Home » Filme

Ce premiere vedem la teatru in luna martie

9 March 2011 scris de Niciun comentariu

Prima luna a primaverii aduce pe scenele din Bucuresti cateva premiere teatrale interesante. Chris Simion si Theo Herghelegiu sunt doi dintre tinerii regizori apreciati de publicul tanar care te asteapta cu spectacole proaspete si incitante.

Ce ne spunem cand nu vorbim la Laptaria lui Enache

La aceasta intrebare “existentiala” ne raspunde Chris Simion, una dintre cele mai de succes tinere regizoare din Romania.

Produse de Compania de Teatru D’Aya, spectacolul “Ce ne spunem cand nu ne vorbim” are o structura interesanta. Inainte de a merge la teatru, Chris Simion ne propune sa citim romanul cu acelasi nume care se gaseste la editura Trei.

Subiect romanului este unul foarte ofertant. Un diagnostic fatal o determina pe eroina sa o ia la fuga si sa se ascunda. Fara nicio explicatie. Isi abandoneaza iubitul, parintii, prietenii, tot. Pleaca din tara ca sa-si traiasca sfarsitul intr-o singuratate deplina. Dupa 2 ani isi reface analizele. Verdictul medical anuleaza toate asteptarile. E sanatoasa tun, fara urme de neoplasm, prin urmare, in viata. Dupa 2 ani in care a dansat tango cu moartea, revine in povestea din care evadase dar nu se mai identifica cu nimic.

Dupa aceasta poveste de viata, vine si partea a doua a povestii, transpusa pe scena de Chris Simion. Piesa are o doza de comedie despre nesfarsitul conflict dintre ratiune si inima. Spectacolul din mintea noastra este al doilea volum al romanului “Ce ne spunem cand nu ne vorbim”, in cheie comica, umorul fiind singurul care ne salveaza din absurd.

In distributia piesei ii vom gasi pe Cristi Iacob, Ilinca Goia, Vitalie Bichir si Gabriela Iacob.

Premiera are loc pe data de 15 martie, la Laptaria lui Enache. Pretul unui bilet este de 25 de lei.

Daca te nasti luni, probabil vei muri intr-o vineri la Clubul La Scena

Aceasta predictie o vei primi in premiera luni, 7 martie, la Clubul La Scena.

Trei cupluri, la trei varste diferite traiesc povestea unei relatii de dragoste, comprimata in secventele referentiale: prima intalnire, prima partida de sex, casatoria, primul conflict, prima criza, divortul.

Singura diferenta de intre aceste trei perechi este felul in care fiecare se raporteaza la momentele majore ale vietii. Este o piesa despre ideal si compromis: majoritatea cautam un ideal in iubire si sfarsim prin a ne multumi cu un compromis.

Din distributie fac parte Liliana Pana, Constantin Florescu, Adriana Pirvu, Gabriel Coveseanu, Mihaela Popa, Cristian Olaru. Regia este semnata de Theo Herghelegiu.

Spectacolul poate fi urmarit in premiera pe 7 martie, de la ora 17.00.

Hai sa facem sex la clubul La Scena

In societatea moderna, unde toti sunt egali la lipsa de cultura, singurul subiect care intereseaza, carora tuturor le place si pe care toti il inteleg este sexul. Asa ca nu mai sta pe ganduri si “hai sa facem sex“.

Din distributia spectacolului fac parte Costin Cambir, Ioana Ernea, Radu Campean, Monica Sandulescu si Alexandru Zob.

Daca vrei sa “faci sex” in mod organizat esti asteptat la clubul La Scena, marti, 8 martie, de la ora 20.00. Pretul unui bilet este de 20 de lei.

Micul Print la Teatrul Odeon

Teatrul Odeon din capitala aduce pe scena o piesa noua nemuritoare care ne emotioneaza de fiecare data Micul Print.

Scriitor si pilot francez, Antoine de Saint-Exupery este celebru pentru Micul Print si cartile despre aventurile aviatice Zbor de noapte si Vant, nisip si stele. Micul Print este o poveste filosofica care include si o critica a societatii si accentuarea ciudateniei lumii adultilor.

In distributia piesei ii vei intalni pe Florin Zamfirescu, Rodica Mandache, Gelu Nitu, Jeanine Stavarache, Mugur Arvunescu, Mircea Constantinescu, Pavel Bartos, Ioan Batinas, Mircea N. Cretu, Laurentiu Lazar si Alexandru China Birta.

Premiera a avut lor pe 3 martie. Pretul unui bilet este de 21,20 de lei.

Spune-ne parerea ta! Poti arunca cu rosii sau ne poti aproba, ramanem oricum prieteni. Si speram ca si tu sa ramai alaturi de noi.

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Sa stii ca apreciem atunci cand esti dragut si nu ne spui cuvinte urate nici daca le meritam. La fel si ceilalti cititori ai nostri.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.

*