Home » Dezvoltare personala, Evenimente

Conferinta Internationala FEMEI in AFACERI – Mediul de business feminin romanesc fata in fata cu cel international

8 October 2013 scris de Niciun comentariu

318935-macheta-conferinta-internationala-femei-in-afaceri-24-septembrie-2013Toamna se numara conferintele – fie ele de business, business online, business HoReCa sau alte domenii. In amalgamul de conferinte de specialitate si conferinte generaliste, una dintre ele se distinge prin stil, profesionalism si… eleganta. Daca nu ati ghicit inca este vorba despre conferinta FEMEI in AFACERI, organizata pe 17 octombrie 2013, in BUCURESTI, la Howard Johnson Hotel.

„You educate a woman; you educate a generation.” (Mahatma Gandhi) 

Conferinta FEMEI IN AFACERI reuneste speakeri romani, dar si din Polonia, Elvetia, Republica Moldova, Belgia si Grecia.Evenimentul va cauta raspunsuri pentru mediul de business, generand schimbul de idei pentru dezvoltarea domeniului antreprenorial si de afaceri, in contextul social si economic actual.

In ultimii ani, mediul de business feminin din Romania, dar si la nivel global, s-a dezvoltat accelerat. Femeile de afaceri au devenit mult mai vizibile si active, au infiintat firme, afaceri de familie, sau au devenit competitive in mediul corporate. In acelasi timp, femeile au devenit interesate de tendintele din business identificate la nivel international si vor sa afle ce inseamna leadership in noua economie.

Mai mult, statisticile din Romania arata ca 35% dintre IMM-uri au in conducere femei, iar 11% sunt detinute exclusiv de femei. Dintre afacerile gestionate de femei, 46% sunt din domeniul comertului, iar 20% in zona de servicii – resurse umane, training, contabilitate, cosmetica si infrumusetare.

Practic, femeile ocupa un loc din ce in ce mai important in lumea afacerilor, ceea ce demonstreaza faptul ca obtin excelenta in domeniile in care activeaza. In acest context, organizatia FEMEI in AFACERI lanseaza prima editie a unei conferinte internationale anuale care va pune in discutie realitatile mediului de business actual si va cauta solutii pentru femeile care doresc sa inceapa o afacere, sa o dezvolte, sau pentru cele care isi propun sa aiba o cariera exceptionala.

Printre speakerii internationali se numara oameni de business din Polonia, Elvetia, Republica Moldova, Belgia si Grecia.Cu o evolutie interesanta a carierei, acestia au lansat afaceri performante, au construit strategii pentru companii multinationale, au dezvoltat businessuri extinse la nivel mondial:

– Agnieszka Hryniewicz-Bieniek, Country Business Development Manager Google, Polonia;

– Max Igor Muller, Managing Director Helvetansa, Elvetia;

– Karin Maquet, Business consultant dedicated to SME s, Winner Equiwoman Award 2012, Belgia;

– Maria Vlachou, CEO & Managing Director Fereikos Gefsis and CEO & Managing Director Fereikos Helix, Grecia;

– Carmina Vicol, CEO Prime Capital, Moldova.

Speakerii romani prezenti la conferinta sunt urmatorii: Rucsandra Hurezeanu, Ivatherm; Sonia Nastase, Howard Johnson Hotel; Dora Surugiu, Maastricht School of Management; Aliz Kosza, Business Strategist; Petre Nicolae, CBS Romania; Camelia Sucu, Class Living, Iconic Wine Food&Design; Ioana Mucenic, pastel; Irina Markovits, Image Matters; Paul Olteanu, The Personal Marketing Agency; Doina Cepalis, Te-Rox Prod; Doina Binig, Siveco Romania; Sergiu Negut, Maastricht School of Management Ratiu; Virginia Otel, Garanti Group.

Conferinta FEMEI in AFACERI a fost structurata in patru paneluri, in care vor fi dezbatute teme despre:

– importanta educatiei si a investitiilor de timp si bani de-a lungul carierei;

– cum vinde un brand personal corelat cu reputatia companiei;

– internationalizarea business-ului;

– finantarea afacerii: banca, fond de investitii, business angels.

Evenimentul se adreseaza femeilor in afaceri din Romania si din mediul international, celor care au putere de decizie in companiile in care activeaza, antreprenoarelor, celor care vor sa inceapa un business si, in egala masura, celor care sunt interesate de o viata profesionala performanta. Conferinta ofera modalitati de promovare a serviciilor si produselor prin intermediul unor standuri de prezentare si va fi urmata de un Business Trip de doua zile si jumatate, prilej excelent de business networking informal si de cunoastere a unei afaceri deosebite (The Country Hotel, Harman).

Conferinta vine ca o evolutie fireasca a organizarii, timp de 4 ani, a peste 200 de evenimente de business networking, in cadrul proiectului Meet the WOMAN! si a construirii unei comunitati de business feminin. Evenimentul, organizat anual, pozitionat la nivel national si international, va aduce un suflu nou in piata conferintelor de profil din Romania.

“Evenimentele Meet the WOMAN! au devenit deja o sursa de inspiratie pentru antreprenoarele si femeile in afaceri din Romania. Incepand din acest an, dorim sa facem un pas inainte si sa lansam o conferinta cu participare internationala. Dorim, prin acest eveniment, sa conectam mediul de business romanesc cu cel international, sa oferim doamnelor din business informatii cat mai diferite, astfel incat sa aiba la indemana cele mai bune instrumente pentru performanta afacerilor lor. Punem accent, la fel ca si in cadrul evenimentelor Meet the WOMAN! pe oportunitati de business networking, dar, in plus, vom facilita accesul la un flux de informatii specializate si de actualitate, si vom cauta impreuna solutii pentru afaceri sustenabile.”, a declarat Alice Botnarenco, antreprenoare, fondatoare si presedinta organizatiei FEMEI in AFACERI.

Informatii complete despre conferinta gasiti pe situl oficial – www.conferinte.femei-in-afaceri.ro.

DATA SI ORA EVENIMENTULUI – 17 octombrie 2013 – 8:30 – 17:30

LOCATIA EVENIMENTULUI – Howard Johnson Hotel

Spune-ne parerea ta! Poti arunca cu rosii sau ne poti aproba, ramanem oricum prieteni. Si speram ca si tu sa ramai alaturi de noi.

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Sa stii ca apreciem atunci cand esti dragut si nu ne spui cuvinte urate nici daca le meritam. La fel si ceilalti cititori ai nostri.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.

*