Home » Teatru

Scene din viata insectelor – Si fluturii au fluturi in stomac cand se indragostesc

16 April 2013 scris de Niciun comentariu

Sorin-Miron-Nicoleta-Hancu-in-Scene-din-viata-insectelorAdrian Nicolae, actor in spectacol, scrie pe pagina de Facebook in ziua reprezentatiei:

‘Entomofobia – fobia de insecte

Simptome:

– incapacitatea de a se mai misca din loc sau reactia de fuga

– batai din ce in ce mai rapide ale inimii

– respiratie intretaiata si senzatii de ”nod in gat”, ”gol in stomac”, dureri de cap si ameteli

– tremuratul, senzatie de lesin si slabiciune in picioare

– teama foarte mare si chiar prezenta vomei

Off-topic, noi avem “Scene din viata insectelor” azi…’

Lumea insectelor nu a mai fost pentru mine niciodata la fel

Alexandra-Fasola-Nicoleta-Hancu-in-Scene-din-viata-insectelorNu m-am uitat niciodata, pana acum, cu atentie la insecte si nu mi-am imaginat vreodata ca viata lor poate fi atat de bogata in intamplari si in trairi asa cum este a noastra sau am vrea sa fie a noastra.

Sunt norocoasa sa fi descoperit acest spectacol unde am voie sa arunc un ochi pe gaura cheii, in spatele unei usi care duce intr-o lume in care insectele iubesc, sufera, sunt in agonie sau in extaz, cauta hrana, se lupta sa supravietuiasca, mor… trec prin toate starile prin care noi, oamenii, putem avea sansa sau nesansa de a trece. Nu m-am gandit niciodata ca poate si fluturii au fluturi in stomac cand se indragostesc.

Eu iubesc fluturii

Nicoleta-Hancu-in-Scene-din-viata-insectelorDa, ii iubesc inainte sa fi vazut acest spectacol. Si acum, dupa, ii iubesc si mai mult pentru ca i-am descoperit pe cei mai minunati fluturi din lume: fluturii in costume de o senzualitate rara, rod al imaginatiei minunatei doamne Adriana Grand.

Prin fluturi, gandaci de balegar, greieri, scorpioni, melci si, evident, un parazit, spectacolul dezvaluie adevaruri puternice despre relatiile inter-umane (-insecte), prin scene pline de umor si muzica.

Fauna transpusa prin costume atat de bine desenate pe personaj de catre doamna Grand, este surprinzatoare: cine s-ar fi gandit ca femelele-fluture nu vor sa ramana insarcinate pentru ca isi vor strica silueta, ca si scorpionul isi iubeste puiul, ca gandacul de balegar si nevasta-sa fac concurenta serioasa cuplurilor autohtone (el-muncitor, ea-caznica), ca melcii sunt atleti – un balamuc faunistic organizat.

The end

E trist si desprins din realitate: draga noastra Efemerida moare cantand la pian, la fel de inocenta ca la nastere; nu e corect ca Universul, dupa ce ii da voie sa se nasca (si chiar o lasa sa isi vesteasca galagios bucuria nasterii), restabileste echilibrul.

Cei care fac posibil spectacolul

Adrian-Nicolae-Alexandra-Fasola-in-Scene-din-viata-insectelorSunt: George Costin, Adrian Nicolae, Alexandra Fasola, Nicoleta Hancu, Sorin Miron.

I-am vazut in aceasta formula de atatea ori incat simt ca ii cunosc.

Sunt buni, sunt foarte buni, sunt excelenti impreuna pentru ca au chimie si chimia o poti recunoaste usor la oricine.

Si chimia trebuie sa o iubim pentru ca e rara.

Regia tehnica: OCTAVIAN STEFAN

Tehnician de scena: IONUT MOISE

Muzica originala: TIBOR CÁRI

Decorul si costumele: ADRIANA GRAND

Directia de scena: VICTOR IOAN FRUNZA

Unde?

George-Costin-in-Scene-din-viata-insectelorLa Centrul Cultural pentru Unesco “Nicolae Balcescu”, Str. 11 Iunie, nr. 41.

CCUNB e cel mai bun laborator pentru experimentele lui Victor Ioan Frunza. Scoate spectacolul din aceasta scena mica si nu va mai fi la fel.

Spectacolul nu face tam-tam in media, dar zguduie mintea si simturile celui care are ochi sa vada, urechi sa auda si dorinta sa cunoasca prin teatru o lume mica, a celor mai mici dintre noi – insectele. E un spectacol pentru cei mari, cei mici si cei foarte mici.

Foto credit: Adriana Grand

Spune-ne parerea ta! Poti arunca cu rosii sau ne poti aproba, ramanem oricum prieteni. Si speram ca si tu sa ramai alaturi de noi.

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Sa stii ca apreciem atunci cand esti dragut si nu ne spui cuvinte urate nici daca le meritam. La fel si ceilalti cititori ai nostri.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.

*