Home » Dezvoltare personala, Timp liber

Descopera modelajul in lut la Atelierul Recreativ

14 June 2011 scris de Niciun comentariu

Intr-o frumoasa seara de iunie am avut ocazia sa particip la un atelier de modelaj in lut folosind tehnica basoreliefului si pentru ca nu imi vine sa cred ce a putut iesi din mainile mele, destul de neindemanatice de altfel, vreau sa va impartasesc experienta mea de la Atelierul Recreativ.

Despre Atelierul de modelaj in lut

Singura mea indeletnicire apropiata de modelajul in lut a fost cand eram mica si cand ma jucam cu plastelina. Acestea fiind spuse, va dati seama ce emotii aveam cand m-am trezit fata in fata cu lut, ebosoare (accesorii pentru modelaj), sabloane si alte accesorii pentru atelierul de basorelief care urma sa tina 3 ore.

Norocul meu cu lectorul Andreea Vasilescu care mi-a explicat clar si calm ce urma sa fac. Iti alegi o tema pe care vrei s-o abordezi in functie de gradul de dificultate (pasari, pesti, barci, dar si o tema cu grad de dificultate crescut cum ar fi sablonul dupa un tablou de Mondrian), iei pachetul de lut, asculti instructiunile Andreei si incepi sa faci placa pe care urmeaza sa lucrezi.

Framanti lutul, il netezesti pe toate partile folosind ebosoarele, dai si cu apa daca acesta opune rezistenta si intr-un final obtii baza. Urmatorul pas este folosirea unui sablon (eu am ales o pasare). Trasezi conturul si apoi incepi sa adaugi lut pentru ca pasarea sa prinda forma. Partea asta mi s-a parut destul de grea, mai ales ca trebuia sa vezi unde anume sunt volumele, unde trebuie sa mai scobesti sau unde e nevoie de finete. Dupa aproximativ 3 ore de modelat, cu ajutorul Andreei dar si dorinta de a vedea rezultatul, pasarea a prins contur. Mi s-a parut incredibil cum de la o bucata de lut a iesit din mainile mele un tablou in basorelief.

Poti face orice, nu esti limitat la sabloanele existente, acestea fiind pur si simplu orientative. Eu le-am folosit pentru ca nu eram sigura pe abilitatile mele si nu am vrut sa dau gres, dar, de exemplu, colega de atelier a ales sa faca literele L, O, V, E. Partea si mai tare este ca pleci cu obiectul decorativ acasa, asta bineinteles dupa ce se usuca, in 24 – 48 de ore.

Daca v-am facut curiosi si vreti sa mergeti trebuie sa stiti ca atelierul de modelaj in lut se mai tine in luna iunie pe 9,16, 23 si 30 si costa 240 lei.

Despre Atelier Recreativ

Reteta atelierelor presupune sa te relaxezi, sa te rupi pentru cateva ore de tot ce inseamna serviciu si griji, sa cunosti oameni, sa inveti lucruri noi, toate acestea impachetate intr-un cadru prietenos, linistit si elegant.

La Atelierul Recreativ iti poti petrece timpul liber alegand tot felul de ateliere si cursuri. Adultii pot alege intre ateliere de grafologie, de comunicare persuasiva in relatiile interpersonale, de improvizatie teatrala, de gestionare a emotiilor si tehnici de automotivare sau ateliere de machiaj, cosmetica verde, de moda, de design interior, de modelaj in lut, sau de pictura.

Si copiii pot petrece cateva ore creative fie la cel de pictura fie la cel de filtuire care presupune lucru cu lana si pietre.

Unde gasim Atelier Recreativ?

Frumoasa vila unde sunt gazduite cursurile si ateliere se afla in zona Dorobanti, pe strada Paris la numarul 36. Pentru rezervari suna la numarul 0735 99 55 90.

Fotografiile au fost realizate de Mihaela Gheata in Atelier Recreativ pentru KoolHunt.ro. Preluarea acestor poze fara acordul echipei KoolHunt.ro este interzisa.

  photo of Atelier {$surname} Atelier Recreativ
  Str. Paris nr. 36, sector 1
  Bucuresti , Romania ,
  Telefon: 0735 99 55 90
  Map of
  Yahoo Map - Live Map


Spune-ne parerea ta! Poti arunca cu rosii sau ne poti aproba, ramanem oricum prieteni. Si speram ca si tu sa ramai alaturi de noi.

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Sa stii ca apreciem atunci cand esti dragut si nu ne spui cuvinte urate nici daca le meritam. La fel si ceilalti cititori ai nostri.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.

*