Home » Stiri cinema

A 8-a editie a Galei Premiilor Gopo – 24 martie 2014

24 January 2014 scris de Niciun comentariu

GopoGala Premiilor Gopo, evenimentul care celebreaza in fiecare an realizarile cinematografiei autohtone, va avea loc pe data de 24 martie 2014 in Bucuresti. De-a lungul celor sapte editii ale Galei Premiilor Gopo, profesionisti din toate domeniile cinematografiei romanesti au fost recompensati pentru performantele lor.

In 2013, cu filmul Toata lumea din familia noastra, Radu Jude si-a adjudecat trei dintre cele mai importante trofee ale serii, pentru Cel mai bun film, Cel mai bun regizor si Cel mai bun scenariu (Radu Jude si Corina Sabau), iar actorii din film au obtinut, pentru perfomanta lor, premii de interpretare la categoriile: Cel mai bun actor in rol principal (Serban Pavlu), Cel mai bun actor in rol secundar (Gabriel Spahiu) si Cea mai buna actrita in rol secundar (Mihaela Sirbu).

Nominalizarile la toate categoriile vor fi stabilite de un juriu de preselectie alcatuit in acest an din 11 profesionisti ai domeniului: regizorul Constantin Popescu, actrita Dorotheea Petre, producatorul Radu Stancu, directorul de imagine Silviu Stavila, scenarista Andreea Valean si criticii de film Bujor Ripeanu, Marilena Iliesiu, Ruxandra Grecu, Irina Trocan, Raluca Bugnar si Catalin Olaru.

Dupa anuntul nominalizarilor (cu o luna inaintea Galei), peste 400 de profesionisti activi din toate domeniile industriei de film romanesti vor fi invitati sa voteze pentru desemnarea castigatorilor trofeelor din acest an, prin intermediul unui mecanism de vot asigurat de prestigioasa firma de audit si consultanta PricewaterhouseCoopers, cu care organizatorii Premiilor Gopo au demarat inca din 2011 un parteneriat extrem de important. Regulamentul evenimentului si fisa tehnica se regasesc pe site-ul oficial www.premiilegopo.ro.

Gala Premiilor Gopo 2014 este organizata de Asociatia pentru Promovarea Filmului Romanesc (APFR) si Transilvania Film, cu sprijinul Babel Communications si Centrul National al Cinematografiei.

Spune-ne parerea ta! Poti arunca cu rosii sau ne poti aproba, ramanem oricum prieteni. Si speram ca si tu sa ramai alaturi de noi.

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Sa stii ca apreciem atunci cand esti dragut si nu ne spui cuvinte urate nici daca le meritam. La fel si ceilalti cititori ai nostri.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.

*