Home » Concerte

Hello, Selah! – concert Selah Sue

27 September 2013 scris de Niciun comentariu

concert-selah-sueRecunosc, inainte de a ajunge la concert, stiam doar 3 piese ale artistei belgiene, insa acum toate vor face parte din playlistul meu. La cei 24 de ani ai sai, Selah are o voce atat de unica si de “grava”, atat de “jucausa” si de clara, incat timbrul ei este inconfundabil, si nici nu este de mirare ca ascensiunea tinerei a fost una rapida, de la albumul de debut  “Selah Sue” lansat in 2011, pana in prezent.

Selah Sue a revenit anul acesta la Bucuresti, ea fiind prezenta pentru prima data in Romania in cadrul festivalului B’ESTFEST Summer Camp unde, cu siguranta, a fost la fel energica ca si acum. Atat de mult mi-a placut atitudinea ei pozitiva, felul in care a comunicat cu publicul printr-un salut de inceput (“Buna seara, Bucuresti!”) si o pronuntie foarte buna pentru un artist international, iar apoi a continuat cu mici intrebari precum “Ce mai faceti?”; mi-au placut si miscarile degajate pe care le facea pe scena, tinuta simpla, alb & negru, dar eleganta, in ton cu parul prins intr-un coc neglijent, cu accente retro, dar mai ales stilul ei muzical.

Piesele artistei sunt o combinatie inedita de soul, raggae, jazz si R&B, combinatie pe care daca nu ai asculta-o ai spune probabil ca este imposibil sa iasa ceva bun din ea. Ei bine, ritmul melodiilor artistei Selah Sue este de-a dreptul incantator, incitant, exploziv, neasteptat si o multime de alte adjective din acest “repertoriu”. Sunt piese atat de..melodioase, balade pe care le-ai putea asculta ore in sir, dar si piese care sa te ridice de pe scaun, cum ar fi Raggamuffin sau Crazy Vibes. Pe scena din Arenele Romane – unde a fost organizat concertul- s-au facut auzite si Mommy, Always Home, Fyah, Fyah, On the run, precum si hiturile This World sau Summertime, piesa pe care artista a incheiat show-ul.

Si, nu trebuie sa uitam de cei de la Moonlight Breakfast care au cantat in deschidere. Punctuali, acestia au aparut in fata publicului la ora 20 si timp de o ora ne-au incantat cu ritmurile lor electro, jazz, disco, soul & co., pregatind atmosfera pentru Selah Sue. Mi s-a parut o alegere potrivita deoarece pe alocuri cele doua soliste se aseamana, din punctul meu de vedere. Hard times, Silent Disco, Play, One Chance, Go on, See me sau Shout, acestea au fost o parte din melodiile cantate de Cristina, singura prezenta feminina din trupa, alaturi de Bazooka, Adi si “Printu”.

Un alt moment dragut pentru mine a fost cand, la intrare, la casa unde se ofereau invitatiile si acreditarile de presa, unul dintre organizatori m-a recunoscut dupa nume, facand analogia cu o recenzie facuta de mine pentru concertul Slash. Feeling happy and appreciated J.

Pe scurt, ma bucur cum am incheiat weekendul, cu Selah Sue in timpane si cu o “portie” de dans.

Spune-ne parerea ta! Poti arunca cu rosii sau ne poti aproba, ramanem oricum prieteni. Si speram ca si tu sa ramai alaturi de noi.

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Sa stii ca apreciem atunci cand esti dragut si nu ne spui cuvinte urate nici daca le meritam. La fel si ceilalti cititori ai nostri.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.

*