Home » TIFF 2011

Ziua a cincea TIFF – Marti, 7 iunie

7 June 2011 scris de 1 comentariu

Prezent in aceasta dupa-amiaza la TIFF Lounge a fost regizorul Radu Muntean. A raspuns foarte degajat si informal la toate intrebarile, diverse de altfel, de la cum si ce se invata in scoala de film din Romania pana la bugete si finantari.

Cand a fost intrebat daca ar vrea sa vina sa predea la o scoala de film in Cluj a replicat: “Eu nu prea stiu sa fiu profesor. Pot sa le povestesc oamenilor din experienta, sa vorbesc cu studentii, asta da, sigur.”

Apropos de faptul ca unii considera reclamele o forma mai putin artistica, Muntean spunea ca, in ceea ce-l priveste, aceasta practica il ajuta sa isi perfectioneze tehnica si sa experimenteze, oferindu-i in acelasi timp suportul material pentru a lucra la proiectele personale. Singura dificultate in a face reclame este la nivel de discutie cu clientul: este incredibil cat de mult incerci sa ii faci altcuiva pe plac, glumea el. “Fac bani din reclame pentru a-mi permite sa nu fac bani din filme.”

O intrebare venita din partea bloggeritei Nebuloasa a fost: “Ce personalitate ai alege pentru un film biografic?” la care a replicat faptul ca nu i se par credibile biografiile in general si ca prefera viziunea lui Tarantino din Inglourious Basterds.

La intrebarea KoolHunt.ro, daca ar propune un film pentru o casa de productie din alta tara, care sa ii ofere fonduri necesare greu de accesat in tara, raspunsul a fost ca filmele lui sunt foarte “vorbite” iar limba romana are prea multe nuante care ar fi greu de redat in alta limba.

UPDATE: RObotziiiiii!!!

Creatorii RObotzilor, fenomenul care a luat cu asalt Romania cu putin timp in urma, tinandu-ne pe ghimpi dupa noi episoade cu MO si FOCA, au scos capetele din spatele PC-ului pentru o intalnire cu fanii. La Muzeul de Arta, in curtea interioara, baietii de la Creative Monkeyz – Ramona,  Codin, Ficus si Druidul – au fost intampinati cu urale, chiote si alte manifestari tip LIKE-uri offline. Codin a fost mirat de marimea plenului, mai ales intr-o seara de marti – fanii se inghesuisera si pe iarba, se cocotasera si pe langa coloane, pe sub balcoane, toata piateta era plina ochi.

Ne-am uitat la cele 19+1 (pilotul) episoade din serialul de succes, baietii promitand sa is noteze reactiile pozitive, pentru a si imbunatati produsul prin partile esentiale. Nu stiu cat au avut de notat, caci publicul a ras in hohote si a izbucnit in ropote de-aplauze la toate fazele funny: cate au fost inserate in scenariu, atatea au si reusit sa starneasca raspunsul scontat. Intrebat de directorul artistic al festvialului, Mihai Chirilov, cate episoade mai sunt in plan pentru acest (prim?) sezon, Codin a explicat, coplesit inca de primirea calda a clujenilor: “Daca vine atata lume marti seara, nu stiu daca o sa putem termina degraba sezonul […] With great power, comes great responsibility […]  Teoretic s-ar termina la episodul 24″.

Iar dupa vizionare, Codin a semnat autografe, in mare graba – noi nu l-am lasat sa plece fara sa ne autografieze un poster pentru KoolHunt.ro! Apoi am urmat RObotzii pana in clubul Obsession, cu sinapsele incinse de curiozitate: ni se promitea o auditie, in premiera, a primelor doua single-uri de pe albumul pe care ni-l coc baietii pentru o lansare estivala. Clubul – cam de fite; single-urile RObotzii in schimb, pe care le puteti asculta si voi online de azi, poarta trademark-ul lor sonor si, ca atare, ne-au placut la maxim – cum alftel?!

Fotografiile au fost realizate de Lucian Bodnar in cadrul festivalului TIFF 2011 pentru KoolHunt.ro. Preluarea neautorizata de echipa KoolHunt.ro a acestor poze este interziza.

1 comentariu »

Spune-ne parerea ta! Poti arunca cu rosii sau ne poti aproba, ramanem oricum prieteni. Si speram ca si tu sa ramai alaturi de noi.

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Sa stii ca apreciem atunci cand esti dragut si nu ne spui cuvinte urate nici daca le meritam. La fel si ceilalti cititori ai nostri.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.

*