Home » Filme

Cats &Dogs: The revenge of Kitty Galore – un film pentru cei mici si cei mari, dar mai ales pentru cei mici

30 August 2010 scris de 2 comentarii

Cats & Dogs: The Revenge of Kitty GaloreCoolRank: 6/10

atmosfera & entertainment: 7/10

regie: 8/10

voci/actori: 10/10

scenariu: 5/10

montaj: 7/10

Nota IMDb: 2.3/10

Cats & Dogs: The Revenge of Kitty Galore este sequel-ul Cats & Dogs din 2001, un film cu animale haios, care avea si cateva poante ce depaseau ca public tinta 10-12 ani. Regizorul insa s-a schimbat, la fel si vocile, dar au aparut niste efecte 3-D care au acordat imediat si scuza de a lipsa cu orice pret filmul de vreun fel de subiect, scenariu sau farmec. Filmul este insa OK pentru vizionarea alaturi de cei mici. Insa doar asa.

Just like real spies… only furrier

Intr-o lume populata de naivii si bietii oameni, cainii si pisicile – dusmani traditionali – pazesc, fiecare prin divizia proprie, iubitorii de animale. Personajul central al inCats & Dogs: The Revenge of Kitty Galoretregii actiuni este un caine lup, dornic sa ajute, incapabil sa dea ascultare, care ocupa – surpriza! – tocmai functia de politist! Rings a bell? Suspendat din politie, Diggs este recrutat de divizia speciala, top secret canina pentru a opri cea mai mare amenintare la adresa speciei umane, anume o masinarie secreta construita de Kitty Galore, o pisica manata de – bineinteles – dorinta de razbunare. De aici multe peripetii, partneriate neasteptate si animalute care mai de care mai dragute, jucand roluri extrem de umane.

Purr-fessional Spy

Desi pe alocuri duios, Cats & Dogs: The Revenge of Kitty Galore nu reuseste in incercarea sa de a parodia mai multe personaje umane cu abilitati extraordinare. Este un fel de cocktail intre Inspectorul Gadget, Men in Black, Arma Mortala si, de ce nu, Greu de Ucis. Cu toate ca cei mici, cu siguranta ar fi foarte amuzati sa afle ca divizia speciala de securitate a pisicilor se numeste M.I.A.U. sau ca in zgarzile cainilor se afla de fapt in arsenal de arme secrete si deosebit de periculoase, cumva noi nu am parut deloc surpinsi de desfasurarea evenimentelor.

Despre actori si regie ce se poate spune?

Oamenii care apar in film au un rol secund, primul plan axandu-se doar pe animale. M-am bucurat sa  il revad pe Chris O’Donell in rolul politistului careCats and Dogs: The Revenge of Kitty Galore il protejeaza pe Diggs, desi are doar cateva aparitii. In ceea ce priveste actorii din alte specii, jos palaria! Nu stiu cata bataie de cap au avut dresorii pe platouri, dar rezultatul final este unul cu adevarat credibil. Si nu vorbim doar de caini. Este o intreaga desfasurare de personaje, caini, pisici, porumbei. Vocile lui James Marsden, Nick Nolte si Christina Applegate au fost folosite pentru a anima personajele Diggs, Butch si felina Catherine.

Mi-a placut regia asigurata de Brad Peyton, care a avut mult de a face cu prestatia personajelor necuvantatoare. Realismul cu care micii actori au suprins marele ecran cred ca se datoreaza in mare parte unui regizor inventiv, cu mult umor si o cunoastere fina a comportamentului animalelor.

Ce spun criticii despre Cats & Dogs: The Revenge of Kitty Galore?

Parerile par a fi impartite aici, presupunem ca tine de varsta si afinitatile fata de animale pe care le are fiecare critic. Ceea ce este unanim acceptat este faptul ca scenariul are lCats & Dogs: The Revenge of Kitty Galoreoc de mari imbunatatiri, pe cand partea regizorala a salvat intr-o forma sau alta “pachetul” pe care l-au urmarit spectatorii per total.

Tomatometer-ul de pe RottenTomatoes arata 13% fresh pentru Cats & Dogs: The Revenge of Kitty Galore. Pe MetaCritic.com Cats & Dogs: The Revenge of Kitty Galore a totalizat un metascore de 30/100.

Claudia Puig de la USA Today spune despre Cats & Dogs: The Revenge of Kitty Galore ca este cu siguranta un film mai bun decat predecesorul sau din 2001, desi este per total un film care urmeaza cu constiinciozitate tiparerele fara sa surprinda cu nimic. Ty Burr de la Boston Globe este de parere ca filmul Cats & Dogs: The Revenge of Kitty Galore este un film excelent pentru copilasi, dar un film care ii va adormi cu siguranta pe parintii acestora.

Verdictul KoolHunt.ro

Dupa cum explica destul de clar si titlul, noi va recomandam sa va duceti la Cats & Dogs: The Revenge of Kitty Galore cu cei mai mici – a se citi aici de preferinta cei pana in 10 ani. Scenariul si ideile prezentate nu vor fi usor digerate de cei care au dat nas in nas cu filme pana in momentul de fata, pentru simplul motiv ca aceasta pelicula nu surpinde cu mai nimic… Pe de alta parte, cei mici vor fi cu siguranta “furati” de spectacolul animalutelor vorbitoare, al gadget-urilor interesante si al intrigii haioase.

2 comentarii »

  • Liviu said:

    Eu l-am vazut la Patria (acum 2 saptamani cred), deci 2D.
    Mi s-a parut foarte nostim. Cred ca merge perfect si pentru un “copil mare” fara copii mici pe langa – pur si simplu e un film simpatic, care te destinde, razi cu pofta si te duci acasa bine dispus. Mi-a placut tocmai simplitatea si aerul optimistic cap-coada.

  • cojocaru ana maria said:

    Este un film superb la-m vazut si il vad in fiecare saptamaina eu cred ca daca veti munci cat puteti la filmele voastre vor fii foarte bine vandute si vizionate cu multa placere.
    Este un film bun chiar si pentru adulti pentru ca :sunt amuzante , dragute si in aceelasi timp pline de aventuri.

Spune-ne parerea ta! Poti arunca cu rosii sau ne poti aproba, ramanem oricum prieteni. Si speram ca si tu sa ramai alaturi de noi.

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Sa stii ca apreciem atunci cand esti dragut si nu ne spui cuvinte urate nici daca le meritam. La fel si ceilalti cititori ai nostri.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.

*