Home » Restaurante

Restaurant mediteranean-pescaresc Mesogios – fructe de mare proaspete

9 October 2009 scris de 6 comentarii

KoolRank: 8/10restaurant-mesogios2

atmosfera si design: 8/10

meniu: 8/10

servire: 8/10

preturi: 8/10

Restaurantul Mesogios are o traditie de aproape 10 ani in Bucuresti ca fiind cel mai bun restaurant pescaresc-mediteranean. Parte pentru ca la un moment dat era singurul, parte pentru ca si acum este unul dintre putinele si parte pentru ca este un restaurant cu peste proaspat si preparate mediteraneene de calitate. In orice caz, indiferent de motive, Mesogios este un restaurant pe care merita sa il vizitati macar odata, pentru a incerca fructele de mare foarte apropiate de cele pe care le veti putea gusta in Grecia sau alte tari mediteraneene. La preturi usurel piperate, care te vor inspira sa iti pui intrebari asupra raportului calitate-pret.

Care-i atmosfera in restaurantul mediteranean Mesogios si cum sta la capitolul design interior?

Designul interior al restaurantul Mesogios mi s-a parut mie oarecum “old school”. restaurant-mesogios1Nu ceva deosebit, destul de conservator, dar in culori calde. Galbenul predomina in zona peretilor, draperiile sunt un portocaliu cald, iar fetele de masa contrasteaza in culori marine. Elemente de decor de lemn in note pescaresti completeaza peisajul. Pentru mine una care apreciez muzica greceasca, prezenta acesteia pe fundal a fost cu siguranta un plus.

Ce mancam si bem bun la restaurantul mediteranean Mesogios?

Dupa cum bine se prezinta chiar ei, “nu exista ceva viu in Marea Mediterana care sa nu poata fi servit la Mesogios”. Cu alte cuvinte, veti gasi aici raci, melci, caracatita, lup de mare, platica de mare, creveti, creveti uriasi, stridii, sepie, calamari, crabi, homari. Ceea ce imi place in mod deosebit la specialitatile pescaresti de la Mesogios este faptul ca sunt proaspete si foarte apropiate ca marime si calitate de ce poti incerca in Grecia.

Ca un adevarat fan al bucatariei grecesti, va spun sa incercati musai tsatsiki-ul – este foarte usor si gustos. Iar painea calda cu susan care il acompaniaza il va face pur si simplu delicios. De fapt, daca tot suntem la capitolul aperitive, voi mentiona ca un starter complet consta in salata verde, tsatsiki, tahini, tarama (icre), masline verzi si branza feta (foarte reusita, asemenea acelei care poate fi incercata pe taramuri grecesti).

Daca nu doriti nici salata, nici aperitive, nici supe sau paste cu peste (exista paste cu somon, homar sau fructe de mare),restaurant-mesogios3 atunci pasul urmator este sa mergeti la vitrina cu peste la gheata. Da, in Mesogios nu exista meniu pentru mancare. Exista in schimb o vitrina cu peste si fructe de mare puse la gheata de unde va veti putea alege singuri crustaceul sau pestele care va face cu ochiul. Ospatarul il va cantari apoi, va va intreba cum il doriti preparat (fiecare fel poate fi preparat la gratar, cu sosuri, prajit, in functie de specific) si il va duce la bucatarie unde va fi curatat/decorticat dupa necesitati. Apoi il veti recunoaste probabil cat de curand in propria farfurie. Stridii exista, dar trebuie sa cereti, pentru ca nu le veti gasi in vitrina.

Coada de homar merita incercata (veti constata inca din vitrina ca arata delicios). Se prepara cu usturoi, sos de masline si sos de lamaie. In materie de creveti, exista dimensiuni diferite (probabil unii dintre cei mai mari creveti pe care i-ati vazut in ultima vreme prin meniurile restaurantelor bucurestene): colosal este cel mai mare si scad cu superlarge, extralarge, mari si mici. Pot fi serviti prajiti, in sos de usturoi sau de tomate sau la gratar cu sos special de lamaie sau de masline sau cu sos special de usturoi. De obicei crevetii mari pot fi facuti la gratar, cei mai mici putand fi serviti doar prajiti. La orice fel de mancare alegeti puteti incerca garnitura: spanac, legume asortate, orez, cartofi prajiti sau natur.

Ca desert, intrebati chelnerul si veti afla probabil ca in meniu exista inghetata, cataif, tort de ciocolata, tiramisu, fructe de sezon sau alte specialitati dulci si proaspete.

Cash or credit? Cum sunt preturile in restaurantul mediteranean Mesogios?

Daca la preturile garniturilor si aperitivelor nu trebuie sa va faceti prea mari probleme, ei bine la gramajul si pretul sutelor de grame de peste si fructe de mare problema se condimenteaza. Un starter complet, despre a carui compozitie am vorbit mai sus, este 19 RON de persoana.O salata este intre 6 si 10 RON, o garnitura 6-8 RON, o supa pe la 15 RON, iar pastele cu pestele sunt intre 50 si 60 RON portia. Deserturile merg intre 8 si 12 RON portia.

Suta de grame de creveti variaza in functie de marimea crevetilor intre 30 si 45 RON. restaurant-mesogios4100 grame de caracatita costa 18,5 RON, pe cand calamarii sunt 15 RON/100 g. Lupul si platica de mare sunt in jur de 13 RON suta de grame, stridiile sunt 10 lei bucata, scoicile cam 15 RON suta de grame. Pestele spada este 33-34 RON suta de grame.

Cum suntem serviti in restaurantul mediteranean Mesogios?

Servirea mi s-a parut mie una, de fiecare data cand am venit aici (si nu spun ca nu este posibil sa fi avut eu doar pur ghinion) punctul slab al restaurantului. Nu apreciez atitudinea superior-aroganta a chelnerilor de aici si lipsa de recomandari, chiar atunci cand le cer. Exista bineinteles promptitudine si atitudine demi-politicoasa, dar aroganta condimenteaza mult prea piperat toate acestea.

Cand sa mergem in restaurantul mediteranean Mesogios si pentru ce fel de ocazii este potrivit?

Restaurantul Mesogios este foarte potrivit pentru intalniri de familie sau intre prieteni – existe posibilitatea de a sta cu inca 10 persoane la masa. Este potrivit si pentru cine romantica sau tete-a-tete-uri, dat fiind ca exista si mese intime de 2 persoane. Este un loc expat-friendly si potrivit si pentru intalniri de business.

Unde gasim restaurantul mediteranean Mesogios?

Daca vreti sa incercati fructe de mare foarte bune in Bucuresti si sunteti dispusi restaurant-mesogios5sa treceti peste inconvenientele de servire si preturi, restaurantul Mesogios poate fi gasit la adresa str. Jean-Louis Calderon nr. 49, iar rezervari pot fi facute la numerele de telefon 021 – 317 13 55, 021 – 313 49 51 si 0727 239 239.

Fotografiile au fost realizate in restaurantul grecesc Mesogios de catre fotografa Dana Roteanu pentru KoolHunt.ro. Preluarea neautorizata de echipa KoolHunt.ro a acestor poze este interzisa.

    photo of Restaurant  {$surname} Restaurant Mesogios
    Adresa: str. Jean-Louis Calderon, nr. 49
    Bucuresti , Sector 2 , Romania
    Telefon: 021 – 317 13 55; 021 – 313 49 51; 0727 239 239
    Map of
    Yahoo Map - Live Map


6 comentarii »

  • Cristi said:

    Uite recunosc ca n-am ajuns la Mesogios cit timp am stat in Bucuresti, desi tot am vrut, insa mereu l-am lasat la coada, probabil din cauza preturilor.
    Sper din tot sufletul sa creasca naibii odata concurenta intre astfel de restaurante pentru a scadea preturile. Mari, mari de tot.

  • Roxana said:

    Perfect adevarat tot ce s-a spun mai sus, mancare este ok, totul arata bine, servirea nu exceleaza, dar este acceptabila;
    Problema principala este nota de plata, atunci cand iti cer bani pe 3 salate de vinete, desi s-a mancat doar una, pe 3 prajituri, cand s-au comandat doar 2 si tot asa, iar explicatia chelnerului este s-au incurcat notele la casa”.

  • Castigatorii Premiilor CoolGoingOut | Koolhunt.ro - Vezi Bucurestiul cu alti ochi said:

    […] Jienilor – Alioli – Barka Saffron – Violeta’s Vintage Kitchen – Four Seasons – Mesogios – Balcic – Taj – Orasul Interzis – Mamma […]

  • Topul celor mai bune restaurante din Bucuresti | Koolhunt.ro - Vezi Bucurestiul cu alti ochi said:

    […] In orice caz, indiferent de motive, Mesogios este un restaurant pe care merita sa il vizitati macar odata, pentru a incerca fructele de mare foarte apropiate de cele pe care le veti putea gusta in Grecia sau alte tari mediteraneene. Citeste mai mult. […]

  • Mamma Leone – peste si fructe de mare piperate si (aproape) ca la mama lor | Koolhunt.ro - Vezi Bucurestiul cu alti ochi said:

    […] chiar Portugalia intrucat acestea ar iesi invariabil mult sub standard. Restaurantul Mamma Leone si restaurantul Mesogios sunt  insa este restaurantele pescaresti din Bucuresti care se apropie cel mai mult de ceea ce am […]

  • Top restaurante grecesti Bucuresti | Koolhunt.ro - Vezi Bucurestiul cu alti ochi said:

    […] Restaurant pescaresc Mesogios – KoolRank: 9/10 […]

Spune-ne parerea ta! Poti arunca cu rosii sau ne poti aproba, ramanem oricum prieteni. Si speram ca si tu sa ramai alaturi de noi.

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Sa stii ca apreciem atunci cand esti dragut si nu ne spui cuvinte urate nici daca le meritam. La fel si ceilalti cititori ai nostri.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.

*