Home » Ceainarii, Localuri

C’arthe – carti, arte si delicii frantuzesti

31 December 2009 scris de 4 comentarii

KoolRank: 7/10

– atmosfera si design: 9/10

– meniu: 9.5/10

– servire: 9/10

– preturi: 9/10

In fiecare detaliu din C’arthe se simt influente frantuzesti: ceaiurile Palais de Thes, cartile, muzica si meniul bilingv. Ceainaria, pe numele ei complet C’arthe – Carte, Ceai si Arte, s-a nascut din dragoste pentru Franta si incearca sa aduca putin din cultura si deliciile acestei tari pe meleagurile romanesti.

Care-i atmosfera in C’arthe si cum sta la capitolul design interior?

Ceainaria este un spatiu foarte linistit la parterul unui bloc vechi. O sala este rezervata librariei, cu rafturi mari pline de carti in franceza. Acestea sunt strict pentru vanzare, insa pe mese au fost asezate cosulete din care se pot lua carti pentru lectura. Celelalte camere sunt aranjate foarte simplu, cu mese cu picioare de fier si scaune de lemn. Pe pereti sunt tablouri care fac parte din expozitiile tinerilor artisti. E foarte aerisit, cu spatii mari intre mese. Tot decorul inspira relaxare si ordine. In C’arthe se organizeaza adesea targuri, concerte si seri de lectura.

Ce mancam si bem bun la C’arthe?

Nu credeam ca intr-o ceainarie mai pot gasi ceva deosebit. Am vizitat destule si aproape ca stiu ce contine fiecare ceai. Ma asteptam sa fie la fel si in C’arthe, dar spre suprinderea mea, am descoperit bauturi noi: ceaiuri rusesti parfumate, traditionale englezesti, ceaiuri aromatizate sau parfumate. Inchipuiti-va un ceai cu gust de prune uscate. Provine din Japonia, se prepara printr-un procedeu de afumare si se cheama The du Tigre. Insa daca va stiti traditionali in privinta gustului, s-ar putea sa nu il agreati. Mai bine optati pentru The des Amants si The des Lords, in variante de ceai negru sau rosu sau pentru Fleur de Geisha. Cei care iubesc citricele vor fi incantati, pentru ca vor gasi un ceai cu lamaie, lamaie verde, portocala, portocala amara, grapefruit, bergamota si mandarina. Eu deja sunt fidela unui ceai, celui cu fructe mediteraneene – lavanda, mandarine si vanilie. Il servesc fara zahar de teama sa nu-i stric aroma.

La desert, alegerea se face intre turta dulce si delicii de ceai. La mine a castigat turta dulce. Foarte buna cea cu cirese. Si cea cu ghimbir este ok, insa putini oameni sunt obisnuiti cu acest condiment. Eu sunt printre cei care nu sunt si cat am degustat-o am oscilat intre “nu mai mananc niciodata” si “mai vreau o bucata”.

Cash or credit? Cum sunt preturile in C’arthe?

Avand in vedere ca in meniu gasim doar ceaiuri si desert, nota nu se poate ridica prea mult. Asadar, doua persoane ar consuma in jur de 50 de lei. Un ceai este intre 9,5 si 14,5 lei, depinzand de aroma, iar turta dulce este 8,5 lei.

Cum suntem serviti in C’arthe?

Servirea este ok. Nu te sufoca, dar nici nu uita de tine minute in sir. Spre norocul meu, nu am prins niciodata aglomeratie in C’arthe si am avut parte de suficienta atentie din partea chelnerilor. Si ca tot vorbim de servire, ceainicele si cescutele sunt pur si simplu adorabile si au stiluri diferite pentru fiecare tip de ceai.

Cand sa mergem in C’arthe si pentru ce fel de ocazii este potrivit?

C’arthe este locul perfect pentru toti iubitorii Frantei. Indiferent ca este vorba despre nativi sau doar pasionati, locul le va placea sigur. C’arthe se va bucura sa fie gazda si pentru intalniri boeme in doi sau cu prietenii.

Unde gasim C’arthe?

Ceainaria este pe strada C.A. Rosetti, la numarul 38. Este deschisa zilnic intre 10 si 22, dar aveti grija sa nu treceti martea pe acolo, pentru ca este inchis toata ziua. In cazul in care vreti sa va faceti o rezervare, sunati la numarul de telefon 021 319 27 24.

Fotografiile au fost realizate in C’arthe de catre fotografa Dana Roteanu pentru KoolHunt.ro. Preluarea neautorizata de echipa KoolHunt.ro a acestor poze este interzisa.

4 comentarii »

Spune-ne parerea ta! Poti arunca cu rosii sau ne poti aproba, ramanem oricum prieteni. Si speram ca si tu sa ramai alaturi de noi.

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Sa stii ca apreciem atunci cand esti dragut si nu ne spui cuvinte urate nici daca le meritam. La fel si ceilalti cititori ai nostri.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.

*