Home » TIFF 2011

Ziua a sasea TIFF – Miercuri, 8 iunie

8 June 2011 scris de 1 comentariu

7:00 – Inainte si in timpul primei ploi torentiale de la TIFF, in cortul TIFF Lounge am vorbit cu actorul Vlad Ivanov, pe care il stiti din filmele Noului Val, ca 4 luni, 3 saptamani si 2 zile sau Politist, adjectiv. Prezent la TIFF cu un nou film, Principii de viata, el a raspuns intrebarilor presei si bloggerilor cu un zambet sincer pe buze si un iz de intelectual fara aere aferente. A fost o adevarata placere sa-l ascult, vorbind despre cat de inteligibil este noul sau personaj pentru un public strain si despre alte subiecte, mai mult sau mai putin abstracte. A vorbit despre miniseria spaniola la care a filmat pana de curand, despre parasirea sistemului bugetar si bucuriile freelancing-ului, chiar si despre administratoarea lui de bloc care, cand el e plecat in turneu, ii decupeaza articole din ziar pentru intoarcere!

Iata cateva fragmente spicuite din spusele lui, insiruite atat de logic si usor curgator de parca ar fi fost script-ate:

“Personajul din 4,3,2 a fost rolul care mi-a marcat cariera de actor, dar nu ma confund cu niciun rol si cred ca e bine sa ramana asa.”

“Oamenii care infiereaza putin – nu, infiereaza de-a dreptul regizorii in special, actorii romani, ca fac aceste filme negre care reflecta intr-un fel negativ societatea romaneasca – cred ca e putin exagerat. E de datoria unui regizor, si cei din Noul Val fac foarte bine, sa transforme experienta lor de viata, sa o exorcizeze intr-o forma artistica.”

“Stiu sa gestionez bine succesul si nu fac parte dintre oamenii care traiesc cu succesul, il transforma in vedetism.”

UPDATE: Pina

22:20 – Am vazut in sfarsit Pina, filmul lui Wim Wenders, la mall-ul Polus. Dar nu oricum, ci fofilandu-ma dupa inchiderea usilor langa care am stat cu ochi de Droopy, doar-doar… Incercasem sa zic “Prezent!” la casa inainte cu o zi, insa deja se infiintasera destui platitori cat sa umple sala. Asa ca am sperat sa nu vina chiar toti – ploaia, o mica entorsa, nimic grav! Am avut noroc, Lucian s-a ocupat de “negocierile” de la intrare, si – din primul rand, cu gatul in dureri, am avut parte de cea mai frumoasa experienta de la TIFF de pana acum. Wenders si-a aratat aprecierea pentru prietena sa Pina Bausch intr-un documentar posedat de dansatori, intr-un relief ametitor, totul sprijinit pe-o coloana sonora care inca imi rasuna intre urechi…

Fotografiile au fost realizate de Lucian Bodnar in cadrul festivalului TIFF 2011 pentru KoolHunt.ro. Preluarea neautorizata de echipa KoolHunt.ro a acestor poze este interziza.

1 comentariu »

  • TIFF 2011 – Ziua 6 - Lucian Bodnar said:

    […] Ivanov, care sustine ca stie sa gestioneze succesul si nu il lasa se sa transforme in vedetism. Aici cateva intrebari si […]

Spune-ne parerea ta! Poti arunca cu rosii sau ne poti aproba, ramanem oricum prieteni. Si speram ca si tu sa ramai alaturi de noi.

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Sa stii ca apreciem atunci cand esti dragut si nu ne spui cuvinte urate nici daca le meritam. La fel si ceilalti cititori ai nostri.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.

*