Home » cinema

Care-i faza cu greva scenaristilor?

10 January 2008 scris de Niciun comentariu

Stiti deja ca festivitatea de decernare a Globurilor de Aur 2008 a fost anulata din cauza grevei scenaristilor. Stiti si ca Oscarurile 2008 sunt in acelasi pericol. Dar care e pana la urma faza cu greva scenaristilor?

Scenaristii cred ca ar trebui sa fie platiti atunci cand filmele al caror scenariu l-au scris au incasari mari. Ce vor ei mai pe scurt? Salarii mai mari si o particica mai mare din profiturile pe DVD-uri.

Ce inseamna greva scenaristilor americani? Inseamna ca nicaieri in SUA nu se mai scriu scenarii, indiferent daca este vorba despre stiri, talkshow-uri, seriale sau filme. Inclusiv Tonight Show si Late Show with David Letterman au avut de suferit pana acum din cauza grevei scenaristilor, fiind necesar sa fie anulate.

Greva scenaristilor de cinema si televiziune din SUA intra deja in a treia luna, motiv pentru care incepe sa se lase si cu concedieri. Parerile despre greva sunt impartite: multi sunt pro si la fel de multi sunt contra. Unii spun ca scenaristii de la Lost au deja salarii cu 6 cifre si doar lacomia ii mana in greva. Sunt altii insa care empatizeaza foarte bine cu problema lor, spunand ca scenariul este intr-adevar piatra de temelie pentru un film.

Ce m-a distrat pe mine a fost faptul ca aceasta greva a scenaristilor nu a fost mediatizata atat de mult pana acum, cand americanii au fost pusi in fata faptului implinit: nu avem festivitate pentru Globurile de Aur. Este posibil sa ne trezim si fara festivitate pentru premiile Oscar. Asta daca WGA isi mentine pozitia la fel de ferma.

Spune-ne parerea ta! Poti arunca cu rosii sau ne poti aproba, ramanem oricum prieteni. Si speram ca si tu sa ramai alaturi de noi.

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Sa stii ca apreciem atunci cand esti dragut si nu ne spui cuvinte urate nici daca le meritam. La fel si ceilalti cititori ai nostri.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.

*