Home » Topuri filme

Alte comedii romantice din anii ’90

9 March 2011 scris de 1 comentariu

Comediile romantice si-au schimbat stilul in ultimii ani, au devenit mai de actiune in toate privintele si poate de aceea au pierdut din farmecul pe care il aveau in perioada de glorie din anii ’90.

Am facut o lista cu filme care sper sa va dea idei pentru timpul liber,  pentru ca o comedie romantica va va binedispune oricand. Am evitat comediile clasice din anii ’90, pe care sigur le-ati mai vazut: Sleepless in Seattle, 10 Things I Hate About You, As Good as it Gets, Groundhog Day, Pretty Woman sau clasicele englezesti de genul Notting Hill.

10. The Bachelor (1999) – One thousand brides. One hundred million dollars.

Personal mi-a placut foarte tare acest film si m-am amuzat cam 90% din timp. Deconectant si amuzant. Mi-a placut foarte tare si Chris O’Donnell, mi s-a parut foarte pe rol, nu stiu de ce filmul nu a avut mai mult succes.

The Bachelor este o comedie antrenanta, in care eroul va descoperi la capatul unei curse contra cronometru, adevarata valoare a dragostei. Superba lectia de actorie a lui Peter Ustinov  si scena crosului candidatelor.

9. The MatchMaker (1997) – A comedy for the incurably unromantic

The MatchMaker este comedie romantica iesita din tipare, relaxanta si haioasa, care isi pastreaza prospetimea la fiecare vizionare. In afara povestii captivante si a actorilor excelent alesi, filmul dispune de un peisaj mirific, iar coloana sonora e fantastica. Pentru prietenii care stiu de ce: Irlanda, zona Galway.

8. Three to Tango (1999) – All’s fair in the war of love

Nu pot spune ca Three to Tango este in totalitate un film foarte reusit, dar este o comedie cu multe faze haioase, care te destinde si te binedispune. Eroul, jucat de Matthew Perry intr-o forma de zile mari, are de ales intre adevar si minciuna, intre dragoste si cariera.

Rolul de homosexual ii da sansa lui Perry sa isi expuna artileria grea a talentului sau. Multe complicatii si comic de situatie din abundenta.

7. While You Were Sleeping (1995) – A story about love at second sight

In orice clasament al comediilor romantice, While You Were Sleeping are locul lui si nu poate lipsi. O data pentru ca filmul beneficiaza de un scenariu atragator si extrem de romantic si a doua oara pentru personajul si farmecul personal al Sandrei Bullock.

Se pare ca viata este imprevizibila si ni se pot intampla multe lucruri si atunci cand dormim. Totul e sa le facem fata cand ne trezim.

6. One Fine Day (1996) – She was having a perfectly bad day… Then he came along and spoiled it.

One Fine Day este o induiosatoare poveste de dragoste infiripata intre doi adulti cu responsabilitati, Michelle Pfeiffer si George Clooney, unii din cei mai frumosi si talentati actori ai momentului.

O poveste de dragoste dulce- acrisoara, plina de farmec si umor, cu multe de situatii comice, fiecare din cei doi protagonisti incearcand sa faca fata vietii agitate, sa-si imparta viata intre profesie si copii.

5. I Love Trouble (1994) – Romance Was Never More Dangerous!

Doua din “iubitele Americii” care au dominat ecranul dupa anii ’90, mai ales in privinta comediilor romantice, au fost Meg Ryan si Julia Roberts. Daca Meg Ryan este asociata de cele mai multe ori cu Tom Hanks, Julia Roberts a avut mai multi parteneri.

In comedie romantica I Love Trouble, Nick Nolte, aflat atunci la apogeul carierei sale, este cel care ii da replica. Chimia dintre actori este excelenta, Julia este mai fermecatoare ca oricand, Nick Nolte foarte carismatic, drept care rezulta un film excelent, ceva actiune si multe incurcaturi savuroase.

4. Fools Rush In (1997) – What if finding the love of your life meant changing the life that you loved?

Fools Rush In este chiar o comedie romantica tipica anilor ’90, un film duios care combina bine toate elementele din reteta unei comedii romantice, dar adauga o picanterie in plus prin comicul interetnic, prin ciocnirea a doua culturi, cea mexicana si cea americana tipica.

Un film dinamic, in care Salma Hayek este mai mult decat sexy, este calda si fragila, iar Matthew Perry nu-si pierduse inca sarmul si comicul care l-au consacrat. Cateva retete de viata si inca un plus dat finalul induiosator, care pledeaza pentru dragostea care darama barierele.

3. The Truth About Cats & Dogs (1996) – He’s about to discover the woman he loves isn’t the woman he loves

Comedie romantica fara pretentii, The Truth About Cats & Dogs are parte de o poveste originala, multe scene amuzante, un catel haios si actori carismatici.

E un film despre despre lipsa de incredere in sine si despre iubirea adevarata, la care nu conteaza ambalajul, intre doi oameni obisnuiti, cu defecte tolerabile. Doi eroi atipici, Janeane Garofalo si Ben Chaplin , intre care exista insa destula chimie.

2. Four Weddings and a Funeral (1994) – Five good reasons to stay single

Sampania se revarsa in valuri si la fel si distractia in aceasta comedie romantica, dialogurile spumoase si pline de umor te surprind si te ametesc. Four Weddings and a Funeral este o comedie romantica despre doi oameni facuti unul pentru altul, care nu par a fi foarte hotarati sa actioneze.

Un film cu adevarat deosebit, care trebuie vazut si nu povestit. Veti fi surprinsi de naturaletea povestii, de momentele de comic de situatie si de chimia dintre actori. Cu alte cuvinte daca dragostea e in aer, atunci gaseste-ti un adapost.

1. My Best Friend’s Wedding (1997) – A comedy about finding your heart and losing your head

Una dintre primele comedii romantice care mi-a placut cu adevarat, My Best Friend’s Wedding este un film demential despre granita subtire care desparte prietenia dintre o femeie si un barbat de o relatie de dragoste in devenire.

Rolul de mica scorpie, fermecatoare si insinuanta pe care Julia Roberts , vesnica spargatoare de nunti, il joaca, i se potriveste de minune. In demersurile sale va fi ajutata sau sabotata de Rupert Everett, in rol de gay carismatic. Mult comic de situatie, actori talentati si limbaj exploziv.

?

1 comentariu »

Spune-ne parerea ta! Poti arunca cu rosii sau ne poti aproba, ramanem oricum prieteni. Si speram ca si tu sa ramai alaturi de noi.

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Sa stii ca apreciem atunci cand esti dragut si nu ne spui cuvinte urate nici daca le meritam. La fel si ceilalti cititori ai nostri.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.

*