Restaurant Mamma Leone – peste si fructe de mare ca la mama lor
– atmosfera si design interior: 7/10
– meniu: 8.5/10
– servire: 7/10
– preturi: 7/10
Cred ca toti cei care imi citesc review-urile stiu deja foarte bine ca sunt innebunita dupa fructe de mare, peste si in special dupa bucatarie mediteraneana. Nu compar si nici nu voi compara niciodata restaurantele pescaresti si mediteraneene din Bucuresti cu cele din Spania, Italia, Grecia sau chiar Portugalia intrucat acestea ar iesi invariabil mult sub standard. Restaurantul Mamma Leone si restaurantul Mesogios sunt insa este restaurantele pescaresti din Bucuresti care se apropie cel mai mult de ceea ce am mancat pe aceste plaiuri si reuseste sa serveasca excelent acest tip de mancare originara din mediul acvatic. Partea care le strica din pacate este aceea a preturilor. Inteleg ca transportul pestelui asa incat acesta sa fie proaspat necesita costuri, dar dat fiind insa provenienta cu iz usor de supermarket a unora dintre preparate, eu zic ca nivelul de preturi sunt putin cam piperate.
Daca va intereseaza si un pic de istoric, restaurantul Mamma Leone a aparut in anul 2006 in peisajul gastronomic bucurestean, fiind initial amplasat pe strada General Berthelot si mutandu-se apoi in locul restaurantului tot pescaresc, desi cu specific grecesc, Thalassina pe strada Povernei, unde poate fi gasit si acum.
Care-i atmosfera in restaurantul pescaresc Mamma Leone si cum sta la capitolul design interior?
Casa din strada Povernei unde este amenajat restaurantul Mamma Leone este impunatoare, o casa din vechiul Bucuresti frumoasa. Ceea ce insa o face sa iasa in evidenta este cu siguranta gradina, unde vara chiar este o placere sa servesti o masa compusa din peste si vietati marine. Exista suficienta verdeata, iar totul acoperit de umbrele imense si umbrit, facand sederea aici absolut minunata.
Despre decorul Mamma Leone nu sunt multe de spus, intrucat restaurantul nu a fost foarte orientat catre obtinerea de originalitate in acest domeniu. Totusi, fara a arata vreun pic fancy, designul interior este de mult bun gust si foarte primitor. Nuantele predominante sunt cele de alb si bej, contrastand cu mobila neagra si albastrul deschis prezent din loc in loc (spre exemplu pe soba turcoaz deschis care iese foarte dragut in evidenta, in opinia mea). Pe pereti, tablouri si trofee pescaresti, mici imitatii de hublouri si alte detalii simpatice si destul de nimerite cu decorul simplu.
Pe mine personal m-a gadilat placut atmosfera simpla, lipsita de fite a restaurantului, intrucat in primul si in primul rand mi-as fi dorit sa regasesc un mediu care sa duca cu gandul la pescarie, nu vreun local posh cu design interior in ultimele tendinte din care sa iti fie frica sa pleci mirosind cat de putin a peste sau balta.
Ambianta este foarte reusita atat pe terasa, cat si in restaurant. Si nu vorbesc acum atat de decor, cat de muzica italieneasca ce se aude in surdina si reuseste imediat sa binedispusa comesenii. Mai ales atunci cand este servita alaturi de un vin bun.
Ce mancam si bem bun la restaurantul pescaresc Mamma Leone?
Apropo, asemanarea cu On Plonge nu este cea mai putin nimerita, intrucat proprietarii restaurantului sunt din Mangalia, iar probabil pe malul Marii Negre pestele nu se prepara foarte diferit.
Revenind la meniu, m-am delectat pana acum cu cateva variante de aperitive si feluri de mancare din oferta Mamma Leone si aperitivele pe care vi le recomand si pe care va sfatuiesc sa le incercati cu incredere sunt rapana (cu sos de usturoi este in meniu, dar va poata fi preparata si cu sos alb si marar si cu sos tomat, in functie de preferintele voastre si de inspiratia bucatarului), caracatita la gratar sau in sos de vin, crevetii in sos de coniac si icrele stiuca si crap. Nu cumva sa va asteptati la icre de tipul bobite de plastic in maioneza cum gasiti in supermarket, aici icrele chiar sunt preparate in casa si sunt absolut senzationale, in opinia mea.
Pentru cei care iubesc ciorba de peste, si in meniul Mamma Leone veti gasi cateva idei care sa va faca cu ochiul: bors de peste, ciorba de sturios a la Mamma Leone, ciorba din perisoare de peste, ciorba din burta de peste sau ciorba de peste cu rosii. Ciorba de sturion a la Mamma Leone este preferata mea (nu le-am incercat chiar pe toate pana acum), avand in compozitie carne proaspata si fara oase de peste si legume bine fiarte, proaspat de acra, absolut minunata.
In ceea ce priveste felul principal, daca tot sunteti intr-un loc unde aveti sanse sa mancati cat de cat dietetic va sfatuiesc sa alegeti peste pe gratar si in orice caz, daca va comandati ceva care suna simplu a file de chefal cu sos de verdeturi sa intrebati daca este prajit sau pane (acesta de pilda, chiar este pane) si eu una va recomand sa preferati in loc un chefal la gratar cu lamaie, un rechin sau stavrid la gratar sau chiar o delicioasa dorada in saramura. In orice caz, veti gasi peste pentru toate gusturile. Lufar, cega, pastruga, morun, nisetru, stiuca, salau, biban, calcan, chefal si alti pesti despre care nici macar nu am auzit pana acum. Dar pe care cu siguranta mi-ar face mare placere sa ii vad in farfurie cat de curand, mai ales bine preparati pe gratar ca la Mamma Leone.
Sa nu uit sa va spun sa comandati mujdei de usturoi daca va place, intrucat mujdeiul de la Mamma Leone este extraordinar si este chiar usturoi proaspat pisat foarte bun, nu vreo chestie untoaso-smantanoasa dubioasa cu vagi amintiri de usturoi (asa cum eu una am gustat in multe restaurante bucurestene).
Daca mergeti cu cineva care nu iubeste deloc pestele, in meniul restaurantului veti gasi si suficiente feluri de mancare (in opinia mea, chiar prea multe) specifice bucatariei romanesti si internationale. M-a distrat ca exista inclusiv in meniu creier pane, momite, maduvioare, fudulii. Deci puteti multumi si oaspeti mai putin iubitori de peste.
Cash or credit? Cum sunt preturile la restaurantul pescaresc Mamma Leone?
Ei bine, la partea asta imi pare rau dar voi fi usurel carcotasa. Nu prea mai sunt preturi pescaresti. Sunt preturi usurel piperate. Pe sistemul ce-i bun trebuie sa ingrase sau sa fie scump si cum pestele nu ingrasa chiar asa de tare, iata ca trebuie sa arda un picut la buzunar.
O ciorba de peste este 12 RON, un peste la gratar costa aproximativ 10 lei suta de grame (cu exceptiile care sunt intotdeauna mai scumpe), icrele de crap sunt 20 RON suta de grame, iar cele de stiuca sunt 35 RON per 100 g, o gustare pescareasca aperitiv este 30 RON si per total 2 persoane vor cheltui in jur de 200 RON. Poate cam mult pentru un pescaresc, pe de alta parte foarte bun si decent pentru o masa la restaurant in Bucuresti.
Cum suntem serviti in restaurantul pescaresc Mamma Leone?
Servirea este singurul punct la care eu una (si chiar sunt foarte critica la acest capitol) nu am avut absolut nimic de comentat. Servirea a fost pur si simplu ireprosabila. Prompti, chelnerii au avut mereu recomandari foarte bune in ceea ce priveste comanda noastra si chiar pot spune ca nu m-au suparat cu nimic. Asta este ceea ce numesc eu o servire de nota 10. Si de fiecare data cand am venit aici, desi nu am nimerit acelasi chelner, am avut parte de acelasi tratament, deloc preferential, dar excelent pur si simplu.
Cand sa mergem la restaurantul pescaresc Mamma Leone si pentru ce fel de ocazii este potrivit?
Pentru iubitorii de peste, ar trebui in mod normal sa fie o destinatie potrivita oricarei ocazii. Totusi, cum preturile nu cred sa permita acest lucru, va puteti rezuma la ocaziile speciale, cand nu veti fi dezamagit. Exista atat spatii pentru fumatori, cat si pentru nefumatori. Cu parcarea nu sta excelent restaurantul, dar in intortocherea de stradute cu sensuri unice si interzise aveti mari sanse sa gasiti un loc unde sa stationati. In plus, spatiile si mesele mari din restaurant permit gazduirea unei cine de familie, dar permit si si o petrecere cu 20 de prieteni intr-un separeu. Restaurantul organizeaza si nunti, botezuri si alte feluri de astfel de evenimente festive.
Daca nu, restaurantul permite si mese intime, chiar mese cu incarcatura romantica, iar mancarea delicioasa, servirea excelenta si muzica de buna dispozitie vor avea cu siguranta grija ca masa dvs in 2 sa se desfasoare foarte bine. Nu cel mai romantic local, dar totusi pentru cei care considera ca dragostea trece prin stomac este o idee buna.
Unde gasim restaurantul pescaresc Mamma Leone?
Restaurantul Mamma Leone se afla undeva pe la jumatatea distantei dintre Piata Romana si Piata Victoriei si foarte aproape de facultatea SNSPA (nu ca la acest nivel de preturi m-as astepta sa aiba clientela in randurile studentilor). Adresa la care veti gasi restaurantul pescaresc Mamma Leone este Str. Povernei nr. 22, sector 1, Bucuresti. Rezervari pot fi facute la numerele de telefon (021) 311 46 06, 0724 417 497 si 0743 072 008. Pentru mese festive este ideal sa anuntati restaurantul cu 2 zile inainte si sa discutati conditiile si cam ce ati dori sa existe deja preparat sau aranjat. Restaurantul Mamma Leone este deschis zilnic intre orele 10:00 dimineata si 23:00 seara.
Fotografiile au fost realizate in restaurantul Mamma Leone de Mihaela Gheata pentru KoolHunt.ro. Preluarea neautorizata de echipa KoolHunt.ro a acestor poze este interzisa.
[…] Cred ca toti cei care imi citesc review-urile stiu deja foarte bine ca sunt innebunita dupa fructe de mare, peste si in special dupa bucatarie mediteraneana. Nu compar si nici nu voi compara niciodata restaurantele pescaresti si mediteraneene din Bucuresti cu cele din Spania, Italia, Grecia sau chiar Portugalia intrucat acestea ar iesi invariabil mult sub standard. Restaurantul Mamma Leone si restaurantul Mesogios sunt insa este restaurantele pescaresti din Bucuresti care se apropie cel mai mult de ceea ce am mancat pe aceste plaiuri. Citeste mai mult. […]
DA MANCATI IN MIZERIA DE LA MAMA LEONE ,BUCATARIA ESTE INFECTA CU OALE DE TI PROVOACA GREATA ,LEGUMELE SUNT TINUTE IN PIVNITA LANGA PUBELELE DE GUNOI IAR PESTELE UNEORI ARE MIROS DE MORTACIUNE UNDE I SE FACE BAITA CU OTET SI ESTE CA NOU , ANGAJATI SUNT TRATATI CA SCLAVI DECI MANCATI CU INCEREDERE SI ASA MAI ZILNIC TRECE CATELUL PRIN BUCATARIE , MANCATI LA MAMA LEONE SI FACETI DIARIE DECI ESTE FOARTE GUSTOS ,MAI ALES FRUCTELE DE MARE MINUNATE TINUTE IN FRIGIDER LA O LALTA CU MULTE ALTE PRODUSE , MANCATI CU INCREDERE
Sincer eu ma uit pe acest blog ca sa am un punct de reper, printre altele si asupra pretului. Cand ma uit la un post unde la pret zice 6.5/10 dupa parerea mea este ceva la un nivel mediu. Cand deschid si citesc scrie “Sunt preturi usurel piperate. Pe sistemul ce-i bun trebuie sa ingrase sau sa fie scump si cum pestele nu ingrasa chiar asa de tare, iata ca trebuie sa arda un picut la buzunar.”
Ma cam dezamagiti pentru ca nu este singura data cand vad asta in atatea sute de posturi.
In final cred ca tot concurenta este mai buna…
[…] – Casa Jienilor – Alioli – Barka Saffron – Violeta’s Vintage Kitchen – Four Seasons – Mesogios – Balcic – Taj – Orasul Interzis – Mamma Leone […]
Spune-ne parerea ta! Poti arunca cu rosii sau ne poti aproba, ramanem oricum prieteni. Si speram ca si tu sa ramai alaturi de noi.
Tinem legatura?
Vrei sa scrii pentru Koolhunt.ro?
Ultimele articole pe Koolhunt.ro
Must-see la cinema
Sunt O Baba Comunista
Riddick
Must-avoid la cinema
2 Guns
This is the End
Must-visit in Bucuresti
Restaurant frantuzesc Voila
Corks Cozy Bar
Must-read pe Koolhunt.ro
Topul restaurantelor din Bucuresti
Topul cafenelelor din Bucuresti
Topul ceainariilor din Bucuresti
10 filme hot pentru o noapte incendiara
Top 50 replici celebre din filme
My top 30 favorite movies
Top 20 filme cu final neasteptat
Top 12 filme cu si despre dans
Top 12 filme muzicale
Trailere filme nominalizate Oscar 2013
Nominalizarile pentru premiile BAFTA 2013
Parteneri Koolhunt.ro
Tags
Most Commented
Recent Comments