Home » Localuri, Restaurante

Restaurant Valencia – casa spaniola si paella semi-autentica

29 January 2009 scris de 2 comentarii

restaurant-valencia-spaniol1KoolRank: 7.5/10

design si atmosfera: 8/10

meniu: 7.5/10

servire: 7.5/10

preturi: 7/10

Restaurantul Valencia, restaurant supranumit si Casa Spaniola, este unul dintre cele mai vechi restaurante private din Bucuresti, traditia sa datand deja din anul 1994. Valencia incearca, atat prin decoruri, cat si prin meniul specific sa recreeze ce este mai bun din atmosfera specifica spaniola si din aerul mediteranean semi-lipsit de griji. Din pacate, la capitolul mancare pur si simplu nu au nici in clin, nici in maneca cu bucataria spaniola. Atmosfera insa este foarte reusita. Poate daca veniti aici sa beti o sangria doar, nu veti remarca cat de mult se apropie (sau mai degraba nu) de bucataria spaniola autentica.

Care-i atmosfera in restaurantul spaniol Casa Valencia si cum sta la capitolul design interior?

Restaurantul este amenajat intr-o casa veche, destul de micuta, avand o atmosfera foarte intima inauntru. Designul interior prezinta numeroase coloane albe, fiind insa destul de simplu amenajat in tonuri caldrestaurant-valencia-spaniol2e de rosu, galben si portocaliu cu aplicatii de caramida din loc in loc si cu numeroase obiecte vechi poposite pe rafturi sau in firidele peretilor. Saloanele sunt toate impodobite cu tablouri si mici raftulete la inaltime pe care sunt asezate sticle de vin. Atmosfera creata in final este deosebit de romantica si intima.

Ce mancam si bem bun in restaurantul spaniol Casa Valencia?

Tot meniul este compus din mancaruri specifice spaniole, de la tapas si tostadas, trecand prin mariscos si alas si terminand cu tortilla, sangria si paella.

Aperitivele spaniolilor se numesc, dupa cum probabil stiti deja, tapas si se servesc de obicei alaturi de o bautura alcoolica. Imi plac mult gambas al ajillo – creveti cu sos de usturoi, calamares a la Romana – calamari pane, muslitos – pulpa de crab pane, mejillones – pulpa de scoici, jamon serrano – sunca spaniola, tortilla de patatas y salmon – tortilla cu cartofi, somon si ceapa sau tortilla de champiniones – cu ceapa si ciuperci. Daca treceti in meniu mai departe veti gasi si salatele, dintre care cea de fructe de mare este chiar splendida. Eu una iubesc bucataria spaniola specifica si ador Casa Valencia pentru faptul ca iz-ul aperitivelor si mancarurilor este in principiu acelasi pe care il regasesti si in Spania.

Ca supe, va recomand sa incercati gazpacho andaluz, preparat chiar ca la mama lui in Andaluzia. Gazpacho andaluz este o supa tipica a spaniolilor restaurant-valencia-spaniol3preparata din legume pasate si care se serveste, surpriza, rece. Este ca un fel de crema de legume rece, dar ceva mai satioasa. Eu una sunt fan. Alte variante traditionale spaniole sunt sopa de ajo – cu usturoi, sopa de marisco – de fructe de mare si sopa de cebolla – cu ceapa si cascava, care desi nu suna atragator, sunt foarte bune. Daca vreti ceva clasic si nu va riscati, exista in meniu si supa de rosii clasica – sopa de tomates.

Daca nu ati incercat pana acum paella, nu este o ocazie buna pentru a incerca una acum. Paella este, pentru cine nu a incercat inca, o specialitate traditionala spaniola pe baza de orez si legume la care se adauga alte ingrediente in functie de tipul de paella pe care il incercati. Paella de la Valencia – Casa Spaniola – nu este insa, in opinia mea cel putin, una dintre cele mai reusite.

La capitolul carne, alas de pollo sunt preferatele mele – aripioarele de pui pregatite in stilul spaniol, crocante si cu crusta de miere. In orice caz, exista preparate de pui, porc si vita pentu toate gusturile. La capitolul peste si fructe de mare spaniolii sunt “tatici”, deci veti avea de unde alege. Va recomand cu caldura salmon a la valencia – somon la cuptor cu costita si sunca.

La desert, veti putea testa deserturile spaniole traditionale sau mai putin traditionale. Foarte bune si deosebite mi se par, mie una, bananele caramel cu inghetata si nucile caramel cu salata de fructe.

In locul painii cu care suntem obisnuiti la masa, in meniu veti gasi tostadas – parestaurant-valencia-spaniol4ine prajita cu diferite ingrediente. Variante de tostadas delicioase ar fi pan de ajo – cu usturoi, marinero – cu anchois, pasta de masline si verdeturi, pan a la catalana con jamon serrano – cu rosii si sunca spaniola si pan de olivas negras – cu masline negre.

Nu are sens sa discutam mult despre bauturi. Primul lucru pe care trebuie musai sa il beti in Casa Valencia este sangria la carafa. Pentru cei care nu au incercat, sangria este un punch de vin cu fructe feliate si coniac. Si vinul spaniol este de incercat, dar preturile pot fi usor deranjante: Gran vina sol, Sangre de torro sau Don Simon.

Cum suntem serviti in restaurantul spaniol Casa Valencia?

Servirea este foarte prietenoasa in restaurantul Valencia, lucru specific si al spaniolilor si zonei mediteraneene in general. Chelnerii sunt simpatici, prompti si va puteti baza pe recomandarile lor, daca nu stiti ce inseamna vreun fel de mancare sau cu ce s-ar putea combina cel mai bine.

Cash or credit? Cum sunt preturile in restaurantul spaniol Casa Valencia?

Preturile sunt mari, nu va veti lasa portofelul pe acolo, dar nici nu trebuie sa va asteptati la scoruri super acceptabile. Un aperitiv costa intre 15 si 25 RON. O supa costa intre 9 si 15 RON. Paella costa intre 25 si 35 RON. O portie de peste costa intre 25 si 45 RON, iar o friptura merge intre 15 si 30 RON. Un desert se invarte intre 8 si 15 RON. Daca sunteti 2 persoane, veti cheltui probabil in jur de 200 RON, mergand spre 250 daca va incumetati si la minunata sangria.

Cand sa venim la restaurantul spaniol Casa Valencia?

Restaurantul Valencia este un restaurant potrivit pentru o cina romantica, o conversatie intima intre prietene sau o iesire relaxanta cu familia.restaurant-valencia-spaniol5

Unde gasim restaurantul Valencia?

Daca v-am convins sa incercati restaurantul spaniol Valencia, adresa acestuia este str. Dr. Leonte nr. 12, sector 1, Bucuresti, zona fiind in spatele Spitalului Municipal. Rezervari se pot face la numerele de telefon 021 – 312 81 96 si 0722 204 884. Programul este zilnic intre orele 12:00 si 23:30.

Fotografiile au fost realizate in restaurantul Casa Valencia de catre fotografa Dana Roteanu pentru KoolHunt.ro. Preluarea neautorizata de echipa KoolHunt.ro a acestor poze este interzisa.

    photo of Casa  {$surname} Casa Valencia
    Program: zilnic intre orele 12:00 si 23:30.
    Adresa: str. Dr. Leonte, nr. 12
    Bucuresti , Sector 1 , Romania
    Telefon: 021–312 81 96; 0722 204 884
    Map of <b>Program:</b> zilnic intre orele 12:00 si 23:30.
    Yahoo Map - Live Map


2 comentarii »

  • Valeria said:

    Salut!

    Cautam un restaurant cu specific spaniol in Bucuresti. L-am gasit pe Internet decat pe acesta…
    Atmosfera din cate vad in poze para intr-adevar cu specific autentic spaniol. la fel si meniul….
    M-a deranjat insa comentariul despre vinurile pe care le poti servi si preturile la care vin ele… Ideea este ca Don Simon si Sangre de Torros sunt cele mai ieftine vinuri din Spania, le poti gasi in supermarketuri la 1,5 pana in 3 Euro.
    Vinurile bune din spania vin din podgorii precum: Marques de Caráquez, Ribera del Duero – Rioja… Poate ar fi momentul ca pentru preturile despre care vorbiti sa oferiti si in vin bun ;)
    In rest, poate ajung pe acolo :-)

    Toate bune!

  • Topul celor mai bune restaurante din Bucuresti | Koolhunt.ro - Vezi Bucurestiul cu alti ochi said:

    […] Restaurantul Valencia, casa spaniola, este unul dintre cele mai vechi restaurante private din Bucuresti, traditia sa datand deja din anul 1994. Valencia incearca, atat prin decoruri, cat si prin meniul specific sa recreeze ce este mai bun din atmosfera specifica spaniola si din aerul mediteranean semi-lipsit de griji. Din pacate, la capitolul mancare pur si simplu nu au nici in clin, nici in maneca cu bucataria spaniola. Atmosfera insa este foarte reusita. Citeste mai mult. […]

Spune-ne parerea ta! Poti arunca cu rosii sau ne poti aproba, ramanem oricum prieteni. Si speram ca si tu sa ramai alaturi de noi.

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Sa stii ca apreciem atunci cand esti dragut si nu ne spui cuvinte urate nici daca le meritam. La fel si ceilalti cititori ai nostri.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.

*