Home » Teatru, Timp liber

A Junk Tango Story – una mujer, un hombre y el tango

1 November 2012 scris de Niciun comentariu

Es la primera vez quando vado a ver una historia da Chris Simion. Da, vei vrea te duci la Buenos Aires, sa cunosti un argentinian, sa vorbesti in spaniola si sa dansezi tango dupa ce vezi piesa. Asta am simtit luni cand am fost sa vad piesa A junk Tango Story regizata de Chris Simion.

A fost o seara de lucruri pe care le fac pentru prima data: prima piesa regizata de Chris Simion (chiar ma intrebam cine este Chris Simion, cu ce se ocupa si de ce aud atat de des vorbindu-se de ea); prima data cand ii vad jucand pe Ana Sigartau si Claudiu Istodor (acum doua saptamani il vazusem pe Tudor in spectacol si acum ceva vreme pe Maia si imi propusesem sa inchid triada cu tatal); primul meu spectacol de teatru si tango.

In mintea mea nu poti sa vorbesti despre tango fara sa strecori in gand si o poveste de dragoste pe undeva, pe la inceputul sau finalul dansului. Ce e tango-ul, altceva decat o dulce armonie, plina de senzualitate si dorinta?

Barbatii sunt ca pantofii: cei care iti plac, costa!

Personajele, ea – romanca, el – argentinian se intalnesc in urma cu 20 de ani la Buenos Aires, se iubesc si se intorc la vietile lor de dinainte de el si ea. Decid sa se revada peste 20 ani undeva in Europa.

Se intalnesc si vorbesc despre tango, iubire, vin, pantofi, fluturi, tablouri, sotul ei, iubita lui, prietena ei cea mai buna, iubire, tradare, iertare si din nou iubire.

Spectatorul vede desfasurandu-se aceeasi poveste de iubire, dar la varste diferite: ei la 20 de ani, pe scena, in background, cand atingerea si dansul, tango-ul, sunt singurele mijloace de comunicare – dansand fara sa-si puna neincetat intrebari, fara frustrari si fara nevoia de a-si explica dragostea – si tot ei, 20 de ani mai tarziu, de aceasta data cerebrali, copti, cu explicatii pentru orice, certitudini si confirmari si fara dans.

Aflam de la ea ca: “Toate se intampla la timpul lor. Degeaba cerem sa se intample cand avem noi chef.” Restul nu vreau sa vi-l dezvalui pentru ca nu stiu sa povestesc atat de frumos precum o fac cei doi actori.

Unde?

La Godot Cafe-Teatru, pe Blanari la nr.14.

Actori: ANCA SIGARTAU, CLAUDIU ISTODOR

Dansatori: Catalina Bajan, Robert Bajan

Coregrafia: Carmen Cotofana

Cu participarea Tango Tangent

Scenografia: Mirela Traistaru

Regia: Chris Simion

O productie a Companiei de Teatru D’AYA

Spune-ne parerea ta! Poti arunca cu rosii sau ne poti aproba, ramanem oricum prieteni. Si speram ca si tu sa ramai alaturi de noi.

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Sa stii ca apreciem atunci cand esti dragut si nu ne spui cuvinte urate nici daca le meritam. La fel si ceilalti cititori ai nostri.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.

*