Home » Cafenele, Localuri, Terase

Chocolat Dorobanti – Boutique Restaurant care creeaza dependenta

13 August 2012 scris de Niciun comentariu

CoolRank: 9/10

– atmosfera si design interior: 8.5/10

– meniu: 9.5/10

– servire: 9.5/10

– preturi: 8/10

In iarna anului trecut, Chocolat (cunoscuta resto-cofetarie din Centrul Vechi) a lepadat haina rustica si vesela de lut si s-a transformat in Boutique Restaurant, deschizand chiar o locatie noua in zona Dorobanti.

Care-i atmosfera la Chocolat si cum sta la capitolul design interior?

Schimbarea la fata si la meniu este cu siguranta de bun augur, caci prajiturile fine frantuzesti nu prea cadrau cu canile de lut ars si cu salata bulgareasca din meniul anterior. Design-ul interior a devenit mai rafinat, minimalist chiar, si cu siguranta mai imbietor. Acum avem de-a face cu scaune moi si elegante de plus in locul bancutelor de lemn din vechiul Chocolat. Noua locatie din str. Beller este prin urmare un loc care te imbie atat la o cafea in aer liber, “la sosea”, pentru a admira pleiada de masini sau tinute festiv-sumare din zona, dar si inauntru, unde mesele cu scaune acum moi te ademenesc sa zabovesti mai mult, mai ales dupa ce ai facut un drum la vitrina de prajituri.

Ce mancam si bem bun la Chocolat?

Meniul – acum stufos si consistent cat o revista glossy care se respecta – nu contine neaparat mult mai multe sortimente de mancare. Ceea ce aduce in plus este povestea fiecarui tip de preparat (daca rasfoiti cu atentie veti afla cine sunt maestrii cofetari, bucatari si mai ales cine a conceput uniformele personalului) precum si cateva preparate vedeta. In aceasta categorie se inscriu cu siguranta deserturile fara zahar (millefeuille cu alune si mousse de ciocolata) dar si numeroasele preparate cu fructe de mare.

Oricand ati ajunge acolo veti gasi cu siguranta un preparat care sa va astampere poftele si foamea. Micul dejun poate fi servit in varianta sarat sau dulce si puteti opta pentru un preparat anume sau pentru un platou tematic intreg. Pacat ca nu s-au gandit sa faca si un platou mic dejun combinat, astfel incat pentru aproape 40 lei (cat costa un platou tematic) sa te poti bucura si de sarat si de dulce.

Toate felurile de mancare sunt acum exponente ale unui stil fusion mai pronuntat. Avem alaturari de fasole verde din Kenya cu linte rosie, pui caramelizat cu branza bleu sau piept de rata cu fasole verde crocanta. Cu titlu de noutate avem preparatele in varianta vegetariana, dietetica si de post. Daca doriti un aperitiv, el poate fi caviar de vinete cu asortiment de legume si seminte de susan, alaturi de orez cu ciuperci. Gama de supe este restransa la o supa-nectar de broccoli (cu perle de grenadine – adica samburi de rodie, ma gandesc) si la specialitatea maestrului bucatar, care consta intr-o supa de vita. Pastele sunt fara indoiala proaspat preparate de bucatar si vin doar in doua variante: pappardele sau spaghete, asortate cu legume proaspete si lavanda sau cu pui si sos de ciuperci si, bineinteles, cu fructe de mare.

Daca doriti ceva mai consistent, aveti de ales intre peste, pui, ficat de gasca, muschi de vita sau carne de miel. Toate preparate alchimic in combinatii care mai de care, cu denumiri care va vor face sa doriti sa incercati din toate cate putin. Si cum s-ar putea altfel decat asa, cand avem de-a face cu ficat de gasca caramelizat servit pe mar copt cu ciocolata sau  piept de pui umplut cu camembert sau carre de miel? Se impune sa gustati macar doua feluri, mai ales ca in nici unul dintre cazuri cantitatea nu este una care sa va dea batai de cap.

De mare exceptie sunt desigur deserturile, extrem de fine si de nobile chiar si in cea mai simpla manifestare. Spre exemplu, pana si un opt cu nuca este mai bun decat cea mai pretentioasa prajitura servita intr-o cofetarie/ patiserie obisnuita. Untul este cu siguranta la mare cinste in bucataria Chocolat, asa ca suntem ispititi cu cele mai fine foietaje, crocante sau moi, insotite de variate umpluturi, dar si cele mai fine prajituri. Recomandarea mea speciala, in afara de optul cu nuca, nu poate fi alta decat Ispahan: un macaron extrem de fin de zmeura, umplut cu crema de litchii si zmeura proaspata. Nu imi amintesc sa fi gustat ceva mai bun in ultima vreme. Faptul ca aluatul de macaron nu este lesinator de dulce combinat cu gustul interesant si putin racoros al litchiilor, la care se adauga senzatia piscatoare a samburilor de zmeura, il face un desert cu adevarat special. Asta in cazul in care nu sunteti un mare amator al ciocolatei, caci in acest caz nu cred ca va veti putea abtine de la a incerca moelleux au chocolat (adica un fel de sufleu de ciocolata), spuma de ciocolata sau una dintre celelalte variante de prajitura cu ciocolata. Toate absolut decadente, chiar si in viziunea unui profan al ciocolatei.

O alta vedeta de acelasi rang sunt cu siguranta bauturile servite la Chocolat. De la sucuri proaspete dintr-o mare varietate de fructe – chiar si ananas – pana la limonade speciale – incercati neaparat Lime-onada cu menta si busuioc – pana la ceaiuri albe si delicate, cocktail-uri cu alcool sau varietati de smoothie sau ciocolata calda. Totul este intr-adevar foarte proaspat si eclectic, dar doar in limita suportabila si placuta.

Cash or credit? Cum sunt preturile in Chocolat?

Cu siguranta credit, caci nu prea exista multe lucruri in meniu care sa coste sub 19.9 lei. Acesta este pretul unei bauturi, fie ca este limonada sau suc proaspat. Un ceai sau o cafea costa mai putin, anume in jur de 16.9 lei, dar cu siguranta nu vor fi indestulatoare si va trebui sa incercati si altceva.

Daca vreti sa serviti si masa, pregatiti-va temeinic, pentru ca mai putin de 39.9 lei nu prea puteti cheltui pentru un fel de mancare. Si, atentie, ar fi indicat un aperitiv urmat de un fel principal, daca va este intr-adevar foame.

Deserturile sunt in aceeasi gama de pret: un produs de patiserie costa intre 4.9 lei (pentru un croissant simplu cu unt) si 13.9 lei (pentru un delicios crumble cu mere). Prajiturile trec de 20 lei/ bucata, dar daca gasiti ocazia potrivita, cu siguranta merita.

Una peste alta, o “degustare” la Chocolat poate ajunge pana la 100 Ron/ persoana fara prea mari eforturi. Este suficient sa luati o salata, sa beti o limonada-doua si sa mancati si o prajitura ca sa ajungeti la aceasta suma. Sa nu va para rau insa, produsele chiar sunt artizanal de bune.

Cum suntem serviti in restaurantul Chocolat?

Serviciile sunt si ele la inaltime si nu prea multe sunt localurile in care personalul a fost comunicativ, proactiv si prompt. Cu atat mai putine sunt cele in care personalul a manifestat un viu interes pentru experienta culinara traita, intreband daca totul este in regula si daca ne place mancarea. O mare, mare bila alba!

Cand sa mergem la Chocolat si pentru ce ocazii este potrivit?

Amplasamentul meselor si mai ales tinuta meniului il recomanda fara probleme pentru intalniri business, dar nici ocaziile speciale sau intalnirile conviviale intre fete nu ar decurge rau daca ar avea loc la Chocolat.

Unde gasim Chocolat Dorobanti?

Pe strada Radu Beller la numarul 13. Ar fi indicat sa faceti o rezervare la numarul 021 230 23 83, mai ales daca vreti sa ajungeti acolo intr-o dupa amiaza in cursul saptamanii.

Fotografiile au fost realizate de Andreea Badescu in Chocolat Dorobanti pentru KoolHunt.ro. Preluarea acestor poze fara acordul echipei KoolHunt.ro este interzisa.

    photo of Chocolat {$surname} Chocolat Dorobanti
    Adresa: Str. Radu Beller Nr. 13
    Bucuresti , Romania ,
    Telefon: 021 - 230 23 83
    Map of
    Yahoo Map - Live Map


Spune-ne parerea ta! Poti arunca cu rosii sau ne poti aproba, ramanem oricum prieteni. Si speram ca si tu sa ramai alaturi de noi.

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Sa stii ca apreciem atunci cand esti dragut si nu ne spui cuvinte urate nici daca le meritam. La fel si ceilalti cititori ai nostri.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.

*