Home » Dezvoltare personala, Timp liber

Culisele dansului irlandez la Bucuresti

31 January 2012 scris de 3 comentarii

Nu stiu cum sunteti voi, dar eu cand privesc un spectacol de dans irlandez, ma umplu de energie si pofta de viata si simt fiori pe sina spinarii. Asa ca atunci cand am fost invitata de Steysha, scoala de dans irlandez din Bucuresti, sa particip la cateva ore de dans irlandez, nu am stat deloc pe ganduri.

Momentul a cazut cum nu se putea mai bine, anul trecut am fost la spectacolul celor de la Lords of the Dance de la Sala Palatului, unde pe toata durata reprezentatiei am avut ochii mari si zambetul larg, zambet care nu s-a dat jos nici la cateva ore dupa terminarea spectacolului.

Sa va povestesc despre scoala de dans irlandez…

Am ajuns cu 10 minute mai devreme, ma documentasem inainte si aflasem ca trebuie sa vii cu 10 -15 minute inainte de inceperea cursului propriu-zis. Am intrat cu sfiala in sala de dans a scolii Steysha, mai ales ca mai toti colegii de dans se stiau intre ei, majoritatea au de la cateva luni la un an de cand practica dansul care l-a facut celebru pe Michael Flatley. Ora incepe cu o incalzire care presupune mai multe exercitii de strethching si echilibru. Apoi Mara Cernat, o profesoara cu energie pe chip si in special in picioare, ii indeamna pe cursanti la cateva jump-uri in timp ce-mi arata mie, singura incepatoare, miscarile de baza. Desi am facut cateva ore de balet, tot doua picioare stangi simt ca am dar faptul ca nu prind miscarile din a patra sau a cincea incercare, pe Mara nu o enerveaza catusi de putin.

Raman la exercitiile mele, Mara se duce sa-i vada pe ceilalti cum se descurca, toata lumea topaie organizat, pe ritmuri irlandeze, in timp ce aud 1 2 3 cut, 1, 2, 3 jump. Mara revine la mine, ma asculta si imi da un jump de invatat, jump pe care dupe ore l-am facut in statia de metrou, la niste prieteni acasa si l-am aratat colegilor la munca. Dupa o ora de pasi saltareti si baut apa cat cuprinde, tricoul meu era ca dupa o ora de aerobic, daca nu si mai mult. Asadar pentru acelea dintre voi care vor sa se mentina in forma si nu le place ideea de a merge la aerobic, dansul irlandez este o optiune cat se poate de valabila. Daca sunt cursanti care deja au inceput sa mearga la spectacole si o fac cat se poate de serios, sunt si cursanti care merg pur si simplu pentru a face miscare, intr-o maniera vesela, dar cu rezultate eficiente in ceea ce priveste conditia fizica.

Pentru a doua ora de curs am tot repetat jump-ul invatat, dar Iulia Asproiu, cea de-a doua profesoara care m-a indrumat, mi-a adaugat alte detalii la care trebuie sa fiu atenta: jump-ul se face pe varfuri, nu te uiti in podea, ci in oglinda, trebuie sa stai cu genunchii lipiti, picioarele intinse, iar cand il faci pe muzica, jump-ul trebuie sa fie unul rapid. Desi initial toate aceste detalii m-au cam speriat, nu m-am descumpanit si am tot repetat pasii, pana cand intr-un final am reusit sa-i leg.

Daca la inceput mergi din curiozitate, pe parcurs vrei sa ajungi sa inveti macar un dans, dupa care inca unul si apoi recitalurile vin de la sine, asta bineinteles daca ai o slabiciune pentru acest tip de dans, pasiune si potential artistic.

Ce alte cursuri poti face la scoala de dans Steysha

Eu sunt la incepatori cu soft shoes, urmatorul pas ar fi intermediari si apoi avansati, cu acelasi tip de pantofi, iar daca continuu as urma orele de hard shoes, cu adevaratii pantofi de dansuri irlandeze. Exista, bineinteles, si cursuri pentru copii, se fac si grupuri de varste mixte, iar miercurea exista posibilitatea de a-ti rezerva cursuri private.

Pe langa cursuri, poti participa si la Celi, seri de dans social irlandez, la recitalurile din cadrul scolii, la ateliere de perfectionare si, daca esti bun si pasionat, poti intra chiar in grupul de scena al scolii si poti merge in cantonamente sau tabere de dans irlandez.

Echipamentul necesar la sala

Ai nevoie de tricou, pantaloni sport lungi sau colanti, boxeri sau o fustita care sa-ti permita miscarile. In plus, trebuie sa ai in picioare pantofi flexibili – eu mi i-am cumparat din magazinul Obor – un prosop, un elastic de par si apa.

Cat costa si unde se afla scoala de dans irlandez Steysha

Pentru 8 cursuri pe luna, tariful este de 120 lei, iar un abonament lunar cu 4 cursuri pe luna este 60 lei. Sala se afla in apropierea Garii de Nord, mai precis in spatele pietii Matache, pe strada Cameliei, la numarul 39. Pentru programari si alte informatii aveti numarul  0740.680.805.

Fotografiile au fost realizate de Mihaela Gheata in sala Scolii de Dans Irlandez Steysha pentru KoolHunt.ro. Preluarea acestor poze fara acordul echipei KoolHunt.ro este interzisa.

3 comentarii »

Spune-ne parerea ta! Poti arunca cu rosii sau ne poti aproba, ramanem oricum prieteni. Si speram ca si tu sa ramai alaturi de noi.

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Sa stii ca apreciem atunci cand esti dragut si nu ne spui cuvinte urate nici daca le meritam. La fel si ceilalti cititori ai nostri.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.

*