Casa Tulceana – locatie frumoasa, unde mancarea te pune pe ganduri
– atmosfera si design: 5/10
– meniu: 5/10
– servire: 5/10
– preturi: 5/10
Sunt din Tulcea si am o slabiciune pentru peste si icre, deci cand am dat de restaurantul Casa Tulceana mi-au sclipit ochii si m-a apucat o pofta nebuna de peste.
Care-i atmosfera in restaurantul Casa Tulceana si cum sta la capitolul design interior?
Restaurantul se afla intr-o frumoasa vila si se intinde in 4 camere mobilate clasic si accesorizate cu tablouri cu peisaje din Delta. Eu una as fi vrut sa gasesc un decor cu mai multe detalii din Delta, cu stuf, lemn in culoarea naturala si eventual plase de pescar. Afara este o terasa marisoara cu cateva separeuri si un fel de mansarda. Noi am stat la separeuri si, desi este tare bine in aer liber, risti sa-ti cada diverse frunze din plantele cataratoare de pe grilajele de lemn in mancare. Muzica mi-a placut foarte mult, era data cat sa te intelegi cu partenerul de cina si cat am stat am ascultat romantele Bucurestiului de odinioara. Totusi, spre sfarsitul sederii noastre am avut sansa sa ascult aceeasi melodie de la Mirabela Dauer de vreo 4 ori, pana sa se sesizeze cineva si sa o schimbe.
Ce mancam si ce bem bun in restaurantul Casa Tulceana?
Ne-am dus expres pentru peste si am facut ochii mari cand am inceput sa rasfoim meniul si sa vedem tot felul de preparate din peste, de la aperitive, la salate, ciorbe si feluri principale prajite, pe plita sau in mancaruri calde. Printre pestii din meniu enumar crap, caras, pastraz, nisetru, scrumbrie, dorada si somon.
Noi am inceput cu un platou rece pentru 2 persoane (23 lei) cu zacusca de peste, peste pe care insa nu l-am gasit in ea, icre, care au fost bune, desi ar fi mers si niste ceapa taiata cubulete langa ea, rosii umplute cu vinete, niste vinete nu foarte proaspete, oua umplute cu pasta de peste, care au fost destul de bune, si niste peste marinat pe un pat de morcovi si ceapa, pestele fiind prea otetit pentru gustul meu si nici nu arata prea bine. Am testat si salata cu hering marinat (14 lei), care a fost un total fiasco, pestele era presarat cu zgarcenie, era foarte acru, iar patul de morcovi si ceapa era un chin sa-l mananci. La felul principal am luat o plachie de crap cu mamaliga, gustul tocanitei aferente era bun, dar cand am bagat furculita in peste si am observat ca nu e facut si aproape vad sange, am zis “pana aici” si m-am oprit din mancat. Pestele se gateste foarte usor, nu inteleg cum de a putut bucatarul sa trimita asa ceva la masa. Ospatarul s-a scuzat zicand ca nu era plita incinsa, dar deja faptul era savarsit si relatia mea cu restaurantul care poarta numele orasului natal s-a oprit la singura experienta.
Pe langa peste exista si tot felul de preparate calde, de la tochitura, creier si limba, la sarmale si snitele, plus o categorie denumita organe fripte pe tabla. La capitolul ciorbe, vei da de borsul de peste si de storceac (ciorba de somn). In plus, exista si preparate de post si salate aperitiv.
Desertul este cat se poate de clasic, ai de ales intre clatite, papanasi si inghetata. Noi am primit niste clatite cu dulceata de visine, bunute la gust, dar care nu ne-au lasat cine stie ce impresie.
De baut am primit din partea casei cate un paharel de tuica si, in plus, am luat niste vin alb la carafa, vin din Podgoriile Pietroasele. Foarte mult vin am vazut in meniu, exclusiv romanesc din podgoriile Cotnari, Tohani, Murfatlar, Vrancea si Pietroasele.
Cash or credit? Cum sunt preturile in restaurantul Casa Tulceana?
Atat cash, cat si cu cardul, ambele variante de plata sunt posibile. Preturile sunt mici si din pacate reflecta calitatea preparatelor. Stiu ca nu e regula ca ceea ce este ieftin sa fie si prost, dar in cazul de fata se aplica.
Preparatele din peste fript pe tabla sunt 14 – 34 lei, preparatele calde incep de la 15.5 lei si nu depasesc 20 lei, la fel si preparatele din peste, de pilda crap pe varza sau plachie de crap; pestele prajt este 18 lei, salatele insotitoare sunt 5 – 7 lei, garniturile sunt 6 – 8 lei, ciorbele sunt 9 – 12 lei, iar gustarile incep de la 7.5 lei si ajung la 40 lei (Icre de Manciuria).
Deserturile sunt 10 – 12.5 lei.
Sucurile sunt 5 – 10 lei, cafeaua, ceaiul si ciocolata calda sunt 5 – 10 lei, berea este 6 – 8 lei, vinul casei la pahar este 5.5 lei, iar la carafa 11 lei.
Cum suntem serviti in restaurantul Casa Tulceana?
Cand am fost noi in Casa Tulceana, mai era o masa ocupata, deci nu am asteptat deloc meniurile sau sa vina comanda, iar ospatarul a fost cat se poate de prietenos, vorbaret si cu zambetul pe buze. Chiar si dupa ce i-am zis ca plachia nu e facuta, a incercat sa rezolve problema spunand sa o duca la copt, iar desertul a fost din partea casei, ca o scuza pentru neplacerea creata de felul principal. Ce nu mi-a placut la servire a fost ca atunci cand am cerut o recomandare ni s-a sugerat numai peste prajit – poate, de fapt, stia ce stie ospatarul.
Cand sa mergem la restaurantul Casa Tulceana si pentru ce ocazii este potrivit?
Teoretic, mergem cand vrem sa mancam preparate din peste, desi eu una nu am fost multumita, practic mergem pentru zona linistita in care se gaseste restaurantul.
Unde gasim restaurantul Casa Tulceana?
Restaurantul e dosit pe stradutele dintre Romana si Universitate, eu am luat-o pe Batistei, am trecut de Jean Luis Calderon si am facut stanga pe Ion Luca Caragiale, de unde se vedea placuta cu numele strazii pe care este localul, adica Florian Aaron la numarul 3A; pentru rezervari puteti folosi numarul 021. 311 83 24.
Fotografiile au fost realizate de Mihaela Gheata in restaurantul Casa Tulceana pentru KoolHunt.ro. Preluarea acestor poze fara acordul echipei KoolHunt.ro este interzisa.
[…] Restaurant Casa Tulceana – KoolRank: […]
Spune-ne parerea ta! Poti arunca cu rosii sau ne poti aproba, ramanem oricum prieteni. Si speram ca si tu sa ramai alaturi de noi.