Home » Localuri, Restaurante

Restaurant romanesc Sarpele Roz – mancare pe muzica lautareasca

22 February 2012 scris de 3 comentarii

KoolRank: 7/10

atmosfera si design: 8/10

meniu: 7/10

servire: 7/10

preturi: 7/10

Cand iesi cu parintii in oras nu poti merge la cine stie ce restaurant, unde ai parte de mancaruri sofisticate, si nici la un chinezesc sau indian nu este indicat sa-i duci. Pentru aceste evenimente exista o categorie aparte de localuri cu mancare traditionala romaneasa si acorduri de taraf care pot multumi, la o adica, si capra si varza.

Un astfel de local este si restaurantul Sarpele Roz care organizeaza seri pe ritmuri lautaresti, romanesti, tiganesti si chiar si rusesti.

Care-i atmosfera in restaurantul Sarpele Roz si cum sta la capitolul design interior?

Am fost intr-o duminica la pranz aici si prima impresie a fost ca restaurantul este inchis, asta si din cauza faptului ca erau putine lumini aprinse – persoanele cu care am fost chiar au rugat ospatarii sa mai aprinda un bec sa vedem ce mancam. Cand am intrat in restaurant m-a lovit un sentiment de nostalgie pentru ca restaurantul este decorat in stilul restaurantelor de alta data, si anume cu perdele si draperii grele, multe obiecte pe pereti, sfesnice si lumanari pe toate mesele, plus muzica lautareasca in surdina. Exista doua incaperi unde poti lua masa, una mai aerisita si una extrem de inghesuita de mese, scaune si obiecte de decor. In spatele meu chiar era un mini-altar cu fotografii ale persoanelor publice care au calcat pragul localului, plus tablouri, lumanari si vechituri.

Serile muzicale sunt marca Marius Mihalache, Nelu Ploiesteanu, Cornelia Catanga si alti artisti pentru care muzica live veche romaneasca si muzica de taraf trebuie cantata si dusa mai departe. Trebuie sa mentionez ca seara pe nota de plata va aparea acel couvert, care consta intr-un aperitiv, dar mai mult este pentru plata artistilor. La asa muzica, asteptati-va la horele si chiuiturile de rigoare.

Ce mancam si ce bem bun in restaurantul Sarpele Roz?

Specificul restaurantului este unul romanesc, deci nu lipsesc mititeii, scaricica de porc, bulzul, clasicele ciorbe de vacuta si de burta, mamaliguta sau papanasii la desert. O sa va amuzati cand veti rasfoi meniul care se afla intr-un exemplar de gazeta veche (Minerva Literara Ilustrata), si in timp ce va uitati la mancare, mai aruncati un ochi si la un banc sau la o anecdota.

Noi am inceput cu un aperitiv format din icre de stiuca (24 lei), care mi s-au parut cam indoite, salata de icre de la pescaria din Vama Veche nu ar fi tocmai mandra ca e ruda cu asa ceva. Tot la gustare am zis sa gust si ceea ce nu am incercat niciodata pana acum, adica zacusca de peste (11 lei). Portia a fost mica rau, dar poate mai bine, caci nu m-a dat pe spate gustul. Apoi au urmat niste ciorbe de vacuta (9.5 lei), in care vacuta s-a comportat exemplar, adica a fost frageda si suculenta. Apoi felul doi a plouat cu vita, mititei si frigarui asortate (28 lei). Vita a fost bine facuta, frigaruile –nici la ele nu am ce comenta, iar mititeii au fost buni, dar nu se compara cu cei de la Cocosatul. A fost deranjant faptul ca nu ne-au adus mustar si a trebuit sa cerem noi – era de parca ai cere paine cu gem si ti s-ar aduce doar gemul. Ca garnitura mi-as fi dorit sa nu comand cartofii la cuptor cu rozmarin, unu, pentru ca nu erau facuti bine, doi, pentru ca rozmarinul era doar o idee.

La desert daca nu comandam papanasi, care au fost deliciosi, ar fi fost un fiasco pentru ca la masa s-au comandat vreo 3 portii de clatite, care dupa ce ca erau groase, nu aveau nici umplutura corespunzatoare. Pe langa placinta cu branza dulce cu stafide si-a facut loc in meniu si un tiramisu, un sorbetto sau un mousse de ciocolata, ca doar nu poti lasa un meniu fara preparate de la altii.

Una peste alta am simtit ca la capitolul mancare se cam neglijeaza treaba, ma gandesc ca probabil este buna atunci cand vinul curge rauri-rauri si performantele cantaretilor o fac sa conteze mai putin.

Cash or credit? Cum sunt preturile in restaurantul Sarpele Roz?

Preturile sunt medii. Gustarile sunt 6 – 39 lei, garniturile 6.5 lei, preparatele din pui 17.5 – 20 lei, cele din vita 39 – 45 lei, iar deserturile intr 8.5 si 13.5 lei. Pe partea de bauturi, ceaiurile si cafelele sunt intre 8 si 15 lei, sucurile si fresh-urile 8 – 10 lei, berea 8 – 15 lei, cocktail-urile 19 lei, iar vinurile din Italia si Franta sunt intre 140 si 350 lei.

Cum suntem serviti in restaurantul Sarpele Roz?

Desi nu am avut de asteptat mult, nici nu ni s-a incurcat comanda, iar ospatarii au vorbit tot timpul frumos si au avut acel zambet semi-fals pe buze, mi-au lasat o impresie rece si impersonala. Pentru atmosfera restaurantului cred ca ospatarii nu ar trebui sa fie asa de scortosi si ar fi mai bine pentru toata lumea daca ar fi mai degajati si mai prietenosi.

Cand sa mergem la restaurantul Sarpele Roz si pentru ce ocazii este potrivit?

Daca va plac restaurantele tip Jaristea cu lautari si aveti nostalgii pentru alte vremuri, dar si dorinte muzicale de taraf si hore sau de muzica veche romaneasca, peste care torni un vinisor si umpli stomacul cu mancare traditionala romaneasca – aici este locul momentului.

Unde gasim restaurantul Sarpele Roz?

Restaurantul Sarpele Roz este situat central, la o aruncatura de bat de Piata Victoriei, in locul fostului club Pat, pe Calea Victoriei numarul 163, iar intrarea se face printr-un gang, pe langa BCR. Programul este in fiecare zi de la 12, iar pentru rezervari folositi numarul 0742 582 728.

Fotografiile au fost realizate de Mihaela Gheata in restaurantul Sarpele Roz pentru KoolHunt.ro. Preluarea acestor poze fara acordul echipei KoolHunt.ro este interzisa.

    photo of Sarpele {$surname} Sarpele Roz
    Program: zilnic 12:00 – ultimul client
    Adresa: Calea Victoriei nr. 163 (intrare prin gang BCR)
    Bucuresti , Romania ,
    Telefon: 0742 582 728
    Map of <b>Program:</b> zilnic 12:00 – ultimul client
    Yahoo Map - Live Map


Un astfel de local este si restaurantul Sarpele Roz care organizeaza seri pe ritmuri lautaresti, romanesti, tiganesti si chiar si rusesti.

3 comentarii »

  • katanaga said:

    Seara cand au program artistic iti baga pe gat o taxa “cover” de 30 lei/persoana….asta afli la sfarsit cand vine nota si regasesti 30 lei inmultit cu nr de meseni…..si, la fel ca in constructii, cand muncitorii te fura la chestiile mici, la fel fac si astia….am comandat la sfarsit, in loc desert 3 cafele iar pe nota, am constatat mai tarziu ca erau trecute 8(!!) bucati cafea !! La calitatea mancarii le-as da o nota de 7.5….aceeasi nota as acorda-o si lu’ tata daca ar avea o zi buna la gatit…in rest, chelnerii se misca cu talent-am vazut si la nota de plata ;)- atenti, serviabili…..dar, in ceea ce ma priveste, pt o perioada lunga de timp, nu cred ca am sa ii mai vizitez….PS rar am mancat tagliatele con porcini mai nasoale ca aici…sarate, neasezonate cum trebuie si, se pare ca porcini la astia inseamna ciuperci champignon….. una peste alta, a fost cam tiganie…..nelu ploesteanu ce-a mai salvat seara …

  • Topul celor mai bune restaurante din Bucuresti | Koolhunt.ro - Vezi Bucurestiul cu alti ochi said:

    […] Restaurant romanesc Sarpele Roz – KoolRank: […]

Spune-ne parerea ta! Poti arunca cu rosii sau ne poti aproba, ramanem oricum prieteni. Si speram ca si tu sa ramai alaturi de noi.

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Sa stii ca apreciem atunci cand esti dragut si nu ne spui cuvinte urate nici daca le meritam. La fel si ceilalti cititori ai nostri.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.

*