Home » Filme

A good year – a se servi cu Cabernet

17 December 2007 scris de 5 comentarii

CoolRank: 7.5/10goodyear_2006_3

atmosfera & entertainment: 8/10

regie: 7.5/10

actori: 8.5/10

scenariu: 7.5/10

montaj: 8/10

Nota IMDb: 6,8/10

A Good Year este un must-see pentru toti romanticii incurabili si pentru cei care cred in a doua sansa in viata.  In plus este regizat de Ridley Scott, care nu prea a dezamagit si pe deasupra e cu Russell Crowe, despre a carui carisma si talent, nu incape discutie.

goodyear_2006_bestA Good Year este din seria – a nu asculta niciodata ce spun cronicile -, decat eventual dupa ce ai vazut filmul.  Cronicile nu sunt prea favorabile, dar in mod neasteptat, A Good Year este un film optimist si simpatic, menit sa ne aduca aminte ca placerea vine din lucrurile mici si ca jobul si banii nu sunt cel mai important lucru in viata.

This place does not suit my life

Russell Crowe joaca foarte bine rolul lui Max – arogantul care sgoodyear_2006_2e educa incet-incet pana la sfarsitul filmului si reinvata sa se bucure de viata, “I’m a banker. I have no imagination“.

Partea masculina va fi incantata de “bunaciunile”  din film: Abbie Cornish, verisoara lui Max, isteata si foarte sexi;, Marion Cotillard, cea de care se indragosteste Max, plus jumatate de mapamond si Archie Panjabi, foarte haioasa in rolul secretarei lui Max.

Ca rezumat A Good Year este o reteta pentru gurmanzii foarte stilati: femei frumoase, vin bun si mancare delicioasa, sentimentalism si umor, ambele din plin. In afara de asta, ce frumos e in Franta si nu in Anglia, oare de partea cui sunt americanii si mai ale scenaristii Marc Klein si Peter Mayle.

Everything matures… eventually

Iar daca vorbim de distributie si de faptul ca Russell Crowe e absolut seducator si goodyear_2006_4deosebit de uman, ce sa mai spun despre cuplul de vis pe care il fac Albert Finney si Freddie Highmore. Si de cireasa de pe tort care e impartita in mod egal de alt cuplu fermecator: Didier Bourdon si Isabelle Candelier, care fac din cateva aparitii, personaje remarcabile, repere de bun simt pentru atmosfera boema si relaxanta a filmului.

Nu am sa va spun ca A Good Year aduce ceva nou, pentru ca nu aduce. Dar am sa va spun ca este un film relaxant si plin de optimism. Si intre cateva replici de genul “Pardon my lips. They find joy in the most unusual places.” sau “I’m too busy to ignore you now.“, poti vedea viata in roz. Si de ce nu?  Poate exact de asta avem nevoie…

Sometimes it takes a change of scenery to have a change of heart. Cu alte cuvinte, ce ati zice de o vacanta?

5 comentarii »