Home » Evenimente

Despre dragoste si frumusete la editia a opta: NexT Is Love si NexT Look

20 February 2014 scris de Niciun comentariu

The King's BodyIdile, tradari tn amor, razbunari sangeroase, personaje bizare si fantezii tndraznete – spectatorii le vor regasi tn doua dintre programele speciale ale celei de-a 8-a editii a Festivalului International de Film NexT (3 – 7 aprilie), NexT Is Love si Next Look.

Cele zece scurtmetraje din noua sectiune NexT Is Love au povesti si viziuni surprinzatoare despre dragoste. “Am incercat sa fim surprinzatori, cred ca singura regula a jocului a fost sa evitam filmele care ne dau senzatia de déjà-vu. Avem totul, de la povesti liric-infioratoare sau tumultoase despre prima iubire, pana la un gag foarte comic despre un cuplu tn varsta pentru care sexul nu mai e ce-a fost. Si sunt vreo trei scurtmetraje tn program tn care conteaza mult metoda de a povesti, vorbesc mai mult despre cum e ilustrata iubirea in filme decat despre niste relatii propriu-zise”, explica selectionerii Irina Trocan si Andrei Rus.

Lonely-BonesPrintre titlurile de neratat: Hainele lupului – un film plin de fantezie, care imprumuta din „Scufita rosie”, despre o femeie de 30 de ani care spera sa-si gaseasca iubirea si primeste sfaturi si de la bunica ei, o femeie dezinhibata, care pare mai tndrazneata decat ea. Ratacire e un scurtmetraj foarte senzual, care se petrece pe malul marii, cu un cuplu de tineri care sunt pe punctul sa se logodeasca; idila lor aparent tihnita ia o tntorsatura neasteptata. Sa transam o anecdota e o glumita cinematografica: o serie de imagini filmate cu tot felul de brand-uri, obiecte si vietati unite de o naratiune din off pentru a spune o poveste despre iubire, tradare si razbunare sangeroasa.

Sectiunea NexT Look promite 15 scurtmetraje inventive, senzuale sau tenebroase tmpartite tn doua programe: Body Image si Sparkle. „Andrei Rus si cu mine ne-am dat seama, in timp ce pregateam programul, ca e mai bine sa-l tmpartim tn doua, ca sa clarificam un pic conceptul. Primul calup din NexT Look, pe care l-am numit informal Body Image, e despre felul tn care se vad personajele si felul tn care look-ul le influenteaza viata”, spune criticul Irina Trocan.

Blur BlueCel mai serios film din categoria asta ar fi Trupul regelui, de João Pedro Rodrigues, care tncearca sa puna mai multi actori tn pielea unui personaj istoric, ca sa vada cum ar schimba fiecare dintre ei legenda. Iar unul dintre cele mai amuzante – Laptarul prost-crescut, cu un motociclist care transpira lapte si are vedenii cu copii tmbracati tn tricouri cu literele alfabetului.

“Al doilea program, NexT Look – Sparkle, are filme care sunt izbitoare din punct de vedere vizual, fie ca sunt animatii (tenebroase, excentrice, zeflemitoare – avem cel mai ireverentios film facut vreodata, cu titlul Eterna retntoarcere), fie ca sunt compuse tntr-un fel foarte personal (ma gandesc aici la induiosatorul Goran)”, adauga Irina Trocan.

Festivalul Interna?ional de Film NexT va avea loc la Cinema Studio, Elvira Popescu, CinemaPro si Ceainaria Carturesti, tntre 3 – 7 aprilie 2014. Evenimentul este organizat de Societatea Culturala NexT, cu sprijinul Centrului National al Cinematografiei, al Uniunii Cineastilor din Romania si al Institutului Cultural Roman.

Spune-ne parerea ta! Poti arunca cu rosii sau ne poti aproba, ramanem oricum prieteni. Si speram ca si tu sa ramai alaturi de noi.

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Sa stii ca apreciem atunci cand esti dragut si nu ne spui cuvinte urate nici daca le meritam. La fel si ceilalti cititori ai nostri.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.

*