Home » Filme

All the King’s Men – coruptia si jocurile puterii

4 March 2007 scris de 1 comentariu

Atunci cand nu mai stii ce sa faci ca sa fii bagat in seama in industria cinematografului, ce poti sa faci? Un remake dupa un film de Oscar de acum 50 de ani.

Cautand pe IMDb detalii despre film, am realizat cu stupoare faptul ca filmul este un remake dupa un film omonim din anul 1949, film celebrat si cu trei premii Oscar – cel mai bun film, cel mai bun actor si cea mai buna actrita in rol secundar. Oare americanii nu au modele de coruptie in ziua de astazi si simt nevoia sa rescrie filme din anii 1950 pentru a vorbi despre astfel de cazuri?

Revenim totusi la actualul All the king’s men. Se ia un film vechi castigator de premiu Oscar de acum mai bine de 50 de ani, se adauga unii dintre cei mai buni si mai in voga actori, un regizor de succes si se da drumul pe marile ecrane filmului. Nu ne chinuim sa schimbam mare lucru sau sa modificam titlul. Why bother, honestly?

All the king’s men este un film despre statul Louisiana din anii 1950 si ilustreaza spectaculoasa ridicare la putere si caderea carismaticului politician sudist, “Boss” Willie Stark (Penn).

Jude Law joaca deosebit de convingator rolul unui fost reporter, Jack Burden, care joaca rolul de alimentator al politicilor corupte ale lui Stark. Kate Winslet nu prea se vede in film – arata bine si este mult mai slaba decat de obicei – dar nu joaca un rol marcant. Sean Penn joaca magistral ca de obicei, fara sa faca un efort suprem. Dupa parerea mea, nici macar el nu reuseste sa salveze filmul.

Daca hotarati sa va uitati la All the king’s men trebuie sa beti o cafea inainte – filmul este deosebit de bine realizat, dar este extrem de static. Aveti mari sanse sa adormiti sau sa refuzati sa mai fiti atenti de la un punct incolo.

M-a amuzat faptul ca All the king’s men a fost un film bine primit in Romania si totusi foarte criticat in SUA. Oare producatorul a facut filmul pentru romani? Stia cum sta treaba cu coruptia pe la noi?

Nota: 6/10


1 comentariu »

  • katy said:

    chiar dupa vreo 2 cesti de cafea m-am uitat si eu la el :)) e lung si cam plictisitor…m-am uitat mai mult k sa ii vad prestatia lui Jude LAw
    concluzie : de nerecomandat :P

Spune-ne parerea ta! Poti arunca cu rosii sau ne poti aproba, ramanem oricum prieteni. Si speram ca si tu sa ramai alaturi de noi.

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Sa stii ca apreciem atunci cand esti dragut si nu ne spui cuvinte urate nici daca le meritam. La fel si ceilalti cititori ai nostri.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.

*