Home » Teatru, Timp liber

Ce premiere vedem la teatru in aceasta stagiune

13 October 2010 scris de Niciun comentariu

Radu Afrim, Silviu Purcarete, Dragos Galgotiu sau Horatiu Malaele sunt unii dintre cei mai importanti regizori ai momentului care vin cu spctacole noi pe scenele teatrelor din capitala. Chiar daca este criza, teatrele au pregatit mai multe spctacole decat in anii trecuti.

Dineul cu prosti are loc la TNB

Teatrul National din Bucuresti vine in aceasta stagiune cu mai multe noutati. “Spitalul special” este cea mai noua productie a teatrului. Piesa este scrisa de Iosif Naghiu si prezinta intr-o maniera aparte o parte din realitatea revolutiei din 1989. Este o radiografie a unei lumi bolnave si evolutia societatii romanesti post decembriste. “Spitalul special” este un spectacol in care sunt parodiate, deopotriva, revolutia, eroismul, moartea, un univers baroc si fantastic despre un experiment cu totul original.

O alta premiera asteptata la TNB este spectacolul “Dineul cu prosti”, in regia lui Ion Caramitru. In luna octombrie, pe scena teatrului va fi montata si piesa lui Theodor Cristian Popescu, “Jumatate de viata”. O noutate a acestei stagiuni o reprezinta colaborare din TNB si regizorul Radu Afrim. Acesta se afla in repetii cu piesa “Avalansa”, dupa un text al turcului Tuncer Cucenoglu. Rolul principal este atribuit actorului Marius Manole. O alta premiera a Teatrului National este piesa “Scara pisicii” care poarta semnatura regizoarei Irina Popescu Boieru.

La Teatrul Odeon “Viata e vis”

Teatrul Odeon aduce in aceasta stagiune doua premiere. Blifat este o poveste despre o familie normala din Romania. Este o comedie care ofera o felie din viata noastra de zi cu zi. Piesa poarta semnatura regizorului Alexandru Mihail. Dragos Galgotiu revine la Teatrul Odeon cu o noua piesa: “Viata e vis”. Este o adaptare dupa un text de Pedro Calderon de la Barca.

“Femeia care si-a pierdut jartiera” o cauta la Teatrul de Comedie

Silviu Purcarete revine in capitala cu o piesa noi. Premiera va avea loc la Teatrul de Comedie. “Femeia care si-a pierdut jartiera” il are in rolul principal pe Horatiu Malaele. O alta premiera programata la Teatrul de Comedie este piesa “Cui i-e frica de Virginia Wolf”, in regia lui Gelu Colceag.

La Teatrul Metropolis “Baba asculta Abba”

Cel mai nou teatru din peisajul cultural bucurestean, Teatrul Metropolis, a pregatit pentru stagiunea 2010 – 2011 patru noi spectacole. Nebuna din Chaillot, Baba care asculta Abba, Nevestele vesele si Toulouse Lautrec poarta semnatura unor regizori importanti. Alice Barb, Teo Herghelegiu, Alexandru Tocilescu si Horatiu Malaele va asteapta cu spectacole intersante.

“Baietii de aur” se gasesc la Teatrul Mic

Teatrele Mic si Foarte Mic aduc si in aceasta stagiune spectacole inedite. “Baietii de aur”, in regia lui Claudiu Goga, are premiera la inceputul lunii octombrie si ii are in rolurile principale pe Dan Condurache si Mihai Dinvale. “Crazy Stories in the City” este un spectacol non-verbal, semnat de coregraful Arcadie Rusu.

“Din insemnarile unui necunoscut” la Teatrul Bulandara

La Teatrul Bulandra, in aceasta stagiune ai ocazia sa vezi cinci piese noi. Spectacolul “Arta” poarta semnatura regizorului Cristian Juncu si il are in distributie pe Vlad Zamfirescu. Ducu Darie repeta de zor pentru o noua piesa, “Din insemnarile unui necunoscut”, dupa textul omonim al lui Dostoievski.

Regizorul Alexandru Berceanu se afla in pregatiri cu piesa “Top Girls”, iar Felix Alexa monteaza “Mestesugul Vietii”. Andrei Serban aduce la Bulandra un nou spectacol, “Ivanov”.

“Metoda” se invata la Teatrul Nottara

Pe scena Teatrului Nottara poti vedea in aceasta stagiune cateva spectacole noi. True West, Clipe de viata si Metoda sunt cele trei spectacole noi alte Teatrului Nottara. Actori precum Sorin Cocis, Virgil Ogasanu sau Emil Hossu te asteapta cu spectacole interesante.

Spune-ne parerea ta! Poti arunca cu rosii sau ne poti aproba, ramanem oricum prieteni. Si speram ca si tu sa ramai alaturi de noi.

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Sa stii ca apreciem atunci cand esti dragut si nu ne spui cuvinte urate nici daca le meritam. La fel si ceilalti cititori ai nostri.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.

*