Home » cinema, Topuri filme

Cateva lectii de tango din filme

4 July 2010 scris de 1 comentariu

tango_toplectiiTangoul este mai mult decat un dans provocator si pasional, este un mod de exprimare. Tangoul este romantic dar are si partile lui intunecate. Este un dans cu o mare putere de fascinatie pe care toata lumea vrea sa-l experimenteze. De aceea probabil tangoul este si cel mai popular dans in filme, fiind o sursa de inspiratie pentru mari regizori. Si nu numai pentru coloana sonora…

Au existat scene de dans de-a dreptul surprinzatoare, in filme care au avut cu totul alt subiect, tangoul contribuind de-a dreptul la succesul acestora Putem incepe cu Rudolph Valentino in The Four Horsemen of the Apocalypse, Jack Lemon in Some Like It HotRaul Julia in Addams Family Values, Al Pacino in Scent of a Woman si chiar Arnold Schwarzenegger in True Lies. Musicall-uri de mare succes precum Chicago, au ramas celebre si datorita unor scene superbe precum Cell Block Tango. Si daca ne gandim la Mr.& Mrs. Smith (2005) – Brad Pitt & Angelina Jolie, tangoul este dansul care tradeaza sentimentele.

12. Evita (1996) – Dictatura si tangoul

Superb acest tangou argentinian, mulat pe doua personalitati explozoive, Madonna si Antonio Banderas, intr-un film destul de penibil, dar plin de muzica si dans.

11. Assassination Tango (2002) – Crime in pasi de tango

In asteptarea victimei, Robert Duvall, un asasin platit, isi pierde timpul cu o frumoasa dansatoare care-l familiarizeaza cu lumea misterioasa si senzuala a tangoului argentinian.

10. Easy Virtue (2008) – Let’s Misbehave!

Frumoasa americana Jessica Biel reuseste sa tulbure linistea unui conac englezesc linistit, seducandu-l si eliberandu-l in pasi de tangou pe Colin Firth, stapanul acestuia. Multa chimie, miscari provocatoare si multa eleganta.

9. Take the Lead (2006) – Never Follow

Filmul ii confirma lui Antonio Banderas statutul de latino lover, cu care a cucerit Hollywood-ul, datorita carismei, temperamentului si  miscarilor sale senzuale pe ringul de dans. Tangoul pe care il danseaza reuseste sa ridice considerabil temperatura si  starneste pofta de dans.

8. Love And Other Disasters (2006) – A Thousand Drunken Dreams

O comedie romantica slabuta, salvata de  la dezastru de Brittany Murphy si de la care ramane scena tangoului destul de reusit.

7. Frida (2002) – Prepare to be seduced

In tangoul din film, Salma Hayek danseaza provocator cu Ashley Judd, sfarsind aceasta forma de dans incitanta, cu exact gestul care se cere. Iar tangoul este cu atat mai revelator cu privire la caracterul tumultuos al artistei.

6. Indochine (1992) – Lectie de tango in familie

Un film de dragoste tulburator, in care Catherine Deneuve ne uimeste inca odata cu frumusetea si jocul ei plin de originalitate. Nonconformismul si senzualitatea actritei dau unicitate scenei tangoului.

5. Shall we Dance (2004) – Step out of the ordinary

O lectie de dans data de diva latino Jennifer Lopez, care ne seduce cu miscari lascive, in pasi de tango. O acompaniaza cu miscari elegante, lasandu-se condus, Richard Gere. Pacat ca lipseste chimia dintre protagonisti.

4.  Moulin Rouge (2001) – No Laws, No Limits

Moulin Rouge este filmul care a readus muzicalul in preferintele Hollywood-ului, iar scena tangoului Roxanne, in interpretarea trupei de cabaret titulare, este printre cele mai reusite scene. Scena construita la scara mare, este de fapt o combinatie a melodiei Roxanne cantata de Police si tangoul clasic Tanguera.

3. Tango Lesson (1997) – Lectie de viata

Un film modest si foarte gingas care ne invaluie in misterul tangoului, facandu-ne sa credem ca personajul lui Sally Potter, poate fi oricare dintre noi. Totul este sa ne dorim sa ne depasim temerile si prejudecatile.

2. Scent of a Woman (1992) – Seducatorul si tanarul Tango

Cred ca primul filmul care ne vine in minte cand e vorba de tango este Parfum de femeie, pentru ca scena este memorabila si nu in ultimul rand emblematica apropo de calitatea tactila a tangoului.

Elementul surpriza, poate chiar mai mult decat prezenta scenica coplesitoare a lui Al Pacino, este modul cum acesta reuseste, in situatia lui, sa-si conduca, sa-si domine si sa-si seduca partenera.

1. Tango (1998) – Tango: you never leave me

Dupa mine filmul lui Carlos Saura este o creatie unica, o bijuterie, care pune lumina reflectoarelor pe dans in sine, tesand povestea personajelor in jurul piruetelor lui. Scenele de tango sunt ametitoare, originale si desavarsit executate, transmitandu-ne emotia si facandu-ne sa participam la o incrancenare voluptuoasa si excesiv de delicioasa.

Frumos…  si sper ca venirea trupei de electro-tango,  Gotan Project la Bucuresti nu a facut decat sa reintoarca tangoul la Bucuresti.

1 comentariu »

Spune-ne parerea ta! Poti arunca cu rosii sau ne poti aproba, ramanem oricum prieteni. Si speram ca si tu sa ramai alaturi de noi.

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Sa stii ca apreciem atunci cand esti dragut si nu ne spui cuvinte urate nici daca le meritam. La fel si ceilalti cititori ai nostri.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.

*