Home » Evenimente

Bucuresti International Film Festival 2014 – Primele titluri din panorama

5 March 2014 scris de Niciun comentariu

BorgmanFestivalul International de Film Bucuresti/BIFF prezinta, in fiecare an, in cadrul sectiunii necompetitive Panorama, cateva dintre cele mai titrate productii cinematografice recente. Iata primele titluri din selectia 2014:

Borgman (regia Alex van Warmerdam) a fost cea mai placuta surpriza din competitia oficiala a Festivalului de la Cannes 2013. Cel de-al 8-lea film de cinema al regizorului olandez a parut, in ochii criticii, ca un soi de remake la Funny Games, filtrat prin obiectivul unui Leos Carax. Borgman, prezentat la Bucuresti IFF prin amabilitatea distribuitorului Independenta Film, a mai fost selectionat la festivalurile de la Sarajevo, Toronto, Atena si Sitges, unde a si castigat Marele Premiu.

Alan PartridgeAlan Partridge: Alpha Papa (regia Declan Lowney) a fost considerat comedia verii in Anglia. Steve Coogan (proaspat premiat cu BAFTA pentru scenariul Philomenei) se intoarce la cultissimul personaj pe care l-a creat pentru BBC in anii ’90, intr-o prima si decisiva aventura pe marele ecran. Cinic, suprarealist si satiric pana la sange, Alan Partridge: Alpha Papa a facut furori la festivalurile de la New York, Chicago si Rotterdam. Proiectie unica, in exclusivitate in Romania. A-ha!

Blind DetectiveBlind Detective (regia Johnnie To) este cel de-al 48-lea film al neobositului regizor hong-kongez (care zilele astea il termina pe cel de-al 50-lea) si a fost prezentat intr-un midnight screening la Cannes 2013. Combinatie improbabila de „serial thriller” si „slapstick comedy”, Blind detective, in care superstarul Andy Lau face un nou rol antologic premiat, pe merit, la Sitges, a mai fost selectionat la Toronoto si Rio de Janeiro. Proiectie unica, in exclusivitate in Romania.

The Stone Roses Made of StoneThe Stone Roses: Made of Stone (regia Shane Meadows) este documentarul pe care regizorul britanic viseaza sa-l faca de ani buni. A reusit in 2012, cu ocazia reunirii legendarei trupe pentru cele trei concerte exceptionale de la Heaton Park. Impanat cu imagini de arhiva si bucati live care-i vor face sa sufere si mai tare pe fanii care-i asteptau la festivalul Summerwell de la Bucuresti, Made of Stone, care a avut premiera mondiala, bineinteles, la Manchester in 2013, este un must absolut pentru toti cei care au crescut fredonand I Wanna Be Adored. Proiectie unica, in exclusivitate in Romania.

Cea de-a zecea editie a Festivalului International de Film Bucuresti, care va avea loc intre 26 martie – 2 aprilie, se desfasoara cu sprijinul Centrului National al Cinematografiei (CNC) si al Institutului Cultural Roman, sub Inaltul Patronaj al Altetei sale Regale Principele Radu al Romaniei.

Parteneri traditionali: Uniunea Cineastilor din Romania, Noul Cinematograf al Regizorului Roman, Muzeul Taranului Roman, Asociatia Culturala Macondo, Independenta Film, Institut Francais de Bucarest si American Cultural Center.

Parteneri: The Beards Studio, Air France, Hotel Moxa.

Clubul festivalului: Control

Parteneri media: Kiss FM, Hotnews, HBO, Catavencii, All Hollow, Vice, 9 AM, Evenimentul Zilei, Cinemagia, IQ Ads, Film Reporter, Cinefan, CinemaRx, Think Outside the Box,Vice, Sub 25, PeTeava, Getlokal, Cooperativa Urbana, Koolhunt, Orasulm.eu, Studentie.ro, ziare.com, B365.ro, Urbo.ro, UrbanThings, ALDmovieland, Blog de Cinema.

Spune-ne parerea ta! Poti arunca cu rosii sau ne poti aproba, ramanem oricum prieteni. Si speram ca si tu sa ramai alaturi de noi.

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Sa stii ca apreciem atunci cand esti dragut si nu ne spui cuvinte urate nici daca le meritam. La fel si ceilalti cititori ai nostri.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.

*