Bistro Montignac – un local cochet unde mancam si/deci slabim
– atmosfera si design interior: 7.5/10
– meniu: 8/10
– servire: 7.5/10
– preturi: 7.5/10
Acele doamne si domnisoare care cunosc conceptul de dieta hipoglicemica vor tresari poate la citirea acestei denumiri de local, bistro Montignac. Nu vor fi dezamagite caci noul bistro cochet deschis in apropiere de Piata Amzei respecta cu maxima sfintenie regulile postulate de unul dintre cei mai populari “autori” de dieta: Michel Montignac.
Pe scurt, dieta are la baza o categorisire a alimentelor in functie de indicele lor glicemic (adica procentul de zahar continut de un carbohidrat) si propovaduieste ca o asociere corecta a alimentelor in functie de acest criteriu ne ajuta sa slabim fara sa suferim, sa avem un organism sanatos si sa ne mentinem silueta asa cum ne-o dorim (adica silfica). Doctrina spune ca regimul hipoglicemic nu este deloc chinuitor si ca se poate chiar transforma intr-un stil de viata… doar ca fara paine alba, croissante, patiserie fina, ciocolata cu lapte, cartofiori sau bere. Ah, si nici mierea nu este acceptata in “meniu”.
Care-i atmosfera la Bistro Montignac si cum sta la capitolul design interior?
Atmosfera este fina si sanatoasa: intregul local este pentru nefumatori (sau ma rog, pentru fumatori care se pot abtine de la tigara care insoteste o limonada si o sueta). Mobilierul de inspiratie Ludovic al XIV-lea da o profunda nota de rafinament intregului loc, iar tapiteria rosie a scaunelor contribuie la crearea unui ambient extrem de intim. Poate pe alocuri putin cam prea intim, intrucat puteam cu usurinta auzi conversatiile celorlalti clienti (si, desigur, si ei pe ale noastre) desi muzica nu era tocmai in surdina.
Ce mancam si bem bun la Bistro Montignac?
Fireste, preparate care respecta retetele Montignac. Meniul contine o singura pagina de preparate bine alese care nu contin nici faina, nici zahar, nici cartofi. Avem de ales intre doua feluri de supa din care una contine fructe de mare, cateva feluri de salate, cateva preparate principale si fix doua feluri de desert.
Salatele, care pot fi cu pui, cu vita sau cu ton, sunt un amestec excelent si inedit de verdeturi si carne slaba (asa, ca de regim). Ele vin deja asezonate cu un sos anume (care nu contine otet) si cu diverse feluri de seminte. Salata cu vita este un curcubeu de frunze de salata (eisberg, radicchio, salata verde) insotit de fasole verde abia atinsa de un clocot de apa, rosii uscate la soare, un delicios sos de ridichii si ceva seminte de susan. Peste care se adauga din belsug si din toata inima carne fripta de vita, bine marinata inainte intr-un amestec probabil tinut secret de bucatar. Salata cu pui vine si ea cu surprizele de rigoare: multa rucola, seminte de mac (v-ati fi gandit la asa o combinatie?) rosii si un piept de pui deloc uscat, chiar imbietor (pentru cele care nu au tinut suficient regim cu piept de pui pentru a ajunge sa dezvolte aversiunea de rigoare).
La felul principal, gasim tot combinatii de carne si legume admise, si nu sunt putine preparatele cu fructe de mare sau scoici. Noi am incercat pieptul de pui umplut cu branza de capra, insotit de un turnulet de legume la gratar si un delicios sos de ciuperci. Extrem de generos si de gustos, mergea numai bine dupa o “salatica”, desi atentie, intrucat aici salatele chiar pot fi consumate drept feluri principale in sine.
Desertul, limitat la doua preparate “montignace”, se rezuma la tort de (atentie, nu “cu”) ciocolata si tarta cu mere. Tortul, un element aproape oximoronic intr-o dieta, iata ca este 100% permis: este preparat in intregime din ciocolata neagra si pudra de cacao neagra, topita frumos la bain-marie impreuna cu oua, batuta bine si lasata la copt. E nevoie aici de o mica avertizare pentru a stavili entuziasmul celor care vor crede poate ca e voie sa mancam ciocolata la regim: nu are gustul cremos si bogat al unei ciocolate “indulcite” cu lapte si zahar, este ceva mai uscat atunci cand intalneste papilele flamande ale unui temerar al regimurilor, dar cu siguranta mai bine de atat nu se poate intr-un regim :). Mai ales ca fructele care il insotesc mai “inmoaie” din asprimea unei ciocolate negre ca noaptea. Tortul cu mere este si el in acelasi spirit, cu ceva aluat subtire de ou si faina foarte integrala si cu mere “naturale” in sensul ca au un gust fructat, netransfigurat de dulceata zaharului.
Daca ajungeti acolo insetati va puteti racori cu o limonada foarte foarte naturala: acra si simpla sau usor atinsa de fructoza care va este oferita spre a indulci naturaletea lamaii. Sau puteti bea un ceai, cu aceiasi parametri.
Cash or credit? Cum sunt preturile la Bistro Montignac?
Preturile sunt medii, in linie cu tinuta localului. O salata costa intre 25 si 28 de lei, iar un fel principal in jur de 30-40 de lei. Deserturile au pretul de 15 lei, in gama superioara deci, dar calitatea preparatelor si nu in ultimul rand cantitatea lor justifica pretul. Limonada si bauturile sunt in jur de 10-12 lei. O masa pentru o persoana cu ceva foame, care nici n-a mai gustat produse fainoase de ceva timp, ajunge la 80-90 lei pentru intreaga paleta de preparate: aperitiv, un fel principal, un desert si o bautura. Merita, zic eu.
Cum suntem serviti in Bistro Montignac?
Cu multa amabilitate. Serviciile sunt prompte si extrem de cordiale, fara insa a deraia catre familiaritati nedorite. Ni s-a explicat foarte in detaliu cum sunt preparate toate produsele din local iar intrebarile de genul “Doriti in loc de desert o cafeluta?” nu au deranjat catusi de putin.
Cand sa mergem la Bistro Montignac si pentru ce fel de ocazii este potrivit?
Un prim raspuns (deloc surprinzator) ar fi: mai ales atunci cand ne luptam sa tinem un regim. Cu toate astea insa, localul nu este destinat in exclusivitate celor care doresc sa slabeasca ci mai ales acelora care doresc sa manance sanatos. Desigur, absenta oricarui fel de paine te poate face sa consumi mai mult decat un fel de mancare, dar oricat si orice ai manca aici iti ofera garantia de a nu ti se depune drept suvenir sub forma unei pernute adipoase.
Unde gasim Bistro Montignac?
Il veti gasi mergand pe Str. George Enescu spre Calea Victoriei, la numarul 10, pe partea stanga, la etajul intai. Faceti o rezervare!
Fotografiile au fost realizate in Bistro Montignac de Andreea Badescu pentru KoolHunt.ro. Preluarea acestor poze fara acordul echipei KoolHunt.ro este interzisa.
Limonada ?i b?uturile sunt in jur de 10-12 lei. O mas? pentru o persoan? cu ceva foame, care nici n-a mai gustat produse f?inoase de ceva timp, ajunge la 80-90 lei pentru intreaga palet? de preparate: aperitiv, un fel principal, un desert ?i o b?utur?. Merit?, zic eu.
interested. returning bucharest in 10 days. wish to be a regular guest.
andrew littauer
Am venit o data aici, pe la inceputul anului, cu sotia, duminica la pranz si am nimerit peste un brunch – destul de piperat ca si pret, dar bun, cu cateva chestii din faimoasa dieta. Necomandand a la carte, nu mi-am facut o idee clara despre preparatele din meniu, insa, per total, atmosfera si mancarea mi-au lasat o impresie buna.
Probabil ca voi mai reveni.
[…] Bistro Montignac – KoolRank: […]
Spune-ne parerea ta! Poti arunca cu rosii sau ne poti aproba, ramanem oricum prieteni. Si speram ca si tu sa ramai alaturi de noi.
Tinem legatura?
Vrei sa scrii pentru Koolhunt.ro?
Ultimele articole pe Koolhunt.ro
Must-see la cinema
Sunt O Baba Comunista
Riddick
Must-avoid la cinema
2 Guns
This is the End
Must-visit in Bucuresti
Restaurant frantuzesc Voila
Corks Cozy Bar
Must-read pe Koolhunt.ro
Topul restaurantelor din Bucuresti
Topul cafenelelor din Bucuresti
Topul ceainariilor din Bucuresti
10 filme hot pentru o noapte incendiara
Top 50 replici celebre din filme
My top 30 favorite movies
Top 20 filme cu final neasteptat
Top 12 filme cu si despre dans
Top 12 filme muzicale
Trailere filme nominalizate Oscar 2013
Nominalizarile pentru premiile BAFTA 2013
Parteneri Koolhunt.ro
Tags
Most Commented
Recent Comments