Home » Teatru

Hail Love – un spectacol care iti va da pofta sa locuiesti sub pielea iubitului

15 April 2013 scris de Niciun comentariu

hail-love1Cu cateva minute inainte de spectacol

Cand vin la Odeon pentru un spectacol de dans, am, de fiecare data, fluturi in stomac… poate pentru ca aici am vazut Un tango mas cu Razvan Mazilu, un spectacol care mi-a gadilat simturile.

M-am asezat in randul doi si priveam scena de la Odeon, sala Studio, incercand sa imi imaginez ce urmeaza sa se intample. Lumina s-a stins si a inceput momentul magic pe care l-am asteptat toata saptamana.

Povestea spusa prin dans

hail-love2Spectacolul incepe cu o muzica care aminteste de sunetul emis de alarmele anti-aeriene.

Povestea o stii chiar de la inceput:  O iubire cu trei personaje, doi baieti si o fata, inconjurati de teroarea razboiului si amenintati de moarte la  fiecare pas. Iubirea impartasita si iubirea fortata sunt cele care ii apropie de moarte sau le da viata.

E o poveste de iubire pretinsa cu forta, care nu are nicio sansa in fata iubirii sincere, autentice. In spectacol vedem transpuse in dans ambele forme de iubire si depinde de fiecare sa aleaga pe care o simte spusa cel mai puternic.

Tanara este un amestec de forta si sensibilitate, vulnerabila atat in fata iubitului real, evreu, unde iubirea este blanda si senzuala, cat si a celui caruia ii apartine cu forta, nazist a carui iubire este violenta si totusi, si ea, senzuala.

Asa cum suntem obisnuiti, binele invinge raul, care in acesta poveste se traduce prin: iubirea evreului este mult deasupra iubirii nazistului, caruia i se refuza accesul la sufletul tinerei pe care, paradoxal incearca sa il obtina agresandu-i corpul.

Nu exista cuvinte, doar dans. Corpul este cel care spune povestea, emotiile sunt date de miscari si mimica, amplificate de muzica tare si cu accente grave.

Iubirea fizica exprimata prin dans

Modul in care ei se iubesc fizic, transpus in dans prin miscari care aduc aminte de tango, mi-au dat pofta sa ma iubesc, cel putin la fel, si eu. Ce poate fi mai frumos decat iubita ta care parca se prelinge de-a lungul corpului tau in incercarea de a-ti intra la propriu pe sub piele, ca sa fie mai aproape de corpul tau si sa iti mai auda mai bine bataile inimii?

Un spectacol de Galea Bobeicu

Coregrafa si dansatoare, Galea Bobeicu a absolvit in 2005 Colegiul de coregrafie din Chisinau. A dansat 5 ani in Ansamblul Academic de Dansuri Populare Joc.  In 2009 a absolvit UNATC, Sectia Coregrafie, iar in 2012 Masterul in Artele Spectacolului Coregrafic la clasa profesorului Sergiu Anghel. Colaboreaza ca interpreta cu Teatrul de Opereta “Ion Dacian”, Teatrul Mic si ArCuB.

In 2012, a primit Premiul pentru cea mai buna coregrafie in cadrul Galei Absolventilor UNATC si Premiul organizatorilor in cadrul Festivalului Maratonul Teatrului Independent Bucharest Fringe, editia a doua, pentru spectacolul Hail Love.

Cine danseaza pentru noi in Hail Love?

Galea Bobeicu, Stefan Lupu, Bogdan Iacob, Tudor Razvan Morar, Vasile Marius Revnic, Lorand Erano Petruska, Marian Olteanu, Vlad Benescu. Colajul muzical este realizat de Alexandru Suciu si scenografia si costumele de  Andrada Chiriac. Hail Love este parte a proiectului Dans la Odeon, coordonat de Razvan Mazilu.

Urmatoarea reprezentatie:

La Teatrul Odeon, sala Studio, vineri, 19 aprilie, ora 19.30.

Pana atunci, cateva secvente:

Pozele au fost preluate de pe pagina spectacolului din site-ul Teatrului Odeon.

Spune-ne parerea ta! Poti arunca cu rosii sau ne poti aproba, ramanem oricum prieteni. Si speram ca si tu sa ramai alaturi de noi.

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Sa stii ca apreciem atunci cand esti dragut si nu ne spui cuvinte urate nici daca le meritam. La fel si ceilalti cititori ai nostri.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.

*