Home » Magazine

Brutaria Tartelier – laboratorul gurmand de placeri artizanale

10 May 2013 scris de Niciun comentariu

Tartelier1KoolRank: 9.5 /10

– atmosfera si design interior: 9.5/10

– meniu: 10/10

– servire: 10/10

– preturi: 9.5/10

Stradutele linistite din zona pietei Domenii ascund o comoara pe care orice gurmand va fi fericit sa o includa in traseul sau gastronomic: o pravalie mica si cocheta, pe numele de Tartelier, unde pasiunea pentru treaba bine facuta (mai ales daca e de mancat) este contagioasa si direct proportionala cu bucuria.

Care-i atmosfera la Tartelier si cum sta la capitolul design interior?

Tartelier2De cum intri in casa la Tartelier, esti intampinat cu un zambet cald si miros de paine proaspata. In prim plan, iti iau ochii si iti curg papilele dupa tartele si quiche-urile din vitrine, apoi adulmeci mirosul painilor care isi asteapta cuminti consumatorii in cosuri de nuiele imbracate cochet in panza.

Iar daca treci cu privirea si mai departe, vezi cuptoarele in care sunt desavarsite bunatatile “tarteliere”. Atmosfera de atelier de artist plastic parfumata cu farmecul unei brutarii de familie.

Ce mancam si bem bun in brutaria Tartelier?

Povestea spune ca Tartelier a aparut din dorinta de a manca o paine adevarata: fara emulgatori, afanatori, coloranti sau conservanti, ci pur si simplu paine asa cum ar trebui ea sa fie. Dospita cu maia, si nu cu drojdie din plic, framantata din faina BIO din bob de grau integral de sanatos, asezonata uneori cu seminte de in, masline, branzeturi, nuci sau chiar cartofi. Fantezia si maiestria brutarilor de la Tartelier se intrece insa pe sine cu fiecare ocazie, asa ca fiecare saptamana se bucura de un meniu al ei, lasand loc suprizelor: s-ar putea sa fie rost de paine cu malai, sau cu mac si lapte, sau chiar vreo specialitate de renume international (Pumpernickel sau painea-briosa Marie Antoinette). Indiferent de alegere, gustul painii este bogat si dens, atat de bun incat aproape ca nu mai ai nevoie de nicio completare.

Tartelier3Si daca painea va va cuceri  iremediabil, asteptati sa gustati macar inca una dintre specialitati: tarte dulci, quiche-uri, biscuit cu ovaz, pufi cu branza… Preferata mea, tarta cu ciocolata si levantica, este o simfonie a texturilor: ciocolata este atat de fina incat ai senzatia ca mananci  dintr-o spuma cu ochiuri microscopic de fine. Dupa care papila iti ramane imbatata de amprenta cremoasa de smantana “batuta” artizanal. Si, daca mai e inca loc de uimire si seductie, la sfarsit vine parfumul de lavanda. Nu tipator si ascutit, ci delicat, ca atunci cand adulmeci din departare un buchetel de levantica. Iar varietatea de tarte dulci te face sa vrei sa te abonezi. Fara intarziere.

Nici la capitol de quiche nu e loc de intors, caci varietatea e mare: creatorii tartelieri pornesc de la combinatii clasice dar improvizeaza migalos. Asa ca avem de gustat zdravan si aici: quiche cu branza de capra si rosii uscate, cu sparanghel sau creveti, dovlecei si morcovi si, nu in ultimul rand, cu anghinare. Deloc sarate si inecate in gusturi grele, ci lejere si cremoase, in care vedeta este pe deplin pusa in valoare.

Cash or credit? Cum sunt preturile in Tartelier?

Tartelier4Preturile se inscriu in gama medie si reflecta cu maxima fidelitate calitatea de care te vei bucura.

O paine de 500 gr costa intre 7 si 13 lei (in functie de compozitie), o tarta sau un quiche (mare cat 4 sau 6 portii) costa 40 lei, iar restul de mici gustari incep de la 5 lei, pentru un biscuit sanatos de mare cu ovaz, si ajung pana la 10 lei, pentru 3 pufi cu branza.

Cum suntem serviti in brutaria Tartelier?

Servirea este si ea adusa intr-o alta dimensiune: ai senzatia ca esti acasa la niste prieteni extrem de talentati intr-ale brutaritului si “tartel”-itului, iar ei iti spun cu mare incantare ce au mai gatit in ziua respectiva. Iar tu inghiti in sec si mai faci o comanda :)

Cand sa mergem la brutaria Tartelier si pentru ce ocazii este potrivita?

Tartelierul e deschis de marti pana vineri intre orele 13 si 20, iar sambata de la 10 la 13. Este foarte important de stiut ca productia se epuizeaza pana apuci sa zici “Tartelier”, asa ca ideal este sa studiati meniul afisat la inceputul fiecarei saptamani pe www.tartelier.ro, sa comandati prin email si sa mergeti sa va ridicati produsul in ziua precizata. Altfel, e posibil sa ajungeti si doar sa jinduiti inlacrimati in fata vitrinelor, caci altii au fost mai rapizi in a veni si cumpara.

Unde gasim brutaria Tartelier?

Pe strada Clucereasa Elena la nr 8. Este cu sens unic dinspre Calea Grivitei, dar daca nu nimeriti din prima, o mica plimbare in zona nu o sa va faca rau. Voulez-vous tartelier avec nous?

Fotografiile au fost furnizate de brutaria Tartelier.

    photo of Brutaria {$surname} Brutaria Tartelier
    Program: M-V: 13:00 - 20:00; S: 10:00 - 13:00
    Adresa: Str. Clucereasa Elena nr. 8 (langa Piata Domenii)
    Bucuresti , Sector 1 , Romania
    Telefon: 0727 382 783
    Map of <b>Program</b>: M-V: 13:00 - 20:00; S: 10:00 - 13:00
    Yahoo Map - Live Map


Spune-ne parerea ta! Poti arunca cu rosii sau ne poti aproba, ramanem oricum prieteni. Si speram ca si tu sa ramai alaturi de noi.

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Sa stii ca apreciem atunci cand esti dragut si nu ne spui cuvinte urate nici daca le meritam. La fel si ceilalti cititori ai nostri.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.

*