Home » Filme

Michael Clayton – un fel de John Grisham fara deliciu

10 March 2008 scris de 4 comentarii

Am ajuns la Michael Clayton cu asteptari mari create de subiect si de prezenta lui George Clooney in distributie. Am plecat destul de dezamagita, desi pot spune ca filmul a fost bun. Insa, nu pot spune ca a avut ceva deosebit.

Adevarul poate fi ajustat

Tagline-ul filmului este scurt, concis si rezuma intreaga esenta a filmului: “The truth can be adjusted”. Filmul se construieste in jurul unui proces in careMichael Clayton dovezile sunt ascunse, avocatii si protagonistii corupti si faptele din ce in ce mai putin clare. Singurul lucru cert este ca miza este foarte mare pentru toti cei implicati.

George Clooney face un rol bun, dar care nu a reusit totusi sa primeasca Oscarul 2008. Mie una nu mi s-a parut ca s-a ridicat la nivelul rolului din Syriana, dar in orice caz pot recunoaste ca a jucat bine. Tilda Swinton il acompaniaza pe George intr-un joc de-a soarecele si pisica, castigat in final de…. nu va stric surpriza.

Plin de suspans da, captivant nu…

Finalul este neasteptat, lamureste intreaga actiune si pot spune ca nu este doar punctul cMichael Claytonulminant al filmului, ci si singura parte cu adevarat incitanta. Desi intregul film este plin de suspans, actiunile nu sunt bine inchegate, legaturile sunt slabe si nu reuseste niciodata sa ne capteze cu adevarat. Nu pot spune ca mi-a fost starnita curiozitatea sau ca eram prinsa in actiune sa aflu finalul. Totusi, da, au meritat. George Clooney si finalul inteligent. Iar Tilda Swinton se pare ca a meritat Oscarul 2008 pentru cea mai buna actrita in rol secundar. Discutabil, dar real…

Nota: 7.5/10

4 comentarii »

Spune-ne parerea ta! Poti arunca cu rosii sau ne poti aproba, ramanem oricum prieteni. Si speram ca si tu sa ramai alaturi de noi.

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Sa stii ca apreciem atunci cand esti dragut si nu ne spui cuvinte urate nici daca le meritam. La fel si ceilalti cititori ai nostri.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.

*