Home » Teatru

Saraiman – intre dans contemporan, stand-up comedy si muzica lautareasca

30 September 2013 scris de 1 comentariu

afis micAcest spectacol inedit, care poarta semnatura Razvan Mazilu, reuneste 3 ipostaze ce par foarte diferite: dans contemporan, stand-up comedy si muzica lautareasca.

“Daca toti intram in randul lumii,  asta nu inseamna ca devenim niste oameni de rand?”

Piesa surprinde atat de bine, chiar daca cu mult umor, o tema de meditatie mereu actuala, profund umana:  teama de ratare. Aceasta poate lua diverse forme: de la ratarea in comunicare la ratarea in recunoasterea valorilor  sau proclamarea unor false valori.

Prin stand -up comedy si muzica lautareasca, Razvan Mazilu lanseaza niste intrebari si cauta niste raspunsuri.

Spectacolul incepe cu un dans  intre Razvan Mazilu si jumatate de manechin. Povestea este despre jumatatile pe care nu incetam sa le cautam si cum uneori ne inselam, ne multumim cu surogate, uneori prea false in vietile noastre.

DansuI alterneaza cu partea de comedy show, in care  Dan Badea, actorul principal, surprinde momente autentice din viata de zi cu zi.  De la discutii cu mamele despre borcane de muraturi, la intrebari inconfortabile: “Dar tu cand intri in randul lumii?“. Iar aici vine replica mea preferata din spectacol: “Daca toti intram in randul lumii, asta nu inseamna ca devenim niste oameni de rand?”

O alta scena importanta din acest spectacol este si atunci cand sunt mentionati  o  multime de inventatori precum:  Vuia, Nicolae Paulescu, Petrache Poenaru.  Iar Dan Badea, printr-o relaxare specifica, surprinde cum nu le-au fost recunoscute meritele. Acest tablou este completat, foarte sugestiv, de catre Razvan Mazilu printr-o valiza si decizia grea de a mai sta sau nu in tara.

Piesa scrisa de Razvan Mazilu, regizor si actor, il are in distributie si pe Dan Badea.

Muzica lautareasca este interpretata de Romica Puceanu, iar coregrafia semnata de  Nadar Rosano.

Unde mergem sa vedem piesa?                                                                                                                                                                  

Piesa se joaca la Teatrul Odeon.

Care este concluzia piesei?

Oare nu cumva vindem, credem in niste valori nu tocmai potrivite? Dar va lasam pe voi sa raspundeti la intrebarea aceasta dupa ce vedeti piesa.

 

1 comentariu »

Spune-ne parerea ta! Poti arunca cu rosii sau ne poti aproba, ramanem oricum prieteni. Si speram ca si tu sa ramai alaturi de noi.

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Sa stii ca apreciem atunci cand esti dragut si nu ne spui cuvinte urate nici daca le meritam. La fel si ceilalti cititori ai nostri.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.

*