Home » Teatru

Flori, fete, filme sau baieti – dubla radiografie a casniciei

27 February 2013 scris de 2 comentarii

flori-filme-fete-sau-baieti1Asa cum autorul marturisea, este o piesa care “nu-si propune sa dezbata teme mari, universale. E doar inspirata din realitatea imediata si povestita cu onestitate.”

 “Ce vezi in filme nu are legatura cu ce se intampla in realitate”

O comedie in care fiecare replica te face sa izbucnesti in ras si surprinde in scene scurte si colorate viata a 4 personaje:  2 fete si 2 baieti, ele – prietene, ei – prieteni.

In fiecare relatie de prietenie exista unul dintre ei mai timid, care este coplesit de partener cu sfaturi si retete de erotism.

Scenele se petrec, intr-o proportie foarte ridicata, in perechi si surprind 3 etape importante din viata unui cuplu: indragostirea, casatoria si despartirea.

Dialogurile sunt spumoase, iar gesturile si manifestarile de afectiune sunt tratate cu ironie si mult haz:

flori-filme-fete-sau-baieti2Zici ca sunt poezii scrise de Robocop

Dar mie mi-au placut!

Cred ca tie ti-ar fi placut si daca ti-ar fi dat Mersul Trenurilor”

Dupa prima scena, cea a indragostirii, urmeaza viata de cuplu, in care ceea ce vezi in filme nu are legatura cu ce se intampla in realitate.

Astfel, viata de cuplu se imparte in activitati precum: uitatul la televizor, fornait, pocnit din degete si migrene, bune pretexte pentru a se eschiva de la sexul conjugal.

In final, cele 2 cupluri se despart si tocmai asistam la o piesa ciclica, in care sfarsitul seamana cu inceputul, iar goana dupa dragoste continua.

Spectacolul este usor si placut, cu un scenariu deloc plictisitor sau exagerat.

Textul piesei este scris de catre Mimi Branescu, regizata de Radu Popescu si are in distributia ei actori precum:  Alec Secareanu, Paul Ipate, Cristina Gavrus si Mihaela Alexandru.

flori-filme-fete-sau-baieti3

Unde mergem sa vedem piesa?

Piesa se joaca la Godot Cafe Teatru, iar programul il puteti consulta AICI.

Care este concluzia piesei?

Piesa este oare despre oameni care iubesc sau despre atatia dintre noi care confunda febra sexuala cu iubirea? Va lasam pe voi sa raspundeti la aceasta intrebare, mergand sa vizionati piesa.

Pozele au fost preluate de pe pagina de Facebook a actorului Paul Ipate.

2 comentarii »

  • alex said:

    Pai bine… si cand e urmatorul spectacol. Aici: http://www.godotcafeteatru.ro/spectacole-godot.html zice ca a fost.

  • Ioanina Pavel said:

    @Alex, cei de la Godot ruleaza spectacolele, asa ca va mai fi… probabil curand :) Stai cu ochii pe program sau si mai bine, aboneaza-te la newsletter-ul lor, asa vei fi la curent de fiecare data cand reimprospateaza lista de programe.

Spune-ne parerea ta! Poti arunca cu rosii sau ne poti aproba, ramanem oricum prieteni. Si speram ca si tu sa ramai alaturi de noi.

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Sa stii ca apreciem atunci cand esti dragut si nu ne spui cuvinte urate nici daca le meritam. La fel si ceilalti cititori ai nostri.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.

*