Home » Filme

Carol I – Sergiu Nicolaescu il joaca a doua oara pe fostul rege al Romaniei

21 May 2009 scris de Niciun comentariu

carol I 1 sergiu nicolaescu film 2009 documentar istoric dramaSergiu Nicolaescu mai are si perioade de tacere, asa cum s-a intamplat in ultima vreme, datorita operatiei pe care a suferit-o. Dar atunci cand vine cu surprize, vine cu surprize mari. Astfel, pe data de 9 mai, la doar o zi distanta de Ziua Regalitatii, Sergiu Nicolaescu ne-a oferit o tripla lansare: Carol I – film, DVD si carte. Desi depasit din punctul de vedere al unui film, Carol I este un documentar istoric, o docu-drama, care merita a fi vizionata, intrucat ne ofera o privire de ansamblu asupra unor momente istorice importante pentru Romania.

Carol I a fost consideratcarol I 1 sergiu nicolaescu film 2009 documentar istoric drama o premiera in cinematografia romaneasca pentru faptul ca acelasi actor aflat la 2 varste diferite joaca acelasi personaj in 2 filme distincte. Este vorba despre productia din anul 1977 – Pentru Patrie – si despre productia din 2009 a Media Pro Pictures – Carol I.

In filmul Carol I ne sunt prezentati ultimii ani ai monarhului cu cea mai lunga domnie din istoria statelor romanesti (48 ani) si ultima carte jucata de acesta in Consiliul de Coroana, atunci cand regele incearca sa convinga politicienii romani ca Romania sa intre in razboi de partea Puterilor Centrale. Sunt prezentate de asemenea si Razboiul Ruso-Turc (Razboiul de Independenta) si cel de-al doilea Razboi Balcanic, terminat cu Tratatul de la Bucuresti.

Din distributie fac parte Razvan Vasilescu (in rolul lui I.C. Bratianu), Geo Dobre (in rolul lui carol I 1 sergiu nicolaescu film 2009 documentar istoric dramaFerdinand), Andreea Macelaru Sofron (in rolul principesei Maria) si Marina Procopie (in rolul Elisabetei). Pot spune ca sunt clar multe stangacii la nivel de joc actoricesc si regie, veti descoperi scene sau replici usor exagerate sau cu o nuanta de penibil accentuata. Totusi, filmul este o docu-drama din care este bine sa fie retinuta zona de documentar. Documentar care, intr-o epoca in care istoria nu este bine predata si nu este la mare pret, iar tinerii sau cei mai putini tineri nu cunosc trecutul propriei tari, devine foarte util.

Pe scurt, va invit sa vizionati Carol I pentru valoarea sa cultural-istorica, foarte util oricarui roman. Si va pot spune ca nu veti regreta timpul petrecut cu acest film.

Spune-ne parerea ta! Poti arunca cu rosii sau ne poti aproba, ramanem oricum prieteni. Si speram ca si tu sa ramai alaturi de noi.

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Sa stii ca apreciem atunci cand esti dragut si nu ne spui cuvinte urate nici daca le meritam. La fel si ceilalti cititori ai nostri.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.

*