Home » Concerte

Lights Out! in Control – De la Cluj vine energia

10 May 2013 scris de Niciun comentariu

lights-out-control-clubDe fiecare data cand am spus ca ma duc sau ca am fost la concert Lights Out! reactia a fost mereu cam aceeasi: cine sunt ei?  Raspunsul scurt ar fi ca sunt (probabil) cea mai mare revelatie muzicala autohtona a acestui an.

Clujeni, veniti sa agate bucurestenii

Raspunsul lung incepe in 2010, in Cluj, cand proiectul Lights Out! incepea sa prinda contur, in formula: Teo Retegan (vocal si clapa), Andrei Bobis (chitara), Andrei Sincraian (chitara) si Oana Popa (tobe). Inceputul a fost mai domol, insa, odata premiul pentru popularitate primit la a doua editie de byron | Rock Your High School, trupa s-a bucurat de o vizibilitate din ce in ce mai mare. Astfel, au ajuns sa cante in deschiderea unor importante trupe romanesti, cat si internationale (cum ar fi O. Children ori Chew Lips). Pe pagina lor de Facebook, Lights Out! isi denumeste stilul ca fiind “Hypnagogic Daydream Indie Rock”, insa mie mi se pare mai simplu sa zic ca le iese un indie psihedelic absolut hipnotizant.

Trebuia sa ma conving cu ochii si urechile mele ca tineretul nostru poate sa faca asemenea sunete, iar norocul s-a intamplat in seara de 30 aprilie, la Club Control. La inceput, publicul era destul de restrans, insa la 5 minute dupa ce au inceput sa cante s-a umplut intreaga sala Berlin.

Pasiune si electricitate

De indata ce au inceput, am fost fascinata de tineretea oamenilor pe care ii vedeam pe scena, dar mai ales de dedicarea care se citea pe fata lor. Un concert iese bine cand energia e pozitiva de ambele parti, iar cei 4 muzicieni m-au lasat fara cuvinte tocmai prin pasiunea pe care o aratau. Era ca si cum totul merge absolut natural, fara scenarii prea complicate.

Despre playlist nu se pot spune foarte multe lucruri, dat fiind faptul ca istoria lor scurta nu a cuprins foarte mult material, insa toata muzica a fost cantata exact cum trebuia: cu energie, pasiune si pricepere.

Momentan, Lights Out! sunt in continuare in turneul “We Are Wayfaring”, ajungand sa cante chiar si in Ungaria si Cehia. La Bucuresti nu se stie cu exactitate cand se mai intorc, insa avem promisiunea lor ca se va intampla destul de curand, asa ca fiti atenti si pe urmatorul nu-l ratati!

Foto credit: Manuela Dospina – poza preluata de la pagina de Facebook a trupei Lights Out!

Spune-ne parerea ta! Poti arunca cu rosii sau ne poti aproba, ramanem oricum prieteni. Si speram ca si tu sa ramai alaturi de noi.

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Sa stii ca apreciem atunci cand esti dragut si nu ne spui cuvinte urate nici daca le meritam. La fel si ceilalti cititori ai nostri.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.

*