Home » Localuri, Restaurante

Restaurant Museum – arta pe pereti si in farfurie

13 November 2011 scris de 1 comentariu

KoolRank: 7.5/10

– atmosfera si design interior: 7.5/10

– meniu: 7.5/10

– servire: 7/10

– preturi: 7.5/10

In boemul cartier Cotroceni, in vila care acum ceva timp gazduia restaurantul Silviu’s s-a deschis acum un muzeu. Museum, pe numele lui, imbie clientii cu gastronomie fina. Aceasta imagine poate ca reprezinta pentru unii dintre noi o farfurie extrem de mare frumos “decorata” cu ceva comestibil, ceva obtinut in urma unor indelungi procese de macerare, maturare, reductie, marinare si in cele din urma “montare” intr-o cantitate simbolica pe sus-numita farfurie, alaturi de hieroglife din sos.

Ei bine, la Museum avem de-a face chiar cu un loc in care putem manca ceva fin, dar intr-o cantitate satisfacatoare, fara sa ne facem probleme ca trebuie sa comandam 5-6 feluri de mancare pentru a astampara arsurile de foame.

Care-i atmosfera la Museum si cum sta la capitolul design interior?

Atmosfera este extrem de clasica si simpla, fara sa surprinda prin nimic spectaculos. Doar tablourile de pe pereti ne trimit discret cu gandul catre arta. Mesele, scaunele si aranjamentele sunt insa ca in orice alt restaurant, adica nu iti amintesti prea bine cum era dupa ce ai plecat de acolo.

Exista saloane separate pentru fumatori si nefumatori, ceea ce reprezinta un plus fata de localurile unde intreg spatiul este “dedicat” fumatorilor. Muzica se integreaza si ea atat de bine in peisaj incat nu iti amintesti ce era, dar stii ca zgomotul de fundal era placut. Salonul de nefumatori este poate un pic prea mic fata de cel de fumatori, avand doar 4 mese, insa intr-o vineri seara la orele 20 localul nu gemea de lume, asa ca trecem cu vederea.

Ce mancam si bem bun in restaurantul Museum?

Meniul de la “muzeu” reuneste intr-adevar ingrediente fine, deja oarecum la moda in restaurantele cu antren: rucola, ulei de trufe, seminte de pin, carne de rata, rosii uscate, oua de prepelita, gorgonzola. Deja e destul de greu sa fii un restaurant care se respecta si sa nu oferi macar trei-patru dintre aceste ingrediente :) .

Varietatea meniului este moderata, semn ca, dupa cum mai povesteam, bucatarul stie la ce se pricepe cel mai bine si nu simte nevoia sa epateze intr-un meniu de 40 de pagini: avem de-a face cu antreuri, feluri principale, peste si desert. La capitolul antreuri, combinatii fine: carpaccio de vitel, rosii uscate si rucola, salata cu piept de rata afumat, andive si piersici coapte, salata cu muguri de pin, cuburi de gorgonzola si piept de pui dar si humus si zacusca.

Felurile principale acopera o gama larga de tipuri de carne – vita, vitel, berbecut, porc, pui si foarte multe “variante” de rata (ceea ce am intalnit mai putin in localurile “degustate” pana acum): piept de rata cu cirese si sos Porto, ficat de rata, pulpa de rata confiata cu sos de ghebe. Toate preparatele principale vin impreuna cu cartofi frantuzesti cu nucsoara si smantana.

Categoria de peste include doar cateva feluri: biban, somon, fructe de mare, barbun, scoici si dorada. Destul de cuprinzator pentru un restaurant al carui specific nu este in mod expres pescaresc.

Categoria desert include prezente clasice: cheesecake, tarta calda cu mere si inghetata de nuci, ecler cu ciocolata, nougat glacé.

Eu am incercat pieptul de rata cu visine si sos Porto: o minunatie absoluta. Se simtea cum sosul de visine usor acrisor patrunsese in carnea (ceva mai grasa) de rata, dandu-i o aroma de usor afumat-usor dulce. O portie extrem de generoasa, asezonata cu un cub de cartofi frantuzesti extrem de cremosi, nu la fel de generos ca si rata, dar indestulatori. Salata cu piept de rata afumat, andive si piersici coapte pe care am servit-o ca aperitiv a fost extrem de echilibrata, pieptul de rata fiind prezent intr-o cantitate chiar satisfacatoare. Fin si gustos, in combinatie cu piersicile coapte si cu frunzele de salata eisberg extrem de proaspete, pieptul a fost intr-adevar piesa de rezistenta a salatei, si nu doar un accent. Legumele la gratar pe care le-am cerut alaturi de pieptul de rata au fost foarte usor atinse de gratar, se simtea inca aroma de dovlecel si vanata, neacoperita de uleiuri sau mirodenii in exces.

La desert am incercat si aici un cheesecake: extrem de fin, bine completat de dulceata de visine, dar poate putin cam dulce pentru aceasta combinatie. Ar fi fost mai binevenit un sos mai acrisor pentru un cheesecake atat de dulce (de zmeura sau fructe de padure sau lamaie) sau ceva mai putin zahar in cheesecake. Tarta calda cu mere insa (pentru care trebuie sa astepti in jur de 15 minute intrucat este preparata pe loc) a fost asa cum trebuia: merele fierbinti, aluatul foietaj cald iar inghetata de nuci numai buna pentru a se topi peste. Destul de mare portia insa, mai ales dupa un antreu si un fel principal.

La capitolul bauturi avem de-a face cu o lista de vinuri destul de extinsa, in cea mai mare parte romanesti: ambii printi sunt prezenti in meniu (si Mircea si Matei), au toate vinurile produse de crama Ceptura (inclusiv minunatul Terra Romana rose, laudat de unii cunoscatori drept cel mai bun rose romanesc), deci sigur nu vom pleca de la Museum insetati.

Cash or credit? Cum sunt preturile in restaurantul Museum?

Preturile sunt moderate: nu mici, dar justifica deplin calitatea preparatelor servite. Antreurile penduleaza intre 17 lei si 29 de lei, cu un pret mediu pentru o salata de 23 de lei. Felurile principale incep de la 26 lei pentru un piept de pui, ating o medie in jurul valorii de 40 lei pentru un piept de rata dar merg chiar pana la 70 de lei pentru un ficat de gasca sau un muschi de vita. Deserturile au un pret unic de 12 lei, putin cam mult pentru gustul meu, dar se pare ca a devenit deja o regula sa pozitionezi un desert peste 10 lei, chiar daca el nu include cine stie ce manopera complexa sau ingrediente nobile.

Cum suntem serviti in restaurantul Museum?

Serviciile sunt destul de prompte, prin nimic spectaculoase. Personalul este extrem de políticos, deci nu poate fi vorba de familiaritati nejustificate. Am asteptat putin cam mult pana sa vina bauturile atunci cand ne-am asezat la masa, dar am trecut cu vederea pentru ca ne-au facut o sugestie de vinuri care ne-a incantat.

Cand sa mergem la Museum si pentru ce fel de ocazii este potrivit?

Pentru un pranz sau o cina de afaceri, Museum este locul ideal. Suficient de intim prin atmosfera, extrem de rafinat prin preparate. Merge si pentru o cina romantica, desi poate parea usor pretentios prin caracterul extrem de clasic al decorului.

Unde gasim restaurantul Museum?

Museum este pe una dintre strazile cu nume de doctori din cartierul Cotroceni, mai precis pe Strada Dr. Clunet la nr 15. Ar fi bine sa faceti o rezervare la numarul 021-411 91 28 in cazul in care alegeti locatia pentru un eveniment mai formal. Nu ratati pieptul de rata!

Fotografiile au fost realizate in restaurantul Museum de Andreea Badescu pentru KoolHunt.ro. Preluarea acestor poze fara acordul echipei KoolHunt.ro este interzisa.

    photo of Restaurant  {$surname} Restaurant Museum
    Adresa: Str. Dr. Clunet nr. 15
    Bucuresti , Romania ,
    Telefon: 021 - 411 91 28
    Map of
    Yahoo Map - Live Map


1 comentariu »

Spune-ne parerea ta! Poti arunca cu rosii sau ne poti aproba, ramanem oricum prieteni. Si speram ca si tu sa ramai alaturi de noi.

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Sa stii ca apreciem atunci cand esti dragut si nu ne spui cuvinte urate nici daca le meritam. La fel si ceilalti cititori ai nostri.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.

*