Home » Cafenele, Terase

Chocolat Stavropoleos – createur de gout de Bucuresti

18 August 2007 scris de 26 comentarii

KoolRank: 9.5/10chocolat1

–  design si atmosfera: 9.5/10

meniu: 10/10

servire: 8/10

preturi:  8.5/10

Ajuns intr-o zi frumoasa de vara undeva in zona Lipscani (sau mai nou si in zona Dorobanti sau Mosilor), cum sa nu te opresti atunci cand ajungi in dreptul unei cofetarii-cafenele numita dupa un film de dragoste foarte drag multora dintre noi – Chocolat?! Iar daca ai apucat sa te opresti aici, iti va fi cu siguranta dificil sa te mai opresti din degustat minunatele dulciuri ale cofetarului-ciocolatier Chocolat.

Care-i atmosfera in Chocolat si cum sta la capitolul design interior?

Theo, un mare maestru cofetar, scolit pe la cei mai renumiti cofetari ai Belgiei, si-a creat acum propria cofetarie-cafenea – Chocolat, createur de gout.chocolat5 Localul Chocolat este inspirat din Franta anilor ’30, conceptul fiind un melanj intre bistro, cafenea, brutarie si cofetarie.

Daca va asteptati la vreun design deosebit sau frantuzesc (asa cum m-am asteptat eu)  este posibil sa fiti dezamagiti. Designul localului Chocolat este simplu si retro, luminos, in nuante de galben si culori de lemn. Farfuriile, canile si ulcelele de apa sau limonada se asorteaza si ele cu galbenul localului si al terasei si cu lemnul predominant.

Ce mancam si bem bun in Chocolat?

Meniul lui Theo contine mancaruri pentru brunch, supe, mancaruri pentru cina, torturi, prajituri, bezele, praline, ciocolata belgiana, chocolat8fructe proaspete, paine frantuzeasca. Ca si bauturi puteti incerca cafele, ceaiuri, sucuri, cocktailuri. Dand o raita prin meniu, va spun ca sa va faceti o idee ca puteti manca tartine cu dulceata si miere, croissante, omleta, salata de pui si curry, salata de ton, supe – de ceapa si parmezan mi s-a parut foarte buna, paste – bolognese, cu fructe de mare, primavera sau cu gorgonzola, preparate la gratar cu garnitura si sos sau trufe si alte deserturi.

Zona de excelenta a Chocolat si cea care merita cu adevarat atentie este cu siguranta cea de cofetarie. Veti uita cu siguranta de cofetariile in care ati mai intrat pana acum. Preparatele Chocolat de cofetarie sunt, pur si simplu, delicioase. Torturi pot fi facute la comanda, iar preparatele de cofetarie se pot lua acasa. Va recomand din tot sufletul sa faceti placere unui prieten sau persoanei iubite de ziua sa luandu-i un tort savuros de la Chocolat. Nu veti regreta!

Prajiturile si painea frantuzeasca de la Chocolat sunt excelente. Dieta sau nu, nu puteti sa nu incercatichocolat4 prajiturile minunate din meniu, pralinele sau bomboanele de ciocolata. Bezelele sunt cu adevarat un deliciu, unele dintre cele mai bune bezele pe care le-am incercat vreodata.

Cu ce se mai lauda in plus conceptul lui Theo? Theo sustine ca pentru sanatatea clientilor sai foloseste numai ingrediente 100% naturale.

Cum este servirea in Chocolat?

Servirea nu mi s-a parut un punct forte al localului, dar este acceptabila. Chelnerii pe care ii nimeresc eu de obiceichocolat6 aici nu sunt dintre cei mai amabili sau prietenosi, dar sunt prompti si asta reuseste sa ii scuze.

Cash or credit? Cum sunt preturile in Chocolat?

Preturile nu sunt dintre cele mai mici. Pot spune ca sunt medii spre mari. Un mic dejun te costa 20 RON, o masa de pranz de o persoana in jur de 40 RON fara desert.

Unde gasim Chocolat?

Inainte sa mergeti va recomand sa va uitati pe site-ul celor de la Chocolat. Desi este un site Flash, este unul super simpatic – pe mine m-a distrat. Pentru cei care vor sa incerce putin gust de la Chocolat, pentru acasa sau nu, cafeneaua-cofetarie Chocolat poate fi gasita la una dintre urmatoarele adrese, iar rezervari se pot dace la numarul de telefon alaturat mai jos:

Calea Victoriei nr. 12A (intrarea prin str. Stavropoleos) – numar de telefon: 021 314 92 45chocolat7

–  Str. Radu Beller nr. 13 (pta. Dorobanti) – numar de telefon: 021 230 23 83

Calea Mosilor nr. 217 (intersectia Mosilor cu Eminescu)  – numar de telefon: 021 211 44 64

Programul in Chocolat este de luni pana vineri intre orele 9:00 si 23:00, iar in weekend – sambata si duminica – de la ora 9:00 pana la ultimul client.

Fotografiile au fost realizate in cafeneaua-cofetarie Chocolat de catre fotografa Dana Roteanu pentru KoolHunt.ro. Preluarea neautorizata de echipa KoolHunt.ro a acestor poze este interzisa.

    photo of Chocolat {$surname} Chocolat
    Program:L-V: 9:00 - 23:00, S-D: 9:00 - ultimul client.
    Adresa:Calea Victoriei nr. 12A (intrarea prin str. Stavropoleos)
    Bucuresti , Sector 1 , Romania
    Telefon: 021-3149245
    Map of <b>Program:</b>L-V: 9:00 - 23:00, S-D: 9:00 - ultimul client.
    Yahoo Map - Live Map

    Alte locatii: - Str. Radu Beller nr. 13 (pta. Dorobanti) - numar de telefon: 021 230 23 83 - Calea Mosilor nr. 217 (intersectia Mosilor cu Eminescu) - numar de telefon: 021 211 44 64

26 comentarii »

  • andrei cavassi said:

    smecher blogu..poti incerca sa postezi si poze facute de tine cu,in locurle resp..make it more personal…in rest keep un the good work..;)..

  • Raluk said:

    Merci mult, Andrei, pentru sugestii si apreciere. Si eu am in plan partea cu pozele, dar niciodata nu apuc :(

    Promit sa fac asta pe viitor.

  • hawke said:

    smecher blogul, ne bucuram ca in ultimul timp Raluk posteaza tot mai des, si vorba lui andrei cavassi, putin mai personal si cu mai multe poze ;) .

  • Strider said:

    Iaca se face ca m-am nimerit si eu in weekend-ul tocmai trecut pe la Chocolat dupa o cautare asidua de cofetarii bucurestene pe net. Pot spune ca subscriu la remarca legata de servire, desi eu am nimerit un chelner ursuz si nu o chelnerita.

    Ma gandesc ca motivul supararilor lor ar putea sa fie fapul ca produsele se platesc la un fel de casa deci nu mai ajunge probabil bacsisul direct in buzunarele lor, desi la cat de intzepat si de ineficient a fost nici nu mi-a trecut prin cap sa-i las ceva. Meniurile le-a adus tarziu, platoul cu prajituri de asemenea si nu ne-a intrebat de racoritoare de a trebuit sa fac vreo 10 minute semne disperate dupa el sa ma bage in seama.

    Si asta mi se pare impardonabil la niste preturi mai mult decat selecte.

    Despre calitatea prajiturilor jos palaria. Am gustat tiramisu si a fost excelent, si la fel au fost si Foret Noir, sau spuma cu fructe de padure. Idea cu platoul de prajituri de pe care iti alegi ce doresti e faina.

    Decoratia localului asortata cu carafele si canile personalizate mi-au placut (desi peretii mi s-au parut putin austeri si tavanul l-as fi vazut poate putin altfel), baia insa nu – una singura pentru toata lumea si deloc impresionanta.

    Punctele slabe servirea si preturile (am ras peste 100 RON numai pe prajituri si limonade – deh familie mare).

  • Raluk said:

    Strider, ma bucur ca imi confirmi partea cu servirea. Ma gandeam deja ca am prins eu o tipa ursuza si deja generalizam. Dar incepe sa sune ca si cum ar fi o tendinta la nivel de Chocolat partea cu servirea. Ai dreptate si cu partea cu preturile :(

    O sa incerc si eu tiramisu, m-ai facut curioasa.

  • Georgette said:

    Am trecut intr-o duminica seara prin fata cofetariei, in cautare de un local unde sa beau si eu ceva bun si sa-mi gadil papilele gustative. Plin. Ochi. Nici o sansa sa intri. Am ramas ca niste copii zdrentusori din povestile fratilor grimm, cu ochii bulbucati la delicatesele din vitrina. Si ne-am zis ca vulpile “Las’ , ca si asa ne-am fi ingrasat”. Deci trebuie sa intru si eu o data sa-mi fac de cap ! Ne-a-pa-rat !

  • ecologie-umana said:

    Am fost cu cineva acolo. Super . Multumesc pentru ponturi. Vinerea viitoare voi merge la Olive Garden undeva prin Dorobanti. A fost cineva acolo????

  • DOn said:

    Nu se poate asa ceva, dupa ce-am citit de bezele, Chocolat s.a.m.d. doh, nebunie, ce poftaaa!:D

  • Anonymous said:

    buna. am fost si eu in acest restaurant-chocolaterie. mi-a placut foarte mult atfmosfera si culorile alese. am mincat doar deseruri, ca “le garcon” ma intreaba daca nu e prea multa ciocolata….binenteles, ca nu era…mai aveam loc, dar bani in portofel nu prea.
    servirea lasa de dorit. atitudinea celor de acolo te face sa-ti dispara elanul si incintarea pe care ti-o dau preparatele din ciocolata.

  • Cristina said:

    Hello!
    Am auzit si eu de aceasta cafenea….si as vrea sa merg, dar imi poate spune cineva ce preturi se poarta pe acolo?
    asta asa, informativ, sa nu ma trezesc ca dau chiar 20 lei pe o cafea…..

    multumesc! }{

  • Raluk (author) said:

    @ Cristina: Preturi medii. 10 roni cafeaua. Ai reusit sa ajungi prin Chocolat pana acum? Asteptam pareri daca da :-)

  • Raluk (author) said:

    @Anonymous: Se pare ca am avut cam aceeasi parere. Si pe mine m-a “incantat” in mod deosebit servirea din Chocolat. In rest insa, numai de bine :-)

  • Sartene said:

    Da, intr-adevar arata f ademenitor, au numai bunatati. Totul ok, pana cand am vazut ca o chelnerita lua prajituri din frigider cu mana (!!) si le punea in vitrina! Brusc mi-a pierit pofta… Nu e posibil sa se intample asa ceva intr-un local cu pretentii.

  • sandra said:

    Angajatele din Calea Mosilor fura de la clienti!

    In urma cu cateva saptamani am cumparat de acolo 4 prajituri – le-au ambalat in cutie fara sa le vad iar cand am ajuns acasa desi pe bon platisem 4 parajituri in cutie erau doar 3. Am presupus ca este o omisiune intamplatoare si nu m-am intors sa discut problema, mai ales pentru ca pe bon nu au trecut cele 4 prajituri separat ci o singura suma care le ingloba pe toate sub un titlu de genul “Produse patiserie” (nu mai tin minte exact).

    A doua oara cand am fost acolo am cumparat 6 pain-aux-chocolat, dand o hartie de 50 ron. Mi-au dat restul mai putin decat era corect cu aproape 10 ron si au trecut la urmatorul client, ca si cum mi-ar fi dat corect. Am asteptat rabdatoare fara sa zic nimic, lasand clientul urmator sa vorbeasca cu ele dar fara sa ma indepartez de tejghea si dupa un minut, vazand ca nu plec ci par ca mai astept ceva au mimat uimirea spunandu-mi ceva in genul “vai, ma scuzati, acum imi dau seama ca nu v-am dat restul bine mai devreme”.

    A treia oara m-am hotarat sa platesc cu cardul – am cumparat doua prajituri si cand mi-au dat bonul de tranzactie sa il semnez batusera cu 5 ron ma mult decat suma corecta. Deja “patita” in datile anterioare ma asteptam la un nou “furitsag” asa ca m-am uitat pe bon inainte sa il semnez si le-am atras atentia. Am asistat la un nou “specatcol” in care domnisoara mi-a spus “vai, ce o fi fost in capul meu, am tastat mai mult si nu mi-am dat seama.” Am fost nevoita sa mai iau un produs pe care nu mi-l doream neaparat, pentru a acopri diferenta sesizata, intrucat banii deja erau trasi de pe card iar domnisoarele nu stiau cum sa faca o stornare.

  • dan said:

    Am cumparat astazi de la ei (de la cofetaria de pe Radu Beller) o amandina si un profiterol. Profiteroul avea crema acra. Nu se poate asa ceva de la o cofetarie cu pretentii. Decat in Romania.

  • Denise said:

    Am fost si eu acolo. Mi-a placut. E o atmosfera de iesit la o first date :) Dar preturile … un pic cam mari pentru ce se ofera, chiar daca prajiturile au fost … wow!

  • Andreea said:

    Eu eram incantata pana in aceasta seara. Pe langa faptul ca unei tinere doamnisoare i s-a permis accesul cu un catel, aceasta l-a asezat fix pe masa dupa care l-a lasat sa bea si din cana, iar minunatul catel a mai si facut pipi pe un scaun. Iar domnisoara care servea la masa nu le-a zis absolut nimic.

  • Ana said:

    Prajiturile lor sunt geniale…. la fel si mancarea. Serviciul nu este pe masura localului si daca nu stii de la inceput ce vrei dureaza ceva pana mai dai comanda…

  • KoolHunt.ro – Filme, restaurante, cafenele, ceainarii, baruri din Bucuresti » Top Cafenele din Bucuresti said:

    […] Daca va asteptati la vreun design deosebit sau frantuzesc (asa cum m-am asteptat eu)  este posibil sa fiti dezamagiti. Citeste mai mult. […]

  • geo said:

    Preturi mari, produse bunicele, nu extraordinare.
    Baietii vand un nume si mai putin un produs.
    Se poate cu mult mai bine si mai ieftin.
    Parerea mea e ca este o “cofetarie” de fite si atat – Un Vuitton al dulciurilor.

  • Noaptea Alb? a Celor Mai Cool Localuri – Bucharest KoolHunt 2012 | Modernism said:

    […] DESSERT A MINUIT: CHOCOLAT (Dorobanti), OSTERIA GORGIA, RENDEZ-VOUS AMBIANCE (Floreasca), MADAME POGANY – MARELE PARTY […]

  • Noaptea Alba a Celor Mai Cool Localuri – Bucharest KoolHunt 2012 | Hypestreet said:

    […] DESSERT A MINUIT: CHOCOLAT (Dorobanti), TETE-A-TETE, OSTERIA GORGIA, RENDEZ-VOUS AMBIANCE (Floreasca), CEAINARIA TABIET, […]

  • KoolHunt..pe 14 iulie! Noaptea de pomina a cunoscatorilor de cool! « Chestiuni Serioase said:

    […] CHOCOLAT (Dorobanti) – Cocktail Chocolat […]

  • Noaptea alb? a celor mai kool localuri din Bucure?ti – 14 iulie 2012 « Zâmbet ?i s?n?tate said:

    […] CHOCOLAT (Dorobanti) – Cocktail Chocolat […]

  • Top 10 localuri unde mai iesim cu fetele in Bucuresti | KoolHunt.ro - Filme, restaurante, cafenele, ceainarii, baruri din Bucuresti said:

    […] Chocolat Dorobanti – este cu siguranta cea mai stylish alegere pentru un mic dejun energizant. Fie ca veti […]

Spune-ne parerea ta! Poti arunca cu rosii sau ne poti aproba, ramanem oricum prieteni. Si speram ca si tu sa ramai alaturi de noi.

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Sa stii ca apreciem atunci cand esti dragut si nu ne spui cuvinte urate nici daca le meritam. La fel si ceilalti cititori ai nostri.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.

*