miopie afectiva si isi doreste de la celalalt ceva care sa ii faca lui bine. El isi doreste o aventura, ca multe altele avute pana acum. Ea e femeia care vrea o casatorie, cand foarte nesigura pe ea, cand hotarata, cand misterioasa, cand prea deschisa. O contradictie de femeie, care ar face toate eforturile sa il transforme intr-un sot. El, casatorit, mai multe […]

Spune-ne parerea ta! Poti arunca cu rosii sau ne poti aproba, ramanem oricum prieteni. Si speram ca si tu sa ramai alaturi de noi.

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Sa stii ca apreciem atunci cand esti dragut si nu ne spui cuvinte urate nici daca le meritam. La fel si ceilalti cititori ai nostri.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.

*