Home » Dezvoltare personala, Timp liber

Deseneaza, modeleaza si picteaza la cursul de arte plastice de la Ceainaria Tabiet

16 December 2012 scris de Niciun comentariu

cursuri-de-arta-ceainaria-tabiet1Ma joc Activity, un boardgame care presupune, printre altele, sa desenezi partenerului un obiect, iar daca-l ghiceste in 2 minute, ati castigat un anumit numar de puncte. Dupa cateva jocuri mi-am dat seama ca nu mi-ar strica cateva ore de desen pentru a ma descurca mai bine la minunatul joc si asa am ajuns la Ceainaria Tabiet, unde artistul plastic Larisa Stan sustine un curs de arta cu  trei module de desen in creion, modelaj in lut si pictura in acryl.

Cine tine cursul de la Ceainaria Tabiet?

Artistul plastic Larisa Stan te initiaza in desen, pictura si modelaj. Larisa este absolventa a Universitatii Nationale de Arte Plastice si Design a Facultatii de Arte Plastice, sectia Grafica si, in plus, si a sectiei de Pedagogia Artei. Cu toate acestea, Larisa lucreaza si ea intr-o banca, pentru ca si-a dat seama ca nu poate trai din ceea ce picteaza si a facut si ASE-ul. Asa ca sa nu te miri cand vezi in fata ta o fata imbracata sobru, dar pe care o mai dau de gol accesoriile, care la inceputul cursului inca mai poarta tonul rece si impersonal al discursurilor din corporatii, dar care se inmoaie pe parcursul orei de desen.

Cine vine la cursul de arta de la Ceainaria Tabiet?

cursuri-de-arta-ceainaria-tabiet2Cursul de arta de la Ceainaria Tabiet atrage ca un magnet persoane din IT si banci, satule de coduri, calcule, cifre si legi. La fiecare inceput de curs se adauga noi personalitati grupului de artisti corporatisti. Sunt persoane care vin de peste jumatate de an, desi cursul tine 3 luni: acestia aleg sa revina pentru ca intre timp si-au facut aici prieteni, au descoperit cat de vindecatoare si relaxanta este aceasta pasiune si le place modul artisitc de a-ti petrece luni seara, dupa serviciu.

Cum a fost experienta mea la cursul de arta de la Ceainaria Tabiet?

cursuri-de-arta-ceainaria-tabiet3Eu am participat la modulul de desen in creion, care a inceput cu cateva notiuni de baza intr-ale desenului, de la culorile primare, la perspectiva, masurarea obiectului pe care vrem sa-l desenam, asezare in pagina si  umbre si tipuri de hasuri.

N-am vazut pe nimeni sa desenze urat, desi nimeni nu are studii de arta. Din ce-ti explica Larisa, din ce vezi la altii si din propria-ti mana poate iesi o lucrare buna de expus pe peretii ceainariei, lucru care chiar se intampla la sfarsitul celor 3 module.

Daca la primul curs mi-a cam tremurat creionul de emotie si m-am super-minunat cand am vazut ca totusi mi-a iesit ceva, la a doua ora m-au trecut toate apele cand a trebuit sa desenez floricele de lavanda, una cate una, mai ales ca imi sunau in cap vorbele Larisei “Nu desena din cap, uita-te bine la flori, la fiecare petala, la fiecare frunzulita si apoi deseneaza”.

Care-i atmosfera la cursul de arta de la Ceainaria Tabiet?

cursuri-de-arta-ceainaria-tabiet4In timpul orelor de desen este voie buna, dar si multa concentrare. Daca veteranii cursului vorbesc tot felul de dulci nimicuri, ucenicii proaspat veniti sunt mai tacuti si se concentreaza mai mult pe desen. Pana la sfarsitul cursului de desen, toata lumea ajunge sa socializeze si sa-si dea cu parerea in diversele subiecte de discutie si se creeaza o larma colorata.

In afara de cursul de desen in creion, exista si un modul de modelaj in lut si pictura in acryl. Cursul este personalizat in functie de perioada din an in care pica. Acum, in perioada Craciunlui se vor face decoratiuni festive din lut, asa ca, daca vrei si tu, poti veni de luni 17 decembrie, ora 19, la ceainaria Tabiet.

Cat tine cursul de arta de la Ceainaria Tabiet si cat costa?

cursuri-de-arta-ceainaria-tabiet5Cursul cu cele trei module dureaza 3 saptamani, este impartit in 4 sedinte de 1 ora si 30 minute fiecare, iar pretul unui modul este de 150 lei, cu toate materialele incluse in pret.

Daca te inscrii la toate cele 3 module, beneficiezi de 20% reducere. In plus, ai reducere 5% pentru fiecare prieten care se inscrie la recomandarea ta.

Fotografiile au fost realizate de Mihaela Gheata in ceainaria Tabiet la cursul de arta, pentru KoolHunt.ro. Preluarea acestor poze fara acordul echipei KoolHunt.ro este interzisa.

Spune-ne parerea ta! Poti arunca cu rosii sau ne poti aproba, ramanem oricum prieteni. Si speram ca si tu sa ramai alaturi de noi.

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Sa stii ca apreciem atunci cand esti dragut si nu ne spui cuvinte urate nici daca le meritam. La fel si ceilalti cititori ai nostri.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.

*