Home » Teatru, Timp liber

Nils’ Fucked Up Day – Un “What if….” al alegerilor pe care le facem

23 July 2012 scris de Niciun comentariu

Unde? In Green Hours, la teatrul LUNI care produce si sprijina productii teatrale independente. Am auzit de Nils’ Fucked Up Day de N ori dar nu mi-am facut pana saptamana trecuta timp si drum sa o vad. M-am dus intr-o miercuri, dupa munca,  fara asteptari, nici intrebari, nici curiozitati, doar cu mintea deschisa pentru experiment, asa cum m-a obisnuit teatrul Luni de la Green Hours.

Am fost putini spectatori – vreo 10? Era cald afara si probabil lumea era la terasa pe Lipscani sau la mall. Si ce daca? Actorii tot au jucat, chiar si pentru cativa oameni si au facut-o foarte bine. Sper insa ca nu i-am dezamagit noi, cei putini care am venit sa ii vedem.

Actorii, toti tineri, cunoscuti, ciudati ca aparitie si mai ciudati ca dialog m-au hipnotizat. Au jucat cu tupeu, intr-o romano-engleza impecabila, cu umor si mai ales cu talent.

Nils’ Fucked Up Day e o prezentare neconventionala a alegerilor pe care le facem si a posibilitatilor pe care ni le dau ele: “What if …? as fi ales altceva, unde as fi fost azi? Textul are grija sa te re-starteze la fiecare cateva minute, sa iti schimbe realitatea si sa incepi sa traiesti inca o data, dar altfel, poate mai bine sau mai rau.

O ploaie de reactii si comentarii vei strange in tine urmarind piesa: “Wow”, “ce?”, “de ce?”, “ Hai, maaa !” , “ce bine vorbeste engleza ! ”, “ce ghinion are”, “arata bine, Radu”, “mi-a bagat lanterna in ochi”, “sper ca nu s-a terminat… ”, “ce schimbare ”, “si eu m-am gandit la asta”.

Daca insa esti una din acele persoane care cand aude “FUCK”, “FUCK YOU”, “FUCKED UP” si altele, iti pui mana la gura, faci ochii mari, exclami “WOW”, tusesti usor si te simti violata verbal, cu siguranta vei adauga: e vulgara, obscena, tinerii din ziua de azi… Mai bine nu veni la piesa. Nu te ajuta si nu ii ajuta nici pe actori. Densitatea de injuraturi este destul de mare in acest spectacol. (V-am avertizat!)

Piesa este scrisa si regizata de Peca Stefan si joaca: Radu Iacoban, Catalin Babliuc, Madalina Ghitescu, Ilinca Manolache si Tudor Aaron Istodor; VJ: Cinty Ionescu.

Piesa lui a castigat concursul dramAcum (2002), a fost publicata de biblioteca Teatrul Imposibil (2005) si a fost prezentata la New Writing Bienalle in Wiesbaden (Germania, 2006).

Nils’ Fucked Up Day e un MUST-HAVE  teatral si un deliciu actoricesc care  te intoarce pe toate partile, te seduce si te abandoneaza in lumea mare.

Evenimentele artistice incep efectiv, la Green, cu 15 – 30 minute dupa ora anuntata pentru ca publicul sa isi poata comanda la bar ceea ce doreste. Daca piesa e intr-o miercuri, e zi dedicata nefumatorilor. Bilete va puteti rezerva la teatru@greenhours.ro – raspund foarte repede la emailuri.

Credit foto: Cristina Soiman

Spune-ne parerea ta! Poti arunca cu rosii sau ne poti aproba, ramanem oricum prieteni. Si speram ca si tu sa ramai alaturi de noi.

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Sa stii ca apreciem atunci cand esti dragut si nu ne spui cuvinte urate nici daca le meritam. La fel si ceilalti cititori ai nostri.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.

*