Home » Teatru, Timp liber

Fata din curcubeu sau preferi ROGVAIV?

9 October 2012 scris de Niciun comentariu

Piesa, scrisa si regizata de Lia Bugnar, a fost pentru mine prima din toamna asta. Ca un suflu nou, dupa o vara lipsita de emotia unei piese.

Nu stiu cum sa analizez profesionist o piesa de teatru, dar stiu cum sa va descriu emotiile pe care mi le-a dat si insiruirea de ganduri care a venit ca o avalansa, dupa ce s-a incheiat povestea.

M-am dus sa o vad pe aceasta fata (jucata de Tania Popa), intr-o sambata seara, in Godot.

Am o curiozitate pentru ce inchipuie Lia Bugnar si am o admiratie pentru actorii pe care ii alege: puri, completi, unici.

De data asta, aleasa a fost Tania Popa. Piesa a fost scrisa cu Tania Popa in gand, a woman show pentru o forta si un amestec de nou, vechi, romanesc si rusesc, asa cum e Tania.

Ea joaca rolul unei fete nefericite, pe care familia a parasit-o incet si trist si ea s-a transformat in prostituata. O poveste destul de des intalnita si totusi…

Imi place personajul ei pentru ca, in ciuda nenorocului, aceasta fata inca spera, inca e luminoasa si generoasa si are o inima nespus de mare. Are grija de un suflet mic, o pisicuta pe care o hraneste din putinul ei, dar careia ii daruieste mult din sufletul ei. Cum sa nu o indragesti pe fata?

Si ce daca e prostituata? Macar ea e sincera fata de ea si intelege viata poate mult mai bine decat multi dintre noi stim sa o facem.

Fata din curcubeu e opusul meu, al tau, al lor: noi suntem norocosi si ar trebui sa fim si recunoscatori.

Dupa piesa, mi-am sunat iubitul si i-am spus cat de mult il iubesc.

The end.

Cu:

– Tania Popa (fata din curcubeu)

– Marian Hancu (pian)

– Lia Bugnar (omniprezenta in piesa si totusi discreta)

Unde vedem Fata din curcubeu?

La Godot (in Centrul Vechi).

Piesa merge foarte bine insotita de un pahar de vin de visine (vinul casei, cum il numesc cei de la Godot).

PS: Stiai ca in franceza curcubeu se spune “Arc-en-Ciel”?

Acum stii!

Credit foto: Catalina Flaminzeanu

Spune-ne parerea ta! Poti arunca cu rosii sau ne poti aproba, ramanem oricum prieteni. Si speram ca si tu sa ramai alaturi de noi.

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Sa stii ca apreciem atunci cand esti dragut si nu ne spui cuvinte urate nici daca le meritam. La fel si ceilalti cititori ai nostri.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.

*