Home » Filme

Arta viselor – irealul plin de viata si emotie

7 July 2007 scris de 2 comentarii

Arta viselor (aka La science des reves/ The science of sleep) este o bucurie de film. Un film spumos, cu imagini si situatii pline de viata, desi ireale. Tagline-ul filmului, “Close your eyes. Open your heart” spune totul.

Gael Garcia Bernal joaca, asa cum ne-am obisnuit din ultimele sale filme, deosebit de bine, dand viata unui rol pierdut intre cele doua lumi: a realitatii si a viselor.

Filmul provoaca o deosebit de mare placere vizuala, prin trucurile de imagine cu care vine. Apa se transforma in celofan, norii in vata, iar personajul principal isi construieste o proprie lume de vis. Problema apare atunci cand Stephane se trezeste captiv al acestei lumi de vis, in care totul este posibil, nemaireusind sa se trezeasca.

Sincer nici nu am avut asteptari mici de la film, stiind ca regizorul sau este Michael Gondry, “responsabil” si de The Eternal Sunshine of the Spotless Mind, care pe mine m-a incantat in mod deosebit.

Nu stiu daca are sens sa va mai stric cheful. As prefera sa va trimit direct la cinema sa il vedeti singuri si sa va simtiti din nou copii. Sa va amintiti de vremea cand baloanele de spuma din cada erau norisori si o simpla cutie de chibrituri putea capata multiple roluri.

Nota: 7/10

2 comentarii »

  • hawke said:

    Pacat ca nu mai scrii… imi placea sa citesc de la tine. Uitate la Duplex, mie mi-a placut la nebunie.

  • Raluk said:

    :) Am vazut si eu Duplex. A fost un film foarte funny, intr-adevar, dar nu unul dintre my favorites

Spune-ne parerea ta! Poti arunca cu rosii sau ne poti aproba, ramanem oricum prieteni. Si speram ca si tu sa ramai alaturi de noi.

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Sa stii ca apreciem atunci cand esti dragut si nu ne spui cuvinte urate nici daca le meritam. La fel si ceilalti cititori ai nostri.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.

*