Home » Acum la cinema, cinema, Filme

Broken City – sau marele oras disputat de oameni mici

9 February 2013 scris de Niciun comentariu

[Titlu in limba romana: Orasul corupt]

Broken-City-1CoolRank: 7/10

– atmosfera & entertainment: 6.5/10

– regie: 7/10

– actori: 7.5/10

– scenariu: 7/10

– montaj: 6.5/10

Nota IMDb: 6.2/10

Regie: Allen Hughes An: 2013
Actori: Mark Wahlberg, Russell Crowe, Catherine Zeta-Jones Genul: drama, thriller

 

Broken City pare la prima vedere un film putin peste medie. La prima vedere, pentru ca daca privim lista actorilor din rolurile principale avem un “second thought” pe care, daca il urmam, vedem un film bunicel. Mark Wahlberg, Russell Crowe, Catherine Zeta-Jones. Asta este lista scurta a distributiei, unde Mark Wahlberg este un politist retras din activitate, unde Russell Crowe este fostul sau sef si actual primar al New York-ului si unde Catherine Zeta-Jones este sotia primarului, banuita de acesta ca i-ar fi infidela. Ca urmare a acestui fapt, primarul il angajeaza pe fostul politist, acum detectiv particular, sa-i urmareasca nevasta pentru a-i dovedi infidelitatea si asta cu cinci zile inainte de alegerile pentru primarie. Filmul, ca scenariu este foarte elaborat si trebuie urmarit cu atentie, mai ales ca intentiile sale la momentul angajarii detectivului nostru nu sunt tocmai curate.

Mayor Hostetler (Russel Crowe): “There are some wars you fight and some wars you walk away from, this is the fighting kind.”

Broken-City-2La momentul acceptarii misiunii, detectivul Billy Taggart (Mark Wahlberg)  se gandeste ca aceasta va reprezenta o misiune normala de pe urma careia nu va avea decat de castigat suma pe care primarul i-o ofera, aceea de 50.000 de dolari. Misiunea nu este insa simpla, interesele ce graviteaza in jurul primarului, respectiv in jurul alegerilor pentru primarie fiind imense si implicand persoane mai mult sau mai putin obscure. Dupa o prima cercetare, dupa ce detectivul reuseste sa adune cateva poze compromitatore la prima vedere, dupa ce inmaneaza aceste poze primarului, este sfatuit “prieteneste”, mai ales dupa ce presupusul amant al sotiei acestuia este ucis, sa renunte la urmarirea lui chiar de catre primar.

Omului ii este clar ca primarul nu e chiar usa de biserica si dupa ce simte ca se doreste indepartarea lui, alege sa se implice pentru a dezlega puzzle-ul. Mai departe merita sa mergeti sa vedeti cu ochii vostri.

Despre actori si regie ce se poate spune?

Broken-City-3In primul rand actorii sunt impecabili ca prestatie, rolurile mult mai grele prin care au trecut pana azi punandu-si vizibil amprenta asupra dezinvolturii cu care ei demonstreaza inca o data ca pot juca orice. Regizorul a scos un film curat, atat de curat pe cat un scenariu mediu l-a lasat sa scoata. Asa cum spuneam, filmul nu este mediocru dar este mediu. Te tine in priza dar parca ai astepta ca astfel de distributie sa gireze pentru un scenariu mai “greu”.

Ce spun criticii despre Broken City?

Broken-City-4A.A. Dowd de la Time Out Chicago pare, in viziunea mea, cel mai inspirat in critica sa referitoare la acest film: “A political thriller that’s never quite as smart as you wish it were.” – “Un thriller politic ce nu este atat de istet pe cat ai dori sa fie”. Principalul argument la cuvintele sale este acela ca la finalul filmului ai senzatia ca subiectul este in mare generos, dar ca parca-parca se putea scoate ceva mai mult de la acesta. De asemenea, pe rottentomatoes.com Broken City are  un procent de 25% la tomatometer si unul de 48% la nivelul like-urilor publicului. Pe metacritic.com i se acorda un  metascore de 48 din 100 lui Broken City si un userscore de 5.6.

Verdictul KoolHunt.ro

Decizia de a merge si vedea acest film trebuie sa apartina exclusiv privitorului, verdictul si respectiv parerea noastra fiind acelea ca un astfel de film este de vazut, dar ca poate fi trecut la “si altele” chiar de catre impatimitii care nu scapa nimic fara a avea prea multe mustrari de constiinta…

Spune-ne parerea ta! Poti arunca cu rosii sau ne poti aproba, ramanem oricum prieteni. Si speram ca si tu sa ramai alaturi de noi.

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Sa stii ca apreciem atunci cand esti dragut si nu ne spui cuvinte urate nici daca le meritam. La fel si ceilalti cititori ai nostri.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.

*