Home » Teatru, Timp liber

Niste fete – intre dragoste si tradare

13 February 2013 scris de 3 comentarii

niste-fete1Daca pentru un moment titlul piesei iti sugereaza ca  ar surprinde viata unor femei, s-ar putea sa te inseli. Actiunea este mult mai surprinzatoare, cu un final mult mai neaspteptat.

“Tu alegi, chestie care nu a fost niciodata punctul tau forte”

Caci piesa este despre o alegere, alegerea unui tanar (pseudoscriitor)  care isi invita cinci foste iubite  din toate colturile tarii intr-o camera de hotel, ca sa-si lamureasca trecutul si pasiunea pentru ele.

De ce? Pentru ca isi doreste sa se casatoreasca cu sufletul impacat.

niste-fete2

Intalnirile cu pricina dezgroapa amintiri, care dezvaluie o multime de nemultumiri, discutii, conflicte.

Prima fata este familista convinsa, pe care a parasit-o acum 15 ani, dupa ce au terminat liceul cu pretextul ca isi dorea lucruri mari pentru el, iar ea era “genul de fata care dintr-o privire ii poti vedea tot viitorul”. Urmeaza artista, femeia nonconformista foarte constienta de sexualitatea si atractivitatea ei. Aceasta ii incearca fidelitatea barbatului, facandu-i avansuri, fiind surprinza de schimbarea lui , chiar acuzandu-l ca a suferit o mica”mutatie”.

A a treia femeie este profesoara casatorita cu decanul. Aceasta a venit la intalnire pentru ca a fost impinsa de catre sotul ei, dornic sa se razbune pentru ce s-a intamplat acum multi ani de zile, cand el a provocat multa suferinta, aceasta ”fiind un fel de marca inregistrata a lui”.

niste-fete3Urmeaza doctorita, o femeie foarte frumoasa si ironica, magulita ca s-a calificat “in primele 5 pe care urma sa le vada”. Pe acesta marturiseste ca o iubeste mai mult decat pe propria logodnica cu care urmeaza sa se casatoreasca. Iar ultima este copilul rasfatat, cu sexualitate precoce, pe care a sarutat-o cand aceasta avea 11 ani si a carei viata i-a marcat.

Piesa scrisa de dramaturgul Neil LaBute si regizata de Cristi Juncu are in distributia ei nume precum: Catrinel Dumitrescu, Vlad Zamfirescu. Alaturi de ei se gasesc si niste actrite tinere in teatru romanesc, cum ar fi: Irina Velcescu, Andreea Vasile, Diana Cavallioti si Cristina Florea.

Unde mergem sa vedem piesa?                                                                                                       

Piesa se joaca la Godot Cafe Teatru.

Care este concluzia piesei?

Piesa este o evaluare a trecutului sau acest pseudoscriitor cauta inspiratie pentru urmatorul lui roman?  Va lasam pe voi sa raspundeti la intrebarea aceasta dupa ce vedeti piesa.

Credit foto: ArCub.ro

3 comentarii »

Spune-ne parerea ta! Poti arunca cu rosii sau ne poti aproba, ramanem oricum prieteni. Si speram ca si tu sa ramai alaturi de noi.

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Sa stii ca apreciem atunci cand esti dragut si nu ne spui cuvinte urate nici daca le meritam. La fel si ceilalti cititori ai nostri.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.

*