Home » Evenimente

Bucurestiul are Institut pentru Fericire

9 March 2014 scris de Niciun comentariu

institutul-pentru-fericire0Vineri seara mi-am petrecut-o in compania celor de la Institutul pentru Fericire. Da, exista asa ceva in Bucuresti si ei chiar incearca sa gaseasca si sa raspandeasca o cale prin care toti putem fi fericiti. Am ajuns intr-o vineri seara ploioasa si friguroasa la sediul lor de pe Avrig 29, la etajul Caffe Tabiet pentru a vedea documentarul I Am.

Spatiul Institutului pentru Fericire este unul foarte primitor, cald, colorat, iar la intrare m-a intampinat Oana Bratila – responsabila cu fericirea la Institut. Evident, si Ioana avea un zambet mare pe fata cu care ne-a facut inca de la inceput sa ne simtim ca acasa. Pentru ca documentarul a fost amanat saptamana trecuta din cauza lipsei curentului electric in cartier, aseara nu s-au mai strans cei 40 de oameni ca datile trecute. Dar cei care au fost s-au dovedit a fi foarte hotarati sa vizioneze documentarul si sa descurce itele fericirii.

institutul-pentru-fericire2Documentarul I Am este realizat de minunatul Tom Shadyac (zic minunat pentru ca este regizorul seriei Ace Ventura si al filmului Liar Liar printre altele) dupa ce a suferit un accident de ciclism care l-a cam tinut la pat si care l-a facut sa-si puna cateva intrebari: “Ce este in neregula cu lumea?”, “Cum ne putem schimba lumea in bine?”, etc. Sa nu uit sa va spun ca asta se intampla in conditiile in care domnul Tom Shadyac avea milioane de dolari in cont, un avion privat si ceva case – multe la numar. Dar fericirea nu era pe niciunde in cele enumerate mai sus. Si astfel 1 ora si un pic am auzit vorbind profesori universitari, psihologi si concluzia a fost una destul de simpla: ce detinem nu este egal cu fericire, “giving is caring si kindness is the best“. Bineinteles, totul a fost asezonat cu foarte multe discutii si dezbateri pe marginea acestor concluzii care au avut loc dupa terminarea documentariului I Am.

institutul-pentru-fericire1Eu zic sa ii urmariti pe acesti cercetarori ai fericirii aici: www.ipf.ro sau pe pagina lor de facebook – Facebook.com/InstitutulPentruFericire si sa le urmariti evenimentele. Joi, 13 martie, Institutul pentru Fericire va asteapta de la ora 19:00 la premiera documentariului Love Hate and Everything in Between.

Ne vedem joi sa cercetam fericirea!

Fotografiile au fost realizate de Mirela Husaru in cadrul evenimentului de difuzare a documentarului I Am la Institutul Pentru Fericire Bucuresti, pentru KoolHunt.ro. Preluarea acestor poze fara acordul echipei KoolHunt.ro este interzis.

institutul-pentru-fericire3institutul-pentru-fericire7institutul-pentru-fericire6institutul-pentru-fericire5institutul-pentru-fericire4

Spune-ne parerea ta! Poti arunca cu rosii sau ne poti aproba, ramanem oricum prieteni. Si speram ca si tu sa ramai alaturi de noi.

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Sa stii ca apreciem atunci cand esti dragut si nu ne spui cuvinte urate nici daca le meritam. La fel si ceilalti cititori ai nostri.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.

*