Home » Localuri, Restaurante

Restaurant Al Sapore – noua briza adriatica din Bucuresti

6 March 2012 scris de 2 comentarii

KoolRank: 8/10

atmosfera si design interior: 8.5/10

meniu: 8/10

servire: 8/10

preturi: 8/10

La o saptamana de la lansarea la apa cu VIP-uri, presa, bufet si muzici, scriem despre Al Sapore, caci am revenit c-o vizita obisnuita dupa cea din seara de gala, dedicata marii si aromelor ei felurite, culorilor varatece si cantecelor cu temperament latin. Deci…

Care-i atmosfera la Al Sapore si cum sta la capitolul design interior?

Am trecut cu bine de trotuarul neprietenos, am remarcat din nou lipsa de stil a zonei (deh, istoria recenta…) si am bunghit localul (destul de discret marcat in peisaj, noroc cu display-ul de la intrare).

Dar a meritat aventura bulevardiera pentru ca interiorul este intr-adevar frumos, este realizat de un designer profesionist care a mizat pe tonuri sidefii si a decupat sala lunguiata a restaurantului (cam ingusta, ce-i drept, fost parter comercial, ca mai toate spatiile din zona cu pricina) in separeuri ca niste scoici cu irizari rozalii, violacee si turcoaz.

Mobila alba, drapaje diafane, accesorii marine alese cu gust (nici urma de kitsch de pe la vreun bazar neaos chinezesc) completeaza un decor marin luminos, care “povesteste” vizual atmosfera unei veritabile cucina di pesce din regiunea Marche, de pe malul Marii Adriatice, intre Abruzzo si Emilia-Romagna.

Ce mancam si bem bun la Al Sapore?

Am primit de la ospatarul amabil si prompt meniuri si iPad-uri cu fotografii lamuritoare, lucru care este de apreciat, dar mai trebuie upgradat ca informatie oferita. Oricum, este  un intermezzo hi-tech care se incadreaza interesant in basmul alb-sidefiu cu farmece de sirena al locului…

Am incercat pentru inceput un Menu del Cuoco (meniul bucatarului – 150 lei) in care am remarcat creveti si calamari proaspeti, bine preparati, o nota buna si pentru salata de caracatita (35 lei). Recunosc ca mi-a facut ghidusa placere sa regasesc popularele hamsii, aici marinate si servite cu rucola (15 lei).

La Al Sapore se pot degusta delicatese marine proaspete pe care-n alte parti nu le vedeti nici macar in decor (de exemplu peste-unditar, leu de mare, aragosta, spigola – gasiti aici pestele gatit la gratar, la cuptor, la aburi ori in crusta de sare, cum va este pofta) sau combinatii inedite, specifice zonei Marche – cum este sepia cu mazare si patrunjel (25 lei).

Nu mi-au placut bruschetele (15 lei), nici la inaugurare, nici dupa. Brusc (sic!) mi-am dat seama ca bruschetele sunt overrated si mai mereu previzibile…

Pentru cei intr-adevar pasionati de gastronomia marii, Misto Al Sapore (cu peste 10 tipuri de fructe de mare si peste) – 120 lei – este alegerea ideala. Noi, mai ragateni, am ales carbonara de peste (35 lei) si risotto Al Sapore (40 lei) si nu ne-a parut rau.

Pentru carnivorii convinsi se gasesc in meniu si preparate cu prosciutto, carne de vitel si bivolita. Pasta Al Ragu (35 lei) este o alegere interesanta care spune si alte povesti culinare despre zona darnica-n arome si gusturi care este Marche. Am suras la vederea ciorbei de curcan (15 lei), poate ca margelele orataniei sunt si ele colorate de soarele din sud in culori de margean…

Desertul este cuminte, poate prea cuminte: tiramisu (25 lei), sorbetto cu diverse infratiri (15 lei), iar lista de bauturi este diversa, cu obisnuitele digestive italienesti si vinuri riverane, toate un pic peste preturile obisnuite la mal de Dambovita – apa dulce, cine-o bea (stiti continuarea).

Cash or credit? Cum sunt preturile la Al Sapore?

Este, fara indoiala, un restaurant de lux – atat prin rafinamentul culinar, nivelul preparatelor, calitatea servirii, dar si prin valoarea notei de plata… sper sa-si formeze nucleul de clienti dedicati artei culinare italiene (ea insasi o diva a gastronomiilor europene), la care sa se adauge si nou-veniti pe care sa nu-i fi speriat zona sau bugetul…

Cum suntem serviti la Al Sapore?

Personalul este amabil, nu intotdeauna pe faza cand e vorba de detalii despre preparate, dar, in mare (nu cea cu fructe…) sunt OK, sunt peste ce-am intalnit in vecini, pe lungul bulevard ce incepe la poalele marii cladiri si se termina pe la Piata Alba Iulia.

Cand sa mergem la Al Sapore si pentru ce ocazii este potrivit?

Cum ii spune si numele, Al Sapore este un loc al aromelor si culorilor, potrivit pentru a alina dorul de vacanta petrecuta pe mal de mare, pentru un brunch festiv sau pentru o cina pretentioasa. Pentru un Business Lunch mai trebuie lucrat la capitolul rapiditate, dar este o nisa care merita investigata, datorita zonei in care se afla restaurantul. Una peste alta, Al Sapore este ca o femeie frumoasa care nu-i genul tau, ca o aparitie interesanta careia ii lipseste – inca – sex-appeal-ul. Promite si – de ce nu – poate confirma. Argumente sunt destule, cati solzi pe un peste. “Pescari” sa vina, ca-n rest…

Unde gasim restaurantul Al Sapore?

Este situat pe Bulevardul Unirii la nr. 7, in apropiere de Palatul Parlamentului, la inceputul a ceea ce bucurestenii numesc Bulevardul cu fantani. Este relativ usor de gasit loc de parcare, ceea ce este, fara indoiala, un avantaj important. Datele de contact ale restaurantului sunt: tel. 0723572534, mail office@alsapore.ro, alte detalii gasiti pe site www.alsapore.ro. Programul este de la 11.00 la 22.00 in fiecare zi.

Fotografiile au fost realizate de Diana Sirghi in Restaurantul Al Sapore pentru KoolHunt.ro. Preluarea acestor poze fara acordul echipei KoolHunt.ro este interzisa.

    photo of Al {$surname} Al Sapore
    Program: L - D 11:00 - 22:00
    Adresa: Bulevardul Unirii nr. 7
    Bucuresti , Romania ,
    Telefon: 0723 572 534
    Map of <b>Program</b>: L - D 11:00 - 22:00
    Yahoo Map - Live Map


2 comentarii »

Spune-ne parerea ta! Poti arunca cu rosii sau ne poti aproba, ramanem oricum prieteni. Si speram ca si tu sa ramai alaturi de noi.

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Sa stii ca apreciem atunci cand esti dragut si nu ne spui cuvinte urate nici daca le meritam. La fel si ceilalti cititori ai nostri.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.

*