Home » Teatru

Nimeni nu-i perfect… din fericire

16 May 2013 scris de 1 comentariu

nimeni-nu-i-perfect1  Nimeni nu-i perfect este o comedie romantica, usoara, in regia marelui Radu Beligan, ce se joaca la Casa de Cultura, locul unde a fost reprezentata pentru prima oara in Romania.

Scena este impartita in doua: o parte este reprezentata de biroul Editurii „Iubirea”, iar cealalta, de apartamentul mic al familiei lui Leo. Piesa incepe printr-un joc de lumini ce prezinta decorul simplu si modest.

„Dragostea este o loterie, dar ca sa castigi trebuie sa joci”

Povestea este simpla: Leo (Silviu Biris), un tata divortat, isi creste singur fiica (Florentina Tilea) si are si grija tatalui sau, un batranel afemeiat, haios si pus tot timpul pe sotii (Eugen Cristea). Leo este un statistician plictisitor, obsedat de meseria sa, in aparenta perfect normal, dar viata sa plina de probleme se condimenteaza in momentul in care se hotaraste sa-si rotunjeasca veniturile. In timpul liber, scrie romane de dragoste si, dupa cateva incercari nereusite de a publica, norocul ii surade intr-o zi cand editura „Iubirea” decide sa-i accepte romanul.

Afis-Nimeni-nu-i-perfectSituatia pare simpla pentru Leo, numai ca editoarea, Harriet (Andreea Sofron) a devenit usor misandra in urma experientelor traite si nu accepta decat romane „scrise de femei, despre femei, pentru femei”. Ce poate face Leo acum?! E simplu, devine Mary Banbury. Numai ca Harriet trebuie sa o intalneasca pe Mary pentru a-i inmana cecul si atunci Leo nu poate decat sa se travesteasca, spre deliciul publicului, si sa devina Mary. Intalnirea cu Harriet il face pe Leo sa se gandeasca la posibilitatea de a se indragosti din nou si de a iesi din monotonie, insa cum sa-i spuna acum adevarul misandrei editoare, fara sa o faca sa-l deteste si mai tare?! Cum  va iesi din situatia creata, „timidul si sleampatul statistician”, veti afla doar la Centru Cultural pentru UNESCO Nicolae Balcescu.

Despre actori, sunt multe de spus si toate de bine: pe Silviu Biris l-am vazut pentru prima oara pe scena, recent, la ArCuB, in piesa Doua povesti de amor, si am ramas placut impresionata. Acum, in Nimeni nu-i perfect! mi s-a parut de-a dreptul senzational: l-a jucat destul de credibil pe Leo, tatal divortat si impovarat de greutatile zilnice, si a fost savuros ca Mary Banbury. Eugen Cristea este Tom, un batran atat de afemeiat incat si de la azil a fost dat afara, insa destul de cuceritor in siretenia sa. Florentina Tilea, actrita a Teatrului National, este Dee Dee, adolescenta razvratita, care comploteaza tot timpul cu bunicul, spre disperarea tatalui. Si, in final, Andreea Sofron o pune in scena destul de bine pe Harriet, editoarea incantatoare. Si cum toate aceste nume au stat sub bagheta lui Radu Beligan, cred ca pot spune ca actorii au fost cel mai puternic atu al piesei.

nimeni-nu-i-perfect2Unde vedem Nimeni nu-i perfect

Piesa se joaca in prezent la Centrul Cultural pentru UNESCO „Nicolae Balcescu”, pe strada 11 iunie, foarte aproape de Piata Unirii. Programul este aici, si daca „nimeni nu-i perfect”, va garantez totusi macar o seara perfecta la teatru.

Pozele au fost furnizate de Centrul Cultural pentru UNESCO „Nicolae Balcescu”

1 comentariu »

  • Foxcrawl said:

    piesa e marfa, se merita vazuta:)

Spune-ne parerea ta! Poti arunca cu rosii sau ne poti aproba, ramanem oricum prieteni. Si speram ca si tu sa ramai alaturi de noi.

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Sa stii ca apreciem atunci cand esti dragut si nu ne spui cuvinte urate nici daca le meritam. La fel si ceilalti cititori ai nostri.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.

*