Home » Filme

3:10 to Yuma – un western poate-poate de Oscar

28 October 2007 scris de 5 comentarii

CoolRank: 7/10

atmosfera & entertainment: 7/10

regie: 7/10

actori: 8/10

scenariu: 6/10

montaj: 6.5/10

Nota IMDb: 7.9/10

Dupa cate western-uri am avut parte in copilarie nu credeam sa-mi mai poata place vreun film de acest gen. Dar un film cu Russell Crowe si Christian Bale nu se poate rata. Mai ales ca acestia reusesc sa se puna in evidenta, foarte bine. Legatura dintre doi barbati poate fi mai profunda decat cea dintr-o relatie. Asta este si cazul prieteniei din 3:10 to Yuma: o prietenie imposibila, dar plina de iubire.

Time waits for one man

3:10 to Yuma este o dovada ca un western ca in vremurile bune din anii ’60, in ziua de azi nu este o idee proasta. Un western clasic in timpuri moderne este o idee pe cat de neinteresanta, pe atat de captivanta in cazul 3:10 tu Yuma. Actiunea este pe alocuri interesanta si plina de suspans, iar pe alocuri extrem de terna si plina de momente banale si chiar uneori ridicole.

Calmul flegmatic pe care il afiseaza in permanenta Russell Crowe, te face sa speri ca are un as ascuns in maneca pentru orice situatie, dar…

Finalul este un pic stupid. Nu este prea clar de ce ai fi atat de prost incat sa faci asa ceva, dar totusi nu merita criticat intregul film datorita finalului. In fond, exista filme cu final prost care au luat Oscar. Putem aici da cel mai relevant exemplu: Cartita aka The Departed.

Despre actori si regie ce se poate spune?

Regizorul James Mangold a avut ceva curaj ca dupa succesele avute cu filme de genul Girl, interrupted, Kate & Leopold sau Walk the Line sa incerce un western. Mai ales ca in materie de western s-a incercat aproape totul. Si probabil de aceea a si mers foarte mult pe latura psihologica si in mare parte a reusit un film bun.

Alta parte buna este si faptul ca 3:10 to Yuma beneficiaza de o distributie aproape perfecta.  Russell Crowe si Christian Bale (pe care il stiti din The Prestige si Batman begins) joaca excelent si fac foarusselcrowe_yuma4rte credibila relatia de prietenie dintre cei doi barbati.

Nu e chiar o recreere a Brokeback mountain, dar in mod cert se apropie. Prietenia ia conotatii profunde, incepe sa se apropie de o relatie intre frati si sa merite orice sacrificiu, iar interpretarile de exceptie fac aceasta relatie credibila.

Verdictul KoolHunt.ro

Mi-a placut 3:10 to Yuma, mi s-a parut original si foarte dinamic. Un film bun placut si de critici si de public. Si chiar daca personajul lui Russell Crowe este durul din afara legii, cred ca am tinut putin cu el. Este periculos, crud, insinuant si rau de bun.

5 comentarii »

Spune-ne parerea ta! Poti arunca cu rosii sau ne poti aproba, ramanem oricum prieteni. Si speram ca si tu sa ramai alaturi de noi.

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Sa stii ca apreciem atunci cand esti dragut si nu ne spui cuvinte urate nici daca le meritam. La fel si ceilalti cititori ai nostri.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.

*