Home » Localuri, Restaurante

Restaurant thailandez Kunnai – colt de rai gastronomic ascuns in Bucuresti

4 February 2013 scris de 2 comentarii

restaurant-kunnai1KoolRank: 9/10

– atmosfera si design interior:  9.5/10

– meniu: 9/10

– servire: 9/10

– preturi: 9/10

Prima senzatie pe care o traiesti cand patrunzi in restaurantul Kunnai, este ca viata e frumoasa. Localul este o bijuterie care reuseste sa incante toate simturile: lumina blanda, muzica mangaietoare, personal cald, mancare incitanta.

Care-i atmosfera la Kunnai  si cum sta la capitolul design interior?

Atmosfera este atat de atent si bine creata, incat sunt sanse sa uiti ca esti in Bucuresti si sa crezi ca esti undeva intr-un colt ferit de lume, intr-un templu in care timpul nu mai curge. Decorul realizat de catre artistul Aran Chankasem este minimalist, imbinand simplitatea unui gri de culoarea stancii cu accente opulente de auriu. Eleganta prin simplitate, cum altfel?

Ce mancam si bem bun in restaurantul Kunnai?

restaurant-kunnai2Meniul este o calatorie catre tinuturi indepartate, caci nu doar denumirile sunt exotice, ci mai ales ingredientele. Mandria bucatariei thailandeze sunt, pare-se, mirodeniile si felul in care artistul-bucatar le combina intre ele pentru a obtine alchimia finala. Pornind de la celebrul chilli si continuand cu clasicul usturoi sau ghimbir, paleta de “artificii” se imbogateste cu numeroase personaje pe care ne e dat sa le gustam mai rar: turmeric, esalote, busuioc dulce, lemongrass si galanga.

Meniul este structurat in cateva categorii mari: antreuri, supe, salate, curry, noodles, stir-fry si desert, insotit fiind de un amplu meniu de bauturi.

Categoria de antreuri cuprinde varietati de “pachetele” cu denumiri care mai de care mai inedite, pe care nu voi incerca sa le reproduc in varianta thailandeza, caci in romana suna mai sugestiv: saculeti-auriti, cosulete aurite, prajituri cu creveti, rulouri-de-padure sau parada satay. Eu am incercat rulourile-de-padure si am fost suprinzator de energizata de amestecul de plante in interiorul carora se ascundeau parsiv bucatele de pui la gratar si castravete crocant.

restaurant-kunnai3Amatorii de supa pot servi o supa cu fructe de mare, cu cocos, cu omleta sau cu vita. Asa cum va asteptati, unele pot fi extrem de picante, asa ca pregatiti-va sa beti multa apa sau cereti orez atunci cand primiti supa.

La felul principal am incercat un curry de rata cu chilli rosu (cel mai picant din categoria de curries) si un stir-fry de pui cu busuioc. Ambele servite cu orez jasmine din belsug, pentru ca, si daca nu este precizat in meniu gradul de picanterie al preparatului, asteptati-va sa fie putin iute. Curry-ul de rata a fost o nebunie de texturi: felii fine de piept de rata ascunse in sosul catifelat de curry rosu, alaturi de bucati de ananas, struguri si rosii cherry. Gustul cremos, in contrast cu textura proaspata a ananasului sau a strugurilor, completat de iuteala de chilli rosu, va vor creste temperatura si consumul de orez si apa. Chiar daca portia pare mica, nu va speriati. Veti vedea ca portia este mai mult decat indestulatoare.

Puiul cu bambus  si sos de stridii a fost si el picant, dar mai dulceag si mai aromat decat pieptul de rata. Orezul este servit din partea casei si, spre deosebire de alte locuri, aici nu veti gasi niciun fel de paine. Asta ca sa stiti ca va veti scufunda cu totul in cultura si bucataria thailandeza, unde se folosesc doar lingura si furculita, aceasta din urma fiind manevrata cu mana stanga doar pentru a “umple” lingura.

restaurant-kunnai4Desertul a fost paradisiac si foarte pe placul meu, in sensul ca a pastrat dulceata naturala a ingredientelor, fara sa le innece sub adaosuri de zahar. Intre orezul lipicios cu licii si tortul de banana, as recomanda oricand oricui cu caldura pe cel din urma. Textura cremoasa si culoarea care nu da de gol ingredientul pana in momentul in care il gusti sunt o surpriza delicata. Ceea ce nu inseamna ca orezul lipicios, colorat si indulcit cu discretie si asezonat cu licii este mai prejos. Ambele sunt representative pentru finetea acestui tip de bucatarie si priceperea maestrului Chef Songrit.

La categoria bauturi am servit un prosecco rose, absolut delicious, lejer si atat cat trebuie de sec. Puteti opta insa si pentru o varietate de vinuri, vodka sau bauturi spirtoase. Iar daca sunteti cu masina, aveti la dispozitie o gama larga de sucuri din fructe sau limonada.

Cum suntem serviti in restaurantul Kunnai?

restaurant-kunnai5Cel mai cuprinzator raspuns este: exceptional. Cu exact atata atentie cat este necesara, cu profesionalism, cu recomandari si cu un zambet autentic, mai ales daca ne referim la creatoarea acestui colt de rai, doamna Anne Ampawan. O veti vedea  cu siguranta “plutind” printre mese, ba chiar in mijlocul personalului din bucatarie, montand preparatele pe farfurie sau amestecand in diverse recipiente alchimice. Si va veti molipsi de energia pozitiva pe care o emana aceasta faptura delicata.

Cash or credit? Cum sunt preturile in Kunnai?

Preturile sunt in gama superioara, caci orice preparat incepe pe la 30 de lei si ajunge pana in jur de 45 de lei. Antreurile costa 25 sau 30 lei, salatele 35 lei, curry-urile si stir fry-urile intre 35 si 45 lei, iar desertul are pret unic de 35 lei. Un pahar de prosecco va costa incepand cu 25 lei, in functie de culoare, iar o limonada costa 16 lei. Per total, o masa bogata in senzatii, dar si in preparate, pentru doua persoane, poate ajunge cu usurinta la 300 lei. Dar merita cu  siguranta. Veti dori sa va intoarceti cat mai des, garantat.

Cand sa mergem la Kunnai si pentru ce tip de ocazii este potrivit?

restaurant-kunnai6 Kunnai se deschide pentru pranz, incepand cu ora 12 p.m., si isi asteapta clientii pana la 12 a.m. Este cu siguranta potrivit pentru intalniri romantice, mai ales daca cereti  masa de langa fantana. Dar si intalnirile de business pot avea success acolo, mai ales ca atmosfera va va umple de energie pozitiva.

Unde gasim restaurantul Kunnai?

Pe Strada Copilului la nr 6-12, in vecinatatea unui linistit parc din zona Domenii. Faceti neaparat o rezervare la numerele 0 722 687 343 / +40 722 687 454 .Este un must try!

Fotografiile au fost realizate de Andreea Badescu in restaurantul Kunnai pentru KoolHunt.ro. Preluarea acestor poze fara acordul echipei KoolHunt.ro este interzisa.

    photo of Restaurant {$surname} Restaurant Kunnai
    Program: M-D: 12:00 - 24:00
    Adresa: Strada Copilului, nr. 6-12
    Bucuresti , Sector 1 , Romania
    Telefon: 0722 687 343; 0722 687 454
    Map of <b>Program</b>: M-D: 12:00 - 24:00
    Yahoo Map - Live Map


2 comentarii »

  • Topul celor mai bune restaurante din Bucuresti | Koolhunt.ro - Vezi Bucurestiul cu alti ochi said:

    […] Restaurant thailandez Kunnai – KoolRank: […]

  • Bogdan D. said:

    Am fost cu un prieten aici intr-o seara, in urma cu mai bine de o luna de zile, si am fost placut impresionati. Nu mai stiu exact ce am comandat (am scris atunci un review, dar dintr-un motiv sau altul, nu s-a publicat).
    In linii mari, este o experienta unica, o desfatare a simtului gustativ, fara nici o legatura cu restaurantele tailandeze mai modeste pe care le intalnim in strainatate.
    Pe scurt – preparate gourmet, decor modern dar atent elaborat si cu tenta exotica, servire ireprosabila, preturi mari dar rezonabile pt. ceea ce se ofera.
    De revenit pt. ocazii speciale si nu numai.

Spune-ne parerea ta! Poti arunca cu rosii sau ne poti aproba, ramanem oricum prieteni. Si speram ca si tu sa ramai alaturi de noi.

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Sa stii ca apreciem atunci cand esti dragut si nu ne spui cuvinte urate nici daca le meritam. La fel si ceilalti cititori ai nostri.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.

*