Home » Localuri

Cafenea Aerul de Altadata – cafea rara, iz de taclale si chef de sindrofie

23 January 2012 scris de 7 comentarii

[Update: Cafeneaua Aerul de Altadata s-a inchis.]

CoolRank: 9.5/10

atmosfera si design interior: 9.5/10

meniu: 10/10

servire: 10/10

preturi: 10/10

Ma intreba un prieten francez recent daca pentru noi, bucurestenii, a bea cafea este un tabiet sau o necesitate. Intuitia imi spune ca este mai degraba o necesitate undeva suspendata intre viciu si umplerea timpului. Dar tabiet… placere rafinata… din pacate pentru majoritatea nu este, dar cred ca nici cafenelele bucurestene nu ne incurajeaza catre rafinarea acestor gusturi. Si tocmai cand meditam pe aceasta tema, pasii mi-au fost impinsi catre o noua cafenea deschisa pe b-dul. Pache. Aerul de Altadata este o cafenea micuta, intima, in care puteti savura tipuri de cafea rare, ceaiuri aromate alese pe spranceana, intr-o atmosfera de vechi bucuresti numai buna pentru stat la taclale. O descoperire minunata pentru sufletul meu si un bijou de loc in care voi reveni ori de cate ori voi avea drum cu mare placere. Adaugati la acest mix, servire atenta si cu zambetul pe buze si o atmosfera in care te simti ca acasa.

Care-i atmosfera in cafeneaua Aerul de Altadata si cum sta la capitolul design interior?

Aerul de Altadata are ca motto “la taclale pentru pus tara la cale“. Per total, locul pare a fi desprins de agitatia cotidiana a capitalei, de traficul zgomotos, un loc numai bun pentru ca sa iei loc la o discutie. Si daca nu ai subiecte, tablouasele din vechiul Bucuresti sau povestile de tip biografii concentrate ale unor personalitati de mult uitate pe care le veti gasi pe masa vor fi cu siguranta o tema proaspata de conversatie.

Aerul de Altadata ne va transpune dupa numai cateva minute de vizita in acel Bucuresti cosmopolit din perioada interbelica, pe vremea lui Ferdinand sau Carol, in acea perioada in care sindrofiile erau la moda si la fel si cele mai vizitate localuri erau Capsa, beraria Caru cu Bere si terasa Otetelesanu. Vreme in care Bucurestiul se oprea chiar prin zona unde putem gasi acum Aerul de Altadata, toata bucata de Iancului-Pantelimon neexistand ca parte din oras pe atunci. Masutele sunt mici si imbie catre discutii de maxim 4 persoane, hai poate 6 daca unim niste mese. Iar atmosfera este intima, desi distantele dintre mese nu sunt asa de mari, deci poate nu musai un loc pentru indragostiti.

Cafeneaua are parter si subsol, eu una va recomand sa stati la subsol unde este mai intim parca amenajat spatiul. M-a distrat ca fiecare masa are buton pe care sa apasati cand vreti sa chemati ospatarii, asa incat sa nu va faceti griji de intarzierile de servire.

Pentru cei care vin insotiti de laptop in loc de alti prieteni, cafeneaua este dotata cu wireless. Nu va faceti griji mari cu locurile de parcare, cafeneaua aflandu-se la intersectia bulevardului Pache cu strada Matasari, pe aceasta strada din urma gasindu-se mereu un loc si pentru voi.

Ce bem si ce mancam bun in cafeneaua  Aerul de Altadata?

In principal, este de venit la Aerul de Altadata pentru a testa diversele tipuri de cafele. Putem incerca aici cafele rare cum sunt Kopi Luwac, Jamaica Blue Mountain si Nepal Mount Everest. Daca vi se par preturile prea piparate exista si cafea organica Bocca la preturi obisnuite. Din fiecare tip de cafea puteti incerca preparate cum ar fi cappuccino, latte, latte machiatto, mint coffee, Irish coffee, Jamaican coffee, French coffee, ice coffee si Mexican coffee. Desi in toate cafenelele gasiti mint coffee, mai rar am gasit ca aceasta sa fie realmente cafea espresso cu frunze de menta ca in Aerul de Altadata. Geniala. Iar Latte Machiatto este ca la mama lui.

Daca nu stiti prea multe despre Kopi Luwac sau despre celelalte tipuri de cafele, veti gasi pe mesele din Aerul de Altadata niste pliante in care vi se povesteste putin mai in detaliu despre ele. Kopi Luwac este cea mai rara cafea din lume, productia mondiala fiind limitata la cateva tone pe an. Teoretic este cea mai pura cafea din lume. Eu una am apreciat la ea gustul si notele subtile de caramel, aroma deosebita. Ca sa o puteti gusta insa va recomand un espresso, in varianta latte sau alte amestecuri pierzandu-se esenta.

Ceaiul este aromat si delicios, chiar pot spune mai bun decat am gustat vreodata in ceainaria mea preferata Green Tea. Nu toate, dar unele preparate sunt dementiale. Va recomand ceaiul alb White Chocolate din toata inima. Foarte bune sunt si Green Peach Pearl, Vanilla Rooibos, Caramel Pearl, Morning Secret. Daca vreti sa stati departe de ceai si cafea, veti gasi in meniu cocktailuri, fresh-uri, bauturi racoritoare.

Daca vreti sa insotiti cu ceva cafeaua sau ceaiul, veti gasi in cafeneaua Aerul de Altadata preparate de patiserie calda preparata pe loc: foietaj cu branza, bacon si ceapa, croissant cu sunca si cascaval, briosa cu afine, briosa cu ciocolata, croissant cu unt, cosulet cu zmeura si crema si mai nou sandwich-uri diverse. Patiseriile sunt facute pe loc, unele dureaza, dar veti fi atentionati dinainte. Si serios sunt foarte bune, necomparandu-se cu merdenelele de la colt de strada.

Cash or credit? Cum sunt preturile in cafeneaua  Aerul de Altadata?

Cum 1 kg de cafea Kopi Luwac costa in jur de 500 EUR, va puteti da seama ca preturile preparatelor pe baza de cafea Kopi Luwac sunt pe masura, invartindu-se in jurul a 40 RON pe ceasca. Preparatele pe baza de Jamaica Blue Mountain coboara catre 25 RON, iar Nepal Mount Everest si cafeaua organica Bocca sunt la preturi normale de 10-15 RON in functie de tipul de preparat. Un ceai costa 9 RON. Un cocktail cu sau fara alcool pe undeva pe la 12-15 RON. Un produs de patiserie costa intre 9 si 12 RON si un sandwich intre 6 si 12 RON.

Cum suntem serviti in cafeneaua  Aerul de Altadata?

Servirea este excelenta, politicoasa si cu zambetul pe buze. Nu va sfiiti sa cereti recomandari celor care servesc la mese. Eu una am mers pe mana lor in alegeri si niciodata nu am regretat. Dupa cum va spuneam, intarzieri in servire chiar nu exista, fiecare masa avand la dispozitie un buton pe care se apasa pentru a chema ospatarita sau ospatarul.

Cand sa mergem la cafeneaua  Aerul de Altadata si pentru ce fel de ocazii este potrivit?

Aerul de Altadata este ideal pentru o discutie intre prieteni. Pentru taclale despre politica, iubire, situatia economica potrivnica si multe alte lucruri. Este ideal si pentru a veni aici dimineata la o cafea si a citi cateva mailuri. Si mai ales este ideal si pentru a veni pur si simplu si a savura o cafea buna sau o ceasca aburinda de ceai aromat. Doar pentru placerea gustului.

Unde gasim cafeneaua  Aerul de Altadata?

Cafeneaua Aerul de Altadata este deschisa la adresa bulevardul Pache Protopopescu nr. 90, iar rezervari se pot face la numerele de telefon 021 252 07 32 si 0722 223 593. Mai multe detalii puteti afla pe website-ul cafenelei Aerul de Altadata. Cafeneaua este deschisa zilnic incepand cu ora 11:00.

Fotografiile au fost realizate in cafeneaua Aerul de Altadata de Dana Roteanu pentru KoolHunt.ro. Preluarea acestor poze fara acordul echipei KoolHunt.ro este interzisa.

7 comentarii »

  • mircea said:

    mic, cochet dar inca la inceput. Ceaiurile si cafelele merita laude.

  • Laura said:

    Are si o zona izolata eficient pentru nefumatori?

  • Anyana said:

    Una dintre cele mai frumoase cafenele in care am fost in Bucuresti: atmosfera, servire, cafeaua, ceaiul, interior. Nota 10 :)

  • KoolHunt.ro te trimite sa iti bei cafeaua cu 25% discount la Aerul de Altadata | KoolHunt.ro - Filme, restaurante, cafenele, ceainarii, baruri din Bucuresti said:

    […] ca ti-am mai povestit despre una dintre cafenelele noastre preferate din Bucuresti, cafeneaua Aerul de Altadata. O cafenea micuta, intima, in care puteti savura tipuri de cafea rare, ceaiuri aromate alese pe […]

  • Snick said:

    stau la cateva minute de aceasta cafenea, dar nu am intrat niciodata sa beau o cafea. ma bucur ca am vazut aici fotografii pentru ca datorita zonei in care e asezata (Matasari) nu cred ca as fi intrat vreodata. cred ca ar trebui sa schimbe firma luminoasa. verdele acela cu care este este scris numele cafenelei aduce, dupa parerea mea, spre carciuma. o carciuma de cartier. zona impreuna cu scrisul acela verde mi-au creat mereu senzatia ca dincolo de usa sunt niste baieti care joaca barbut sau biliard si voi fi servit cu o cafea facuta din resturi de la cafeaua precedenta intr-un fum de tigara dens. Pacat, arata destul de bine in interior.

  • Brenda said:

    Rusinos si penibil….duminica la ora 13:00 am mers cu niste amici din alt oras la aceasta mult laudata cafenea….usa incuiata, nici un anunt pus, nici o specificatie.
    Sa bati tot orasul pentru a te bucura de imbietoarele conditii trambitate pe toate site-urile despre aceasta cafenea si sa ramai cu buza umflata in felul asta, e cel putin enervant….ca sa fiu blanda in exprimare.

  • catalina said:

    din pacate s-a inchis de ceva vreme…..

Spune-ne parerea ta! Poti arunca cu rosii sau ne poti aproba, ramanem oricum prieteni. Si speram ca si tu sa ramai alaturi de noi.

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Sa stii ca apreciem atunci cand esti dragut si nu ne spui cuvinte urate nici daca le meritam. La fel si ceilalti cititori ai nostri.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.

*